• Το... κόλλημα του Λαζόπουλου με τον Τσακαλώτο: Το να φύγει δεν λέγεται διάσπαση, λέγεται «έφυγε μια σταγόνα από το ποτήρι το νερό»

    Για τον καλλιτέχνη Λάκη Λαζόπουλο τα ξαναείπαμε. Μετά από μια περίοδο αριστερής αγρανάπευσης, αποφάσισε να εμπλακεί ξαφνικά, εκ νέου και με ιδιαίτερη ένταση στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά στο πλευρό του νέου αρχηγού Στέφανου Κασσελάκη, έχοντας βάλει στο στόχαστρο τον πρώην υπουργό Οικονομικών και διεκδικητή της αρχηγίας Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το έκανε μία (βλέπε Βαβέλ 6ης Νοεμβρίου, εδώ), το ξαναέκανε.

     

    Στο podcast που διατηρεί, ο κ. Λαζόπουλος μίλησε και πάλι για απομάκρυνση του κ. Τσακαλώτου –αν και από τη διαγραφή «με τα χίλια» που ζητούσε σε πρώτη φάση, το αποκλιμάκωσε σε αποχώρηση.

     

    «Τώρα, το να φύγει ο Τσακαλώτος δεν λέγεται και ακριβώς διάσπαση, λέγεται “έφυγε μια σταγόνα από το ποτήρι το νερό”», σχολίασε χαρακτηριστικά, ενώ, με αφορμή την ομιλία του κ. Τσακαλώτου, στην οποία ο πρώην υπ. Οικονομικών υποστήριξε ότι υπάρχει χώρος για νέο κόμμα ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λαζόπουλος χλεύασε: «Υπάρχει ένας διάδρομος που μπορεί να περάσει… Στο χολ της Ιστορίας θα μείνεις. Στο χολ της Ιστορίας θα μείνετε όλοι εσείς. Γιατί δεν τον έψαχνες από την αρχή αυτόν τον χώρο και πήγες και χώθηκες κι εσύ εκεί;».

     

    Στο στόχαστρο του κ. Λαζόπουλου μπήκε και η αναφορά του κ. Τσακαλώτου ότι «άλλο που δεν μας βγήκε η απλή αναλογική, εμείς δεν θα πάμε πίσω».

     

    «Στο θέατρο αν δεν έρθουν οι θεατές δεν βρίζουμε τους θεατές, αλλάζουμε το έργο, κατεβάζουμε το έργο, δεν το πάμε και δεύτερη χρονιά. Δεν πάμε για δεύτερο χρόνο τα άδεια μας καθίσματα», σχολίασε ο καλλιτέχνης.

     

    «Τρελάθηκαν τα μυρμήγκια στη μυρμηγκοφωλιά και σκοτώνονται μεταξύ τους ποιος θα είναι αρχηγός των μυρμηγκιών, ενώ δεν θα υπάρχει μυρμήγκι να τους ακολουθήσει» κατέληξε.

  • Πολυφωνία και δημοκρατία α λα ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο»: Ο Κασσελάκης έδιωξε όσους δημοσιογράφους δεν του άρεσαν

    Αλλά ο Λάκης Λαζόπουλος και τα κολλήματά του –με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και γενικότερα– είναι το μικρότερο πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, φαίνεται ότι γίνεται και ένα πρωτοφανές ξεκαθάρισμα στα κομματικά μέσα ενημέρωσης, ώστε η περίφημη διαλεκτική και η περίφημη πολυφωνία, στις οποίες τάχα ομνύει η εγχώρια Αριστερά, να μην είναι ούτε τόσο «διαλεκτική» ούτε τόσο «πολυφωνία»: κοινώς όσοι έχουν απόψεις που δεν αρέσουν στη νέα ηγεσία υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, φεύγουν.

     

    Χαρακτηριστική η περίπτωση του εικονιζόμενου δημοσιογράφου Νίκου Σβέρκου, ο οποίος αφού ολοκλήρωσε, την Παρασκευή, την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» –εκπομπή με τη δεύτερη μεγαλύτερη ακροαματικότητα– τού ανακοινώθηκε ότι από Δευτέρα δεν θα έχει εκπομπή –δεν πρόλαβε καν να αποχαιρετήσει τους ακροατές του ο άνθρωπος.

     

    «Φαίνεται ότι το σχέδιο για την “αποπαρασίττωση” του ραδιοφώνου και της εφημερίδας (της “Αυγής”), για το οποίο καλουσαν οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, ξεκινά από εμένα», έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Σβέρκος ο οποίος ήταν στον σταθμό από το 2006.

     

    Ο ίδιος ενημέρωσε ότι κόπηκε και η απογευματινή εκπομπή του Σπύρου Ραπανάκη, καθώς και αυτές του Γιάννη Σμυρλάκη και του Θεόφιλου Σιχλετίδη –δημοσιογράφων που θεωρούνταν και παραμένουν «ψυχή» του κομματικού ραδιοσταθμού του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φαίνεται ότι στη νέα ηγεσία αυτή η «ψυχή» μιλάει πολύ και δεν τα λέει «καλά».

     

     

    Από την πλευρά του, ο κ. Ραπανάκης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν και διευθυντής της «Αυγής» αλλά αντικαταστάθηκε στα τέλη του Οκτωβρίου με απόφαση κ. Κασσελάκη, επιβεβαίωσε την αποπομπή του από τον σταθμό, σημειώνοντας με νόημα σε ανάρτησή του:

     

    «Θέλω να πιστεύω ότι τα περί “πολιτικής απόφασης με άνωθεν εντολή” δεν είναι ακριβή καθώς δεν θέλω να πιστέψω ότι ένα ραδιόφωνο που σε 17 χρόνια ιστορίας δεν έκοψε ποτέ παραγωγούς ή εκπομπές για πολιτικούς λόγους ούτε επέβαλλε λογοκρισία, το κάνει τώρα. Σίγουρα πάντως, όσοι ζητούσαν αποπαρασιτώσεις, κεφάλια και εύχονταν “καλό δρόμο” θα είναι σήμερα ικανοποιημένοι»…

     

  • Οταν η Μόνικα Μπελούτσι συνάντησε την Ολγα Κεφαλογιάννη

    Για να το ελαφρύνουμε λίγο, να πούμε ότι η Μόνικα Μπελούτσι, ιταλίδα ηθοποιός, απήλαυσε τη φιλοξενία της Θεσσαλονίκης. Που σημαίνει:

     

    α) τιμήθηκε από το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της πόλης με τον «Χρυσό Αλέξανδρο» για τη συνολική προσφορά της στην Εβδομη Τέχνη και άκουσε να την αποκαλούν σπουδαία ηθοποιό (ας το αφήσουμε καλύτερα αυτό για την ώρα),

     

    β) δέχτηκε τον ασπασμό του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα,

     

    γ) πολιορκήθηκε από φωτογράφους και ενθουσιώδεις θαυμαστές που ήλπιζαν σε μια σέλφι ή έστω ένα βλέμμα της,

     

    δ) έφαγε στη «Στοά Πελοσώφ» και στο «Τριζόνι»,

     

    και ε) συναντήθηκε με την Ολγα Κεφαλογιάννη, με την οποία και ποζάρισε για να υπάρξει και η σχετική ενθουσιώδης ανάρτηση από την υπουργό Τουρισμού.




text
  • O Tραμπ λέει ότι θα πρέπει να μηνύσουν τους Δημοκρατικούς για απάτη επειδή αλλάζουν υποψήφιο. Ειλικρινά, πώς τα σκέφτεται;


    22 Ιουλίου 2024, 16:36