• Ο Πέτρος Κόκκαλης πουλάει «τρέλα»... τραγουδώντας το «Brother Louie» με τον Σπίρτζη

    Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις αντιπολίτευση στη χώρα μας. Μπορείς, για παράδειγμα, να απειλείς ότι όταν (και αν) επιστρέψεις στην εξουσία θα φέρεις τη Δημοκρατία «με το καλό ή με το άγριο», όπως είπε ο Χρήστος Σπίρτζης, βουλευτής Ανατ. Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός (διαβάστε σχετικά σε προηγούμενη Βαβέλ, εδώ). Μπορείς όμως και να πουλάς τρέλα, όπως έκανε ο Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Ο κ. Κόκκαλης ανήρτησε στο Twitter ένα βίντεο με τον ίδιο και τον κ. Σπίρτζη, το οποίο όμως είχε την εξής ιδιαιτερότητα: χρησιμοποιώντας το Revive, μια εφαρμογή που μετατρέπει μια απλή φωτογραφία σε animator και συγχρονίζει τα χείλη, εμφανίστηκε ο ίδιος και ο κ. Σπίρτζης να τραγουδούν χαρούμενοι το «Brother Louie», επιτυχία των Modern Talking από τη δεκαετία του 1980.

     

    Ο κ. Κόκκαλης σημείωσε «με το καλό» –προφανώς σε αντιδιαστολή τής «με το άγριο» απειλής του κ. Σπίρτζη.

    To γελοίο αποτέλεσμα, δεν έμεινε ασχολίαστο από τον συνήθη επόπτη των social media για λογαριασμό της ΝΔ, τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αναρωτήθηκε τι θέλουν να μας πουν ο κ. Κόκκαλης και ο κ. Σπίρτζης.

  • Το πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα είναι και τα Ελληνικά του

    Μένοντας στο σύμπαν των συριζαϊκών social media, τη θεωρία κάποιων, κακεντρεχών προφανώς, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν χαρακτηρίζεται μόνο από μια παροιμιώδη δυσχέρεια στη χρήση της αγγλικής γλώσσας, αλλά ότι και τα ελληνικά του είναι πολλές φορές ένα ναρκοπέδιο, επιβεβαίωσε η ομιλία του την Τρίτη στη Βουλή, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αμυνας.

     

    Ως γνωστόν, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στην Ολομέλεια, παρά το μποϊκοτάζ των κοινοβουλευτικών διαδικασιών που έχει κηρύξει, για να κατακεραυνώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη εφ όλης της ύλης. Ξεκίνησε όμως να μιλά για την Εθνική Αμυνα και τα εξοπλιστικά. Και όπως αναπαρήγαγε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, είπε απευθυνόμενος προς τη ΝΔ και τον Πρωθυπουργό:

     

    «Καγχάζετε (sic) για τις εξοπλιστικές δαπάνες 15 δισ. λες και τα βγάζετε από την τσέπη σας. Και την ίδια στιγμή δεν έχετε δώσει ούτε 1 ευρώ για το έμψυχο δυναμικό»…

    Μόνο που ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε προφανώς να πει αυτό. Δεν μπορεί, δηλαδή, να κατηγορούσε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι καγχάζει, χλευάζει το γεγονός ότι επί ημερών Μητσοτάκη έχουν δοθεί 15 δισ. ευρώ για τον εξοπλισμό και την Αμυνα της χώρας. Μάλλον «κομπάζετε» ήθελε να πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή τα ελληνικά είναι δύσκολη γλώσσα κάπου τα μπέρδεψε.

     

    Τέλος πάντων, επειδή όσο ζεις μαθαίνεις σε αυτή τη ζωή, παραθέτουμε εδώ το σχετικό λήμμα από το Λεξικό Κοινής Νεοελληνικής του Μανόλη Τριανταφυλλίδη για την ορθή χρήση του ρήματος καγχάζω:

     

    «καγχάζω [kaŋxázo] Ρ2.1α : γελώ δυνατά και κάπως προσποιητά, όταν αναφέρομαι σε κπ. ή σε κτ. περιφρονητικά, όταν θέλω να τον χλευάσω: Kάγχασαν όταν άκουσαν τις απόψεις του. Άκου τι λέει, ας καγχάσω!»

  • Από το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Λοβέρδο στη ΝΔ: Ο Καρανικόλας ενώνει τις «δυνάμεις» του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Σε άλλα νέα, ο Σπύρος Καρανικόλας ανακοίνωσε ότι ενώνει τις δυνάμεις του με τον Πρωθυπουργό εν όψει των εκλογών και ανήρτησε σχετική φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

     

    Θα πει κανείς, βέβαια, ποιος είναι ο κ. Καρανικόλας και ποιες δυνάμεις ενώνει με τον κ. Μητσοτάκη. Αμ πώς!

     

    Ο κ. Καρανικόλας υπήρξε ολόκληρος εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου του Κινήματος Αλλαγής επί της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, την οποία έπειτα εγκατέλειψε για να γίνει εκπρόσωπος και δεξί χέρι του Ανδρέα Λοβέρδου, όταν ο τελευταίος διεκδίκησε ανεπιτυχώς την αρχηγία του κόμματος. Επειτα, το περασμένο καλοκαίρι, παραιτήθηκε από στέλεχος του κόμματος διαμαρτυρόμενος για τους χειρισμούς του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και τώρα βρέθηκε να ανακοινώνει πως ενώνει τις «δυνάμεις» του με τον κ. Μητσοτάκη.

     

    Για την ιστορία, η ανάρτηση του κ. Καρανικόλα ήταν η ακόλουθη [απολαύστε υπεύθυνα]:




text
  • Εντάξει, ας πούμε ότι τα είχαν συζητήσει ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ πριν κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας. Πού είναι το πρόβλημα;


    28 Μαρτίου 2024, 11:23