• Πώς προέκυψαν οι φήμες για μυστικό γεύμα Τσίπρα - Παπανδρέου;

    Μπορεί να συνέφαγαν, ιδιωτικώς, ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιώργο Παπανδρέου; Κατ’ αρχάς, κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεται, ο ΓΑΠ μπορεί να τρώει ό,τι θέλει και με όποιον θέλει –ο κ. Τσίπρας, πάλι, ίσως πρέπει να προσέξει λίγο τη σιλουέτα του, έρχονται και εκλογές.

     

    Επειδή όμως οι εκλογές έρχονται, η φήμη που διακινήθηκε περί μυστικού γεύματος των δύο πρώην Πρωθυπουργών έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Αλλωστε, ακόμα υπάρχει η πιθανότητα δημιουργίας κυβέρνησης μειοψηφίας (δηλαδή των «ηττημένων») μετά τις κάλπες της απλής αναλογικής και βέβαια μια τέτοια συνάντηση, αν όντως έγινε, αρκεί για να προκαλέσει νέα αναστάτωση στη Χαριλάου Τρικούπη, οι σχέσεις της οποίας με τον βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ (και πρόεδρο του αξέχαστου ΚΙΔΗΣΟ) περνούν από περιοδικές κρίσεις (για να το πούμε διακριτικά).

     

    Τα περί γεύματος του κ. Τσίπρα με τον κ. Παπανδρέου πρωτοέγραψε ο ιστότοπος PowerGame. Το κείμενο δεν επικαλείτο κάποια πληροφορία, τουναντίον περιέγραφε ένα όνειρο του ανώνυμου συντάκτη του, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε με casual ντύσιμο στο σπίτι του και κάποια στιγμή, λέει, ειπώθηκε το εξής: «Θα σε προτείνω για Πρωθυπουργό. Νομίζω ότι θα συμφωνήσει και ο Ανδρουλάκης».

     

    Το «όνειρο» επιβεβαίωσε με τον τρόπο της η στήλη Dark Room στο protothema.gr, όπου όμως έγινε η διόρθωση: το επίμαχο γεύμα δεν έγινε στην οικία του κ. Παπανδρέου, αλλά σε σπίτι δημοσιογράφου. «Ούτε η πρώτη φορά είναι ούτε η τελευταία κι ούτε σημαίνει ότι συμφωνήσανε να κάνουν και κολεγιά γιατί φάγανε μαζί. Τα υπόλοιπα ας τα βρούνε οι Πασοκοσυριζαίοι μεταξύ τους και υποπτεύομαι ότι θα έχουμε γέλια…», αναφέρει χαρακτηριστικά η στήλη.

     

    Βέβαια, από το περιβάλλον του κ. Παπανδρέου υπήρξε μια διάψευση των δημοσιευμάτων για συνάντηση ή γεύμα, αλλά η σχετική βαβούρα συνέχισε: το θέμα αναφέρθηκε και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Παρασκευής.

     

    Οι πιο ψύχραιμοι, πάντως, υπενθύμισαν ότι ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Τσίπρας ήταν καλεσμένοι –μεταξύ πολλών άλλων καλεσμένων– σε σπίτι δημοσιογράφου στις 6 του περασμένου Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Νικολάου και είχαν μια τυπική συνομιλία.

     

    ΥΓ. Το πρωί του Σαββάτου πια, ο κ. Παπανδρέου έκανε μια μάλλον αμφίσημη ανάρτηση στο Twitter, χωρίς να απαντάει αν ακριβώς συναντήθηκε με τον κ. Τσίπρα και πότε.

    Μετά από αυτό το tweet ακολούθησε ανακοίνωση της ΝΔ που υποστήριξε ότι «ο κ. Παπανδρέου με την ανάρτησή του, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις υπόγειες συζητήσεις για τη συγκρότηση “κυβέρνησης των ηττημένων”. Σε αντίθεση με τα σενάρια που εξυφαίνονται σε μυστικούς δείπνους- ξεχνώντας τα “Πινοσέτ” και “Ολανδρέου”- ο ελληνικός λαός θυμάται πολύ καλά τι συνέβη όταν το τιμόνι της χώρας κρατούσαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παπανδρέου. Πρόκειται, μακράν, για τις δύο χειρότερες περιόδους της μεταπολίτευσης. Η επιστροφή τους μπορεί για εκείνους να είναι όνειρο, αλλά για τους πολίτες είναι, σίγουρα, εφιάλτης που δεν θα ήθελαν να ξαναζήσουν».

     

    Γενικά χαμούλης…

     

  • Τι δουλειά έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον λαϊκό τραγουδιστή Νίκο Μακρόπουλο;

    Μένουμε στο πασοκικό σύμπαν, για να πούμε ότι αυτό το ζευγάρι έχει κάτι τόσο το πασοκικό, κάτι το τόσο «ΠΑΣΟΚ, ωραία χρόνια», που δεν μπορείς να το αποφύγεις.

     

    Κατ’ αρχάς να θυμίσουμε ότι με έναν τρόπο ο τραγουδιστής Νίκος Μακρόπουλος συνεχίζει να κάνει επιτυχίες –σχεδόν 20 χρόνια από το σουξέ, επί ΠΑΣΟΚ βέβαια, «Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», και παρά τις περιπέτειές του και την οικονομική κρίση της ελληνικής νύχτας.

     

    Μάθαμε λοιπόν πως γιόρτασε προ ημερών το γεγονός ότι το άλμπουμ του «Κάνε χιλιοστά τα χιλιόμετρα» έγινε «διπλά πλατινένιο» –ό,τι και αν σημαίνει αυτό σε μια χώρα που δεν πωλούνται CD και δίσκοι. Και στη σχετική γιορτή του κ. Μακρόπουλου ποιος παρέστη; Ο Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

     

    Γιατί, εκτός των άλλων, έρχονται και εκλογές.




text
  • Σε σκυλάδικο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Toυλάχιστον έχουν γούστο


    18 Οκτωβρίου 2024, 23:10