• Ο Λαφαζάνης παρουσιάζει το νέο κόμμα του –με έμβλημα ένα κόκκινο γεράκι

    Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιστρέφει. Για να διεκδικήσει ό,τι μπορεί από τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και τον βιότοπο του ΜέΡΑ25.

     

    Ο άλλοτε κορυφαίος της Πρώτης Φοράς Αριστερά –ο Αλέξης Τσίπρας τον είχε κάνει κοτζάμ υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (εδώ επιτρέπεται να γελάσουμε μελαγχολικά)–, ο οποίος όμως το καλοκαίρι του ’15 ήθελε το «“όχι” να σημαίνει “όχι”», πίστευε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα μας σώσει και ότι πρέπει να επιστρέψουμε στη δραχμή, και έφυγε, λοιπόν, από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και έφτιαξε την άτυχη Λαϊκή Ενότητα, παρουσιάζει το νέο κόμμα του.

     

    Το όνομα του κόμματος του κ. Λαφαζάνη θα είναι Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης (ΔΗΚΕΑ, εν συντομία) και έχει έμβλημα ένα κόκκινο γεράκι.

     

    Μολονότι τα κόμματα με εμβλήματα ζώα έχουν μεν απήχηση στις ΗΠΑ, αλλά στην Ελλάδα δεν τσουλάνε –αν θυμηθούμε τους Φιλελεύθερους του Στέφανου Μάνου που είχαν για σήμα τους έναν ταύρο–, ο κ. Λαφαζάνης είναι αισιόδοξος. Και θα παρουσιάσει το νέο κόμμα του την προσεχή Κυριακή σε ξενοδοχείο στην Αθήνα.

     

     

  • Ο Αδωνις Γεωργιάδης σε σχολή καράτε

    Για έναν βουλευτή με φιλοδοξίες, αυτή η περίοδος είναι γνωστή ως «η περίοδος της πίτας». Οποιος σύλλογος της εκλογικής του περιφέρειας κόβει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, ο βουλευτής ή πολιτευτής οφείλει να φορέσει τα καλά του και το χαμόγελό του και να δώσει το «παρών». Πολλαπλασιάστε τώρα αυτήν την ετήσια υποχρέωση με το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε άτυπη προεκλογική περίοδο, βάλτε και στην εξίσωση τον επικοινωνιακό οίστρο του Αδωνι Γεωργιάδη, υπουργού Ανάπτυξης και βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών της ΝΔ, και προσπαθήστε να μαντέψετε τι έγινε το Σαββατοκύριακο.

     

    Ο κ. Γεωργιάδης εντοπίστηκε στις κοπές πίτας: του δημάρχου Μεταμορφώσεως, της τοπικής οργάνωσης του Αμαρουσίου, της Παγκρητίου Ενώσεως και της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας – Νέας Φιλαδελφείας – Νέας Χαλκηδόνος και Νέου Ηρακλείου –σε μερικές από αυτές κουβάλησε μαζί του και τον αναπληρωτή του στο υπουργείο Νίκο Παπαθανάση, που θέλει να τον βγάλει και αυτόν βουλευτή.

     

    Εκεί όμως που ο κ. Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ να μην ξεχνιόμαστε, έδωσε στο Σαββατοκύριακο μια πινελιά καλτ ήταν όταν εμφανίστηκε στην κοπή της πίτας μιας σχολής καράτε της Νέας Ερυθραίας. Και ποζάρισε με γάντια πυγμαχίας.

  • Ο Βασίλης Σκουντής υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Ρέθυμνο

    Σε άλλα νέα, στον στίβο της πολιτικής κατεβαίνει ο διακεκριμένος αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής, ο οποίος όπως έγραψαν πρώτα τα «Παραπολιτικά», δέχτηκε την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη και θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στο Ρέθυμνο.

     

    Το 2019, το τότε Κίνημα Αλλαγής δεν είχε καταφέρει να εκλέξει βουλευτή στο Ρέθυμνο –η διεδρική περιφέρεια μοιράστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Ομως η παρουσία του καταγόμενου από το Ηράκλειο κ. Ανδρουλάκη φαίνεται ότι έχει αλλάξει τις ισορροπίες στο νησί.

     

    Σε κάθε περίπτωση, τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα ανακοινωθούν την προσεχή Κυριακή.

     

     

  • Ο Φίλης επιτίθεται στον ΣΚΑΪ για τις τιμές των μήλων...

    Στο πολιτικό καταφύγιο της δαιμονοποίησης των δημοσιογράφων –και βεβαίως αυτών του ΣΚΑΪ– κατέφυγε τη Δευτέρα ο Νίκος Φίλης, βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, ο οποίος είχε την τύχη –ή την ατυχία, όπως το βλέπει κανείς– να βρεθεί στο στούντιο του καναλιού του Φαλήρου, στο πλαίσιο της εκπομπής «Σήμερα», δίπλα στον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη και με οικοδεσπότες τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο.

     

    Ο κ. Φίλης κατήγγειλε ότι με αφορμή τη συζήτηση για την ακρίβεια στα τρόφιμα, οι παρουσιαστές της εκπομπής ήταν αμερόληπτα υπέρ των μέτρων που έχουν λάβει η κυβέρνηση και προσωπικά ο παριστάμενος υπουργός Ανάπτυξης και έφερε ως παράδειγμα τις τιμές των μήλων, για τις οποίες υπήρξε διαφωνία.

     

    Το ενδιαφέρον είναι ότι η διαφωνία του κ. Φίλη δεν υπήρξε τόσο με τον κ. Γεωργιάδη, όσο με τον κ. Οικονόμου, εκ των παρουσιαστών της εκπομπής «Σήμερα», ο οποίος επέμεινε ότι επειδή ψωνίζει ο ίδιος, ξέρει καλά τις τιμές των μήλων και δεν είναι τόσο ακριβά.

     

    Εγραψε λοιπόν, ο κ. Φίλης, σε ένα σημείο της ανάρτησής του για την παρουσία του στην εν λόγω εκπομπή:

     

    «Το αστείο της συζήτησής μας –και ήθελα να το γράψω– ήταν η “τιμή των μήλων”. Ανέφερα ότι το πρωί στο ραδιόφωνο, ένας παραγωγός από τη Θεσσαλία έλεγε “μου αγοράζουν οι κερδοσκόποι το κιλό τα μήλα 25 λεπτά και τα βλέπω να πουλιούνται 1,80€”.

     

    “Τι λέτε”! με διέκοψε ένας από τους δύο δημοσιογράφους. “Εγώ επειδή ψωνίζω, τις ξέρω τις τιμές. Ενα ευρώ και πιο κάτω έχουν το κιλό τα μήλα”. Αυτολεξεί.

     

    »Ευτυχώς είχα προλάβει μπαίνοντας να κοιτάξω τις τιμές πώλησης στις ιστοσελίδες των δύο μεγαλύτερων σουπεμάρκετ, που είναι σήμερα από 1,63 έως 3,42 € το κιλό και έδωσα το στοιχείο. Οχι ότι έχει τόσο μεγάλη σημασία. Ο ΣΚΑΪ προκειμένου να πείσει τους τηλεθεατές να ψηφίσουν ΝΔ μπορεί να τα βρίσκει και 40 λεπτά το κιλό. Η απορία μου είναι, πιστεύουν ότι οι καταναλωτές ζουν σε άλλο πλανήτη;».

     

    Ο κ. Φίλης μάλιστα υπερασπίστηκε την παρουσία του στη συγκεκριμένη εκπομπή –να θυμίσουμε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν επιβάλει εμπάργκο στον ΣΚΑΪ πριν τις εκλογές του 2019–, λέγοντας το εξής: «Είναι καθήκον μας να πηγαίνουμε σε κάθε σταθμό αυτό τον καιρό, αντικρούοντας τις απόψεις τους. Η εναλλακτική λύση είναι να κάνουν προπαγάνδα χωρίς αντίλογο. Και να χαρίζουν μήλα στο κοινό τους»…

     

    Τέλος πάντων, επειδή άλλο να τα διαβάζεις και άλλο να τα βλέπεις και να τα ακούς, ακολουθεί το βίντεο από την παρουσία του κ. Γεωργιάδη και του κ. Φίλη στη συγκεκριμένη εκπομπή του ΣΚΑΪ.

    [απολαύστε υπεύθυνα]




text
  • Μία μονομαχία Φλώρου-Γραμμένου δεν θα ήταν και άσχημη ιδέα


    24 Απριλίου 2024, 20:25