• Πώς «κόπηκε» από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ η Ματίνα Παγώνη

    Καθώς οι εκλογές είναι πλέον θέμα λίγων εβδομάδων, το ζήτημα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων των κομμάτων έχει έρθει εμφατικά στο προσκήνιο (μην πάτε μακριά: ακόμα και η ανακοίνωση της αποχώρησης του Κώστα Αλ. Καραμανλή από την κεντρική πολιτική σκηνή τυπικά από αυτό το ζήτημα προκλήθηκε, από την ανάγκη να ξέρει η ηγεσία της ΝΔ πώς θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιο και της Α’ Θεσσαλονίκης).

     

    Και μια που μιλάμε για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, να πούμε ότι μεταξύ των προσώπων που προέκυψαν στη δημόσια σφαίρα τα τελευταία 24ωρα ήταν αυτό της Ματίνας Παγώνη, της γνωστής και μη εξαιρετέας προέδρου της Ενώσεως Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και τηλεοπτικής περσόνας της πανδημίας.

     

    Την αρχή έκανε βέβαια η ίδια, η οποία εμφανίστηκε την περασμένη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» και δήλωσε ότι «γεννήθηκε Νέα Δημοκρατία».

     

    «Εγώ γεννήθηκα στη ΝΔ, όλοι το ξέρουν αυτό. Εχω φέρει 42 νίκες. Μάλιστα το 2022 σε μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας, εγώ πήρα τις εκλογές της ΕΙΝΑΠ, με έδρα παραπάνω. Οταν εσείς (δημοσιογράφοι) ξέρετε τι γινόταν εναντίον της ΝΔ», είπε η κυρία Παγώνη, για να προσθέσει: «Εγώ ένα πράγμα έχω πάρει από αυτή την ιστορία, την αγάπη του κόσμου. Αυτό εμένα μου αρκεί, είναι πολύ μεγάλο πράγμα».

     

    Οταν ρωτήθηκε αν θα είναι υποψήφια στις επικείμενες εκλογές, η κυρία Παγώνη το έπαιξε λίγο θεσμικά –«υπάρχει αρχηγός του κόμματος μου. Ας αφήσουμε τον άνθρωπο να πάρει τις αποφάσεις του», είπε, αλλά μετά σαν άλλος Ταλεϋράνδος, έθεσε τον εαυτό της στη διάθεση των γεγονότων:

     

    «Εγώ πιστεύω στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν νομίζει ότι εγώ μπορώ να βοηθήσω την παράταξή μου, να μπω. Αν πιστεύει ότι δεν θα προσφέρω, φυσικά και δεν θα με βάλει».

     

    Πού θα είναι υποψήφια λοιπόν η κυρία Παγώνη; Μάλλον πουθενά. Διότι όπως είπε η ίδια την Τετάρτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, της προτάθηκε να είναι υποψήφια στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, αλλά εκείνη απαίτησε να τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας, να μη χρειαστεί δηλαδή να δώσει τη μάχη του σταυρού παρά την «αγάπη του κόσμου».

     

    Οπως είναι φυσικό η απαίτηση της κυρίας Παγώνη δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή και έτσι κάπως η πολιτική καριέρα της μπήκε σε αναστολή…

     

  • Ο Βενιζέλος καλωσόρισε τον Κώστα Καραμανλή «στη σφαίρα της μεταπολιτικής»

    Ακόμα μία δημόσια εμφάνιση-παρέμβαση έκανε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (2012-2015) και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος, στα 66 του χρόνια πια, έχει υιοθετήσει έναν ιδιότυπο ρόλο «ελεύθερου σκοπευτή» της πολιτικής σκηνής –την Τρίτη φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ1 και μίλησε για τις επικείμενες εκλογές.

     

    Πολλά και ενδιαφέροντα τα όσα είπε στη συνέντευξή του στον Γιώργο Κουβαρά o κ. Βενιζέλος –πχ για τις διερευνητικές μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής–, αλλά πιο ενδιαφέρον είχαν τα όσα ανέφερε για την αποχώρηση του Κώστα Αλ. Καραμανλή από τις εκλογές.

     

    «Μπορώ να τον καλωσορίσω στη σφαίρα της μεταπολιτικής, η οποία βέβαια έχει προϋποθέσεις και αυτή. Θέλει κόπο, πρέπει να λες πράγματα τα οποία δείχνουν ότι όταν είσαι ελεύθερος ή απελεύθερος συμβάλλεις με τον τρόπο σου σε αυτό που λέγεται δημόσιος βίος», είπε ο κ. Βενιζέλος, για να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος:

     

    Γ. Κουβαράς: «Αρα να υποθέσω, κ. πρόεδρε, ότι και εσείς θέλετε να παραμείνετε σε αυτόν το χώρο της μεταπολιτικής, του απελεύθερου;»

     

    Β. Βενιζέλος: «Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να μετακινηθώ».

     

    Γ. Κουβαράς: «Αρα δεν θα σας δούμε υποψήφιο σε αυτές τις εκλογές;»

     

    Β. Βενιζέλος: «Οχι, δεν έχω καμία διάθεση να “κατέλθω”, όπως λένε, στον εκλογικό στίβο».

     

  • Και ο Φίλης διαφώνησε με τα ψηφοδέλτια που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

    Δεν ήταν μόνο ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης που αντέδρασε και διαφώνησε με τα ψηφοδέλτια που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Κυριακή. Ηταν και ο Νίκος Φίλης, βουλευτής Α’ Αθηνών και τομεάρχης Παιδείας – απλώς αυτός το έκανε πιο θεσμικά και χωρίς να βγει να φωνάζει και να απειλεί στο Facebook, όπως έκανε ο Σφακιανός.

     

    Το πρόβλημα του κ. Φίλη ήταν ότι η Κουμουνδούρου έβαλε ως υποψήφιο βουλευτή Ευβοίας τον προερχόμενο από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος είχε διατελέσει μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά, ως υφυπουργός Παιδείας.

     

    Το όλο θέμα ανέδειξε μέσα από τη στήλη «Στίγμα» στα «Νέα», ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο οποίος έγραψε σχετικά:

     

    «Και συνεχίζεται χωρίς τέλος (ορατό τουλάχιστον) ο θόρυβος για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και η σχετική αναστάτωση στο εσωτερικό του. Μικρές μικρές εστίες που μπορεί να μην έχουν την έκταση και την ένταση του προβλήματος που δημιούργησε το κοκοκοαντάρτικο του “πολλά βαρύ και όχι” Πολάκη για τον κολλητό στα Χανιά, ωστόσο συντηρούν τη φωτιά, και τη συντηρούν τόσο καλά, προς μεγάλη στενοχώρια μερικών μερικών όπως εγώ.

     

    »Προσέξτε τώρα θέμα που έχει ανακύψει εν πολλοίς από τις εμμονές του φίλου Νίκου Φίλη. Ο Φίλης ως πρώην υπουργός Παιδείας δεν δέχεται, επ΄ ουδενί δε, να είναι υποψήφιος στον Νομό Εύβοιας ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, ο πρωτοξάδερφος του Σίμου, με τον οποίο δεν ανταλλάσσουν κουβέντα.

     

    »Γιατί ο Φίλης αντιδράει, και μάλιστα έκανε και έναν σχετικό χαμούλη στην επιτροπή που επεξεργαζόταν τα ψηφοδέλτια και στην οποία ήταν και ο ίδιος μέλος; Διότι ο Συμεών είχε χρηματίσει ένα φεγγάρι (πιο συγκεκριμένα, για έναν χρόνο) υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014. Είναι αυτό έγκλημα; Τη στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, υπάρχουν στελέχη που έχουν διατελέσει υπουργοί εκείνης της κυβέρνησης;

     

    »Δεν είναι! Ο Φίλης επικαλείται, μου λένε, κάτι νομοθετικές πρωτοβουλίες του Κεδίκογλου που είχαν αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα, και πως κάποια φορά είχε αντιμετωπίσει απαξιωτικά απεργούς καθηγητές. Συγγνώμη, αλλά δεν θα πάρω, ευχαριστώ πολύ. Ο Φίλης γνωρίζει ότι η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργού, όχι του κάθε υφυπουργού. Και η απαξίωση των απεργών δεν μπορεί να είναι λόγος για να κοπεί από τα ψηφοδέλτια ένας από τους ελάχιστους που συμβολίζουν την περίφημη αμφίπλευρη διεύρυνση που επιδιώκει ο αρχηγός. Αρα κάτι άλλο υπάρχει, το οποίο δεν ομολογεί ο Φίλης, για να θέτει με τόση ένταση ενστάσεις στην υποψηφιότητα του Συμεών. Τι μπορεί να είναι αυτό, άραγε;»




text
  • Εντάξει παιδιά και να μη φάτε σήμερα ένα αθώο κατσικάκι δεν είναι και κακό. Σιγά το μικρό Πάσχα


    15 Αυγούστου 2024, 07:52