• Ολα για τον σταυρό (όχι μόνο των Θεοφανίων) - τέσσερις εικόνες που ξεχώρισαν

    Οι εορτασμοί των Θεοφανίων αποτέλεσαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους πολιτικούς μας να επιδείξουν τη θρησκευτική τους πίστη –ακόμα και ένας κατά δήλωσή του άθεος όπως ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Αλλωστε δεν ήταν καιρός για πολιτικές… απιστίες, οι εκλογές είναι πολύ κοντά για να αγνοήσει κανείς τέτοια τελετουργικά.

     

    Από αυτήν την ημέρα ξεχωρίσαμε τέσσερις εικόνες:

     

    Στη Δεξαμενή του Λυκαβηττού, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης φιλάει με πάθος και πίστη τον σταυρό, υπό το αγωνιώδες βλέμμα της Ολγας Κεφαλογιάννη που περιμένει τη σειρά της. Και οι δύο μάχονται και για έναν άλλο σταυρό, καθώς εκλέγονται με τη ΝΔ στην Α’ Αθηνών (SOOC)

    Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Πειραιά, στριμωγμένοι στο ίδιο φωτογραφικό κάδρο, στην πρώτη σειρά ο υφ. Προστασίας Λευτέρης Οικονόμου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο εφοπλιστής και εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Ενδιαφέρουσα η προσπάθεια του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κόκκαλη να χωρέσει στο πλάνο (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)

    Στο Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, στο περιθώριο της τελετής αγιασμού των υδάτων της τοπικής λιμνούλας (Facebook/Adonis Georgiadis)

    Στην παραλία της Θεσσαλονίκης, υπό το βλέμμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, ο μητροπολίτης Ανθιμος τελεί τους εορτασμούς των Θεοφανίων. Το λαμπερό μανικετόκουμπό του ευδιάκριτο από το Διάστημα: μια κορώνα. Να ήταν ένα μήνυμα συμπαράστασης στον έκπτωτο βασιλιά που νοσηλεύεται;

    Η σωστή εξήγηση βέβαια είναι ότι πιθανότατα πρόκειται για μήτρα ιερέως (SOOC)

  • H Νίκη Κεραμέως έκανε και ποδήλατο

    H υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δεν αρκέστηκε μόνο στην παρουσία της σε αγιασμό υδάτων –παρέστη στη σχετική τελετή στην Κηφισιά, που δεν είναι γνωστή για τα νερά της αλλά είναι κοιτίδα των ψηφοφόρων της– αλλά το έριξε και στα σπορ.

     

    Η κυρία Κεραμέως είναι μια δεινή φίλαθλος, καθώς κατά καιρούς την έχουμε δει να ασκεί το μπάσκετμπολ, το βόλεϊμπολ και το πινγκ πονγκ. Αυτή τη φορά όμως ξεκίνησε το Σάββατο για μια ποδηλατάδα μαζί με τα παιδιά της.

     

    Φυσικά επειδή δεν έχει αξία να αθληθείς αν δεν το δείξεις στο Facebook, έγινε και η σχετική ανάρτηση στα social media.

     

  • Ο Βαρουφάκης αποδομεί την προοδευτική διακυβέρνηση του Τσίπρα ως «άγριο αλισβερίσι μοιρασιάς υπουργείων»

    Τα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης», που είχε κάψει με τη δήλωσή του την προηγούμενη εβδομάδα ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, επιχείρησε να αναστήσει, με τον τρόπο του, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος έθεσε ως βασικό όρο να υπάρξει προεκλογική συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και όσων κομμάτων πιστεύουν στην απλή αναλογική. Και επειδή το έχει αυτό το ταλέντο ο πρώην υπ. Οικονομικών, έκανε την εικόνα του πολιτικού ονείρου του Αλέξη Τσίπρα για επιστροφή στην εξουσία, ακόμα χειρότερη…

     

     

    Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ1 το πρωί της Δευτέρας. Και είπε: «Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ κομμάτων όπως η ΝΔ, που δεν πιστεύουν στην απλή αναλογική και θέλουν να την καταργήσουν και κόμματα που πιστεύουμε στην απλή αναλογική ως κομμάτι αναπόσπαστο της Δημοκρατίας. Αν πιστεύεις στην απλή αναλογική έχεις ιερή υποχρέωση να προβείς σε έναν προεκλογικό διάλογο με όλους τους υπόλοιπους που θα μπορούσες να σχηματίσεις μία κυβέρνηση».

     

    Και στη συνέχεια εξήγησε: «Θα πρέπει να προβούμε σε έναν προεκλογικό διάλογο. Δε θα συμφωνήσουμε σε όλα, αλλά να δούμε στα πέντε βασικά πράγματα, που πρέπει να γίνουν τις πρώτες 100 μέρες, μπορούμε να συμφωνήσουμε; Ποια είναι αυτά; Μιλάμε για παράδειγμα για προστασία της πρώτης κατοικίας. Πώς μπορεί να γίνει αυτό όταν πωλούνται κόκκινα δάνεια που περιέχουν ως εχέγγυο πρώτη κατοικία; Το Χρηματιστήριο Ενέργειας που έχει “κάψει” τον ελληνικό λαό, τι θα κάνουμε με αυτό; Θα το καταργήσουμε; Πώς θα το αντικαταστήσουμε;»

     

    Το ενδιαφέρον όμως ήταν αυτό που πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης, περιγράφοντας το τι θα συμβεί μετά, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ως ένα παζάρι υπουργικών θέσεων και τίποτε άλλο –so much για την προοδευτική διακυβέρνηση που ονειρεύεται ο κ. Τσίπρας.

     

    «Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε αυτόν το διάλογο», είπε ο κ. Βαρουφάκης, «δεν μπορεί να προκύψει προοδευτική διακυβέρνηση. Το μόνο που μπορεί να προκύψει στο τριήμερο μετά την Κυριακή των εκλογών είναι ένα άγριο αλισβερίσι μοιρασιάς υπουργείων. Σε αυτό, εμείς στο ΜέΡΑ25, δεν θα συμμετάσχουμε», προσέθεσε, εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται κάθε προεκλογική σύγκλιση.

     

    «Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει αυτό το παράθυρο της προεκλογικής σύγκλισης. Εμείς το κρατάμε ανοικτό. Νομίζω ότι είναι επιλογή του κ. Τσίπρα να προσανατολίζεται σε μία συναλλαγή με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά την Κυριακή των εκλογών, αυτό δεν είναι προοδευτική διακυβέρνηση. Αυτό δε μας αφορά καθόλου».




text
  • Στο μεταξύ, όχι μόνο δεν υπάρχει εισιτήριο για πουθενά, δεν υπάρχει ελεύθερη ούτε θέση στάθμευσης στο αεροδρόμιο. Μας διώχνει η ακρίβεια μακριά


    25 Απριλίου 2024, 22:30