• Στον δρόμο του Λεβέντη; Ο Κασσελάκης θα έχει ραδιοφωνική εκπομπή για να απαντάει στις ερωτήσεις ακροατών

    Για να προσθέσει μια πρέζα μιντιακής ιλαρότητας σε όλο το δράμα που ζει ο ΣΥΡΙΖΑ –ό,τι έχει απομείνει από δαύτον, τέλος πάντων, μετά και τα όσα συνέβησαν στο διήμερο της Κεντρικής Επιτροπής– ο Στέφανος Κασσελάκης γνωστοποίησε πως θα έχει μια εβδομαδιαία εκπομπή στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», την «Ωρα του προέδρου», στην οποία θα μιλάει απευθείας με τους φίλους του κόμματος.

     

    Εντάσσεται φυσικά και αυτό στην περίφημη «αδιαμεσολάβητη» σχέση που θέλει να (λέει ότι) έχει ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο.

     

    Oπως ανέφερε ο ίδιος σε παρέμβασή του «Στο Κόκκινο», με τη δική του εκπομπή θα έχει τη δυνατότητα να απαντάει απευθείας σε ερωτήσεις και παρατηρήσεις των ακροατών του σταθμού. Απομένει να ανακοινωθεί η ημέρα και η ώρα της εκπομπής και το αν θα ακούσουμε τα πρώτα «έλα πρόεδρε, ο Βαγγέλης από το Κερατσίνι είμαι. Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια για την εκπομπή σου».

     

    Πέρα από την πλάκα, η ιδέα του κ. Κασσελάκη έχει κάποια προβλήματα. Σε πρώτη ανάγνωση υπάρχει ο κίνδυνος είτε να αποκαλυφθεί στα ερτζιανά η άγνοια του του κ. Κασσελάκη –αν πχ τον ρωτήσει ένας καλόπιστος ή κακόπιστος ακροατής κάτι που δεν το ξέρει (και, όπως ο ίδιος έχει παραδεχτεί, δεν ξέρει πολλά)– είτε να βρεθεί να πρωταγωνιστεί ο αρχηγός σε ένα στημένο ραδιοφωνικό σόου με συμφωνημένες ερωτήσεις.

     

    Σε δεύτερη είναι ότι ο κ. Κασσελάκης αρχίζει να προσομοιάζει με δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς που είχαν υπηρετήσει με αυτόν τον τρόπο, με ερωτήσεις ακροατών, τηλεθεατών, την «αδιαμεσολάβητη» επαφή με τους πολίτες: τον Γιώργο Καρατζαφέρη και βεβαίως τον Βασίλη Λεβέντη.

  • Ο Λούλης λέει πως «η ιστορία του Τσίπρα έκανε τον κύκλο της»

    Τον θυμάστε τον Γιάννη Λούλη; Τον επικοινωνιολόγο και πολιτικό αναλυτή που πιστώνεται (ή χρεώνεται, εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς) με τη δημιουργία του φαινομένου Κώστας Καραμανλής Β’; Τον θυμήθηκε η ΕΡΑ τη Δευτέρα, οπότε κλήθηκε να μιλήσει για το τι μέλλει γενέσθαι στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το ξεκατίνιασμα του Σαββατοκύριακου.

     

    Είπε διάφορα ενδιαφέροντα ο κ. Λούλης στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

     

    Για παράδειγμα, συμβούλευσε τον Στέφανο Κασσελάκη «να αξιοποιήσει περισσότερο τον Νίκο Παππά», τον οποίο χαρακτήρισε «πολιτικό με πολύ καθαρή σκέψη» –και με μια καταδίκη, βέβαια, στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος, αλλά αυτό τελευταία διαφεύγει της προσοχής των περισσοτέρων που ασχολούνται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Ισως το πιο ενδιαφέρον όμως ήταν αυτό που είπε ο κ. Λούλης για έναν… κολλητό του κ. Παππά, τον Αλέξη Τσίπρα, πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Σε ερώτηση για τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει ο κ. Τσίπρας ως ενωτική φιγούρα στον σπαρασσόμενο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λούλης είπε:

     

    «Δεν νομίζω ότι μπορούν να στραφούν στον Τσίπρα να τους σώσει. Η ιστορία του Τσίπρα έκανε τον κύκλο της. Ο Τσίπρας ήταν ένας πολιτικός που είχε καλά στοιχεία και άφησε και άλλα πράγματα να φύγουνε…

     

    »Πρέπει να σωθούν μόνοι τους, με βάση το υλικό που έχουν τώρα και πάνω στο οποίο πρέπει να χτίσουν και να χτίσουν σοβαρά, να χτίσουν ιδέες, να βρουν κι άλλους ανθρώπους, να είναι ρεαλιστές. Όλα αυτά θα γίνουν όμως μέσα σε μια εμπόλεμη κατάσταση»

  • Ο Ακης Σκέρτσος συμμετείχε με την ομάδα του ΤΕΚΑ στον Μαραθώνιο της Αθήνας

    Σε άλλα νέα, να πούμε ότι την Κυριακή ο υπουργος Επικρατείας Ακης Σκέρτσος φόρεσε τη φόρμα του και έτρεξε στον 40ο Μαραθώνιο της Αθήνας –μην τρομάξετε, δεν έτρεξε τα 42.195 μέτρα, στον αγώνα των 5 χλμ. συμμετείχε ο υπουργός.

     

    Ο κ. Σκέρτσος συμμετείχε στον αγώνα με την ομάδα του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης, η οποία αποτελείτο από νέες και νέους ασφαλισμένους στο ΤΕΚΑ καθώς και στελέχη του Ταμείου με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Κίμωνα Βολίκα.

     

    Εκτός από τον κ. Σκέρτσο, με τη φανέλα του ΤΕΚΑ έτρεξαν και η γενική γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Παυλίνα Καρασιώτου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκος Μηλαπίδης.




text
  • Πάντως, Στέφανε, και όταν το ΠΑΣΟΚ έγινε ΚΙΝΑΛ, ο κόσμος ΠΑΣΟΚ το έλεγε


    3 Σεπτεμβρίου 2024, 22:02