• Στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κασσελάκη: «Μπορεί με σύνθημα “Εμπρός για τένις λαϊκά”, να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ασπρόπυργο;»

    Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποιους υποστηρικτές. Σύμφωνα με «Τα Νέα», γύρω από τον 35χρονο επιχειρηματία έχουν ταχθεί κυρίως στελέχη και μέλη του ρεύματος του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη, αλλά και η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Δημήτρης Βέττας.

     

    Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί αρνητικοί –και δηκτικοί. Ο Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής Α’ Αθηνών, δεν ήταν από τους καυστικούς, αλλά σημείωσε το προφανές, ότι ο κ. Κασσελάκης δεν είναι βουλευτής και έχουμε μια τετραετία μπροστά μας. «Για μένα είναι πάρα πολύ κρίσιμο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να είναι στη Βουλή, μιλάμε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κοινοβουλευτική αντιπαράθεση δεν είναι ούτε πάρεργο, ούτε κάτι δευτερεύον», σημείωσε.

     

    Σκωπτικό ήταν το σχόλιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου: «Μπορεί με σύνθημα “Εμπρός για τένις λαϊκά”, να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ασπρόπυργο;» αναρωτήθηκε.

     

    Ακρως επικριτικό ήταν και το σχόλιο του Δημήτρη Χριστόπουλου, μέλους του think tank που είχε δημιoυργήσει ο απερχόμενος πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας: «Πιο κενό δεν γίνεται με τίποτε. Αυτό σπείραμε, αυτό θα θερίσουμε».

     

    Ο Νίκος Μπίστης, από την πλευρά του, τα πάντρεψε: σε κείμενο στήριξής του στην Εφη Αχτσιόγλου, σημείωσε:« Ελπίζω ότι μπορώ να διακρίνω τον φρέσκο αέρα από τον κοπανιστό».

     

    Παράλληλα διακινήθηκε ένα κείμενο-πλατφόρμα ενόψει του συνεδρίου του Σαββάτου από στελέχη του κόμματος –κυρίως της πλευράς της Ομπρέλας– στο οποίο ασκήθηκε οξύτατη κριτική στον κ. Τσίπρα, την ηγεσία, τον αρχηγισμό, αλλά και στην περίπτωση του κ. Κασσελάκη.

     

    «Οψιμοι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του κόμματος, ακόμη και υποψήφιοι για την προεδρία, που έλκονται από την ιδέα της προσχώρησης στη δεξιά Σοσιαλδημοκρατία ή βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως σημαία ευκαιρίας και ως την εν Ελλάδι “Βάση” του Αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

     

    «Η εκλογή νέας ηγεσίας, παρά τον ετερόδοξο τρόπο της διαδικασίας για κάθε αριστερή παράδοση, που δεν πρέπει ποτέ ξανά να χρησιμοποιηθεί, θα είναι επιτυχημένη μόνο αν λάβει σοβαρά υπόψη της τα κεκτημένα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αν κλείσει τον δρόμο σε επιλογές και υποψηφίους που με παλιό ή “φρέσκο” περιτύλιγμα εκπροσωπούν την εισβολή της μεταδημοκρατίας, του αρχηγικού μεσσιανισμού και του “φαίνεσθαι” στις γραμμές της Αριστεράς», προειδοποίησαν τα στελέχη.

     

    Μιλάμε για τόσο ενωμένο κόμμα, που αν ο κ. Κασσελάκης βγει πρόεδρος δεν θα βαρεθούμε καθόλου.

     

  • Ποιοι «Σπαρτιάτες» δίνουν τη βουλευτική τους αποζημίωση στον Κασιδιάρη;

    Στους «Σπαρτιάτες», το πολιτικό μόρφωμα που μπήκε στη Βουλή υπό την αιγίδα του καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, ήρθε η ώρα των μηνύσεων.

     

    Μετά το κοινοβουλευτικό φιάσκο της Πέμπτης, με τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα να βρίσκεται μοναχός του  στα βουλευτικά έδρανα και έπειτα από τις διαγραφές τριών βουλευτών με υπόνοιες ότι δίνουν μέρος της αποζημίωσής τους στον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού, Κασιδιάρη, το πρωί της Παρασκευής ήρθαν και οι απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη –ώστε να προστεθεί μια ακόμη ειρωνεία σε όλη αυτή την ιλαροτραγωδία με περικεφαλαία.

     

    Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή των Γιώργου Γρηγοριάδη και Ηρώς Ράντου, βγήκε ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, διαγραφείς και ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Βορείου Τομέα Τομέα Αθηνών:

     

    «Εκπροσωπώ τον εαυτό μου, ο κ. Στίγκας με ξέρει από το 2014, ξέρει και την προσωπική και την πολιτική διαδρομή μου. Θα κινηθώ εξατομικευμένα νομικά εναντίον του για να προσδιορίσει, διευκρινίσει και αποδείξει αν αυτά που είπε γενικώς και αορίστως, αφορούν το πρόσωπο μου. Στους Σπαρτιάτες ήμουν από τους πιο νηφάλιους και προσπαθούσα να αποφεύγονται οι ρήξεις. Θα πρέπει να αισχύνεται και να ερυθριά όταν μιλάει για μένα, δεν γνωριζόμαστε τώρα, από το 2014», είπε ο κ. Κατσιβαρδάς και επέμεινε:

     

    «Εγώ δεν έδωσα χρήματα από την βουλευτική αποζημίωση μου στον Ηλία Κασιδιάρη, δεν ξέρω τι έκαναν άλλοι βουλευτές».

     

    Αν όντως κάποιοι δίνουν λεφτά στον Κασιδιάρη, πάντως, μιλάμε για φιάσκο όλου του πολιτικού συστήματος.

     

  • Ο Μαρινάκης ζήτησε να θυμηθούμε τι συνέβη το 2018 στο Μάτι, αλλά μετά είπε ότι δεν κάνει συμψηφισμούς

    O Παύλος Μαρινάκης, κυβερνητικός εκπρόσωπος, εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής στο Action24, στην ενημερωτική εκπομπή των Γιώργου Κακούση και Αννας Λιβαθηνού.

     

    Και εκεί, αφού είπε για το επίδομα στους πυροσβέστες και τα περί «ανθρώπινου χεριού» πίσω από τις φωτιές στον Εβρο (διαβάστε εδώ), προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα πολιτική και κάπως πολιτικάντικη θέση: συνέκρινε την εφετινή καταστροφική χρονιά με το 2018, οπότε ως γνωστόν και επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε συμβεί η πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι.

     

    Μετά, βέβαια, επέμεινε ότι δεν κάνει συμψηφισμούς…

     

    Ο διάλογος είχε ως εξής:

     

    Παύλος Μαρινάκης: «Εγώ δέχομαι την οποιαδήποτε κριτική και είναι δεδομένο ότι σε επίπεδο εκτάσεων ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Βέβαια δεν έχει γίνει ακόμα η πλήρης αποτύπωση των καμένων εκτάσεων, αλλά σίγουρα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Να σας πω κάτι, το είπε χθες και ο Πρωθυπουργός. Επειδή εμείς έχουμε μία πολιτική που στον πυρήνα της βρίσκεται η προστασία της ανθρώπινης ζωής, στη συνέχεια των περιουσιών και στη συνέχεια των καμένων εκτάσεων, ας αναρωτηθεί κάποιος και ειδικά η αντιπολίτευση που μιλάει για τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία της πολιτικής προστασίας και των αντιπυρικών περιόδων, πώς θα χαρακτήριζε κάποιος το 2018; Όπου εκεί είχαμε λίγο πάνω από 100.000 καμένα στρέμματα, άρα σε επίπεδο εκτάσεων ήταν σίγουρα μια καλύτερη χρονιά, αλλά νομίζω θυμόμαστε όλοι τι έγινε σε επίπεδο απώλειας ανθρώπινων ζωών. Εγώ δεν κάνω συμψηφισμούς και συγκρίσεις».

     

    Δημοσιογράφος: «Δεν το κάνετε ευθέως, αλλά το κάνετε συνειρμικά, κύριε υπουργέ».

     

    Παύλος Μαρινάκης: «Οχι, δεν το κάνω συνειρμικά, αλλά θέλω να σας πω ότι για εμάς απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Στη συνέχεια των περιουσιών και στη συνέχεια των εκτάσεων»

     




text
  • Ο Στέφανος κατέθεσε υποψηφιότητα με 87 υπογραφές. Respect για την τρολιά


    5 Οκτωβρίου 2024, 18:47