• Η Σοφία Ζαχαράκη απάντησε στα περί «άγαμης άτεκνης» του Τζήμερου - και πολύ του ήταν

    Η αρχή έγινε με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Θάνο Τζήμερο, ο οποίος αφού απέτυχε παταγωδώς και επί πάνω από μια δεκαετία να κάνει μια πολιτική καριέρα της προκοπής –κινούμενος στην ιδεολογική περιοχή του εθνικισμού, της ξενοφοβίας, του υπερσυντηρητισμού, των Μπογδάνων, των Φαήλων και των αναρτήσεων στο Twitter– είπε να το γυρίσει ως απλός αμετροεπής δημοσιολόγος των social media.

     

    Aποφάσισε λοιπόν να ασκήσει κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή της Σοφίας Ζαχαράκη ως επικεφαλής του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Ο λόγος; Επειδή η κυρία Ζαχαράκη δεν έχει αποκτήσει παιδιά. «Ευτυχώς που ιδρύθηκε υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής άγαμη άτεκνη για να αρχίσουμε να γεννάμε», έγραψε ο συγκεκριμένος, προκαλώντας εύλογες αν και μεταξύ μας υπερβολικές –σιγά τον διανοητή– αντιδράσεις.

     

    Σηκώθηκε μια οχλοβοή στα social media, φυσικά υπέρ της κυρίας Ζαχαράκη –ακόμα και από πολιτικούς από άλλα κόμματα όπως τον Παύλο Χρηστίδη και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

    Eπειδή λοιπόν δημιουργήθηκε θέμα –εκ του μη όντος, αλλά τέλος πάντων–, η νέα υπουργός, καθώς μετέβαινε στο υπουργείο της νωρίς το πρωί της Τετάρτης, δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους για το θέμα.

     

    Η ίδια μίλησε ψύχραιμα και είπε: «Εγώ θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά μου και νομίζω και από μία δυνατότητα να διοικήσω, αν μέχρι τώρα δεν έχω δείξει κάτι. Ολες οι άλλες είναι προσωπικές μου επιλογές και δεν αφορούν κανέναν. Η αγάπη για τα παιδιά, η αγάπη για τον άνθρωπο δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές», προσέθεσε.

     

    Με κάτι τέτοια πάντως, ο κ. Τζήμερος κατάφερε να επιστρέψει στην επικαιρότητα. Μια χαρά τού πήγε.

  • Η Αλεξοπούλου υφυπουργός Υποδομών (και φανατική πολέμιος των αμβλώσεων)

    Βέβαια τα περί επιλογών μιας γυναίκας και του δικαιώματός της να ορίζει το σώμα της έχουν ένα μικρό θέμα όσον αφορά την κυβέρνηση, καθώς κάποιοι έψαξαν και βρήκαν μια παλαιότερη ανάρτηση της Χριστίνας Αλεξοπούλου, η οποία εξελέγη βουλευτής Αχαΐας με τη ΝΔ και την Τρίτη ορκίστηκε υφυπουργός Υποδομών.

     

    Το 2019, λοιπόν, λίγο μετά την πρώτη εκείνη θριαμβευτική επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία, η κυρία Αλεξοπούλου, η οποία στα social media συστήνεται ως πολιτικός, πολιτική μηχανικός και «μαμά της Πηνελόπης», τασσόταν δημοσίως και με ζέση κατά των αμβλώσεων: «Η προστασία του αγέννητου παιδιού συνιστά κορυφαίο ζήτημα ηθικής», έγραφε επιμένοντας μάλιστα ότι από τη σύλληψή του το αγέννητο παιδί είναι η εικόνα του Θεού κ.λπ.

     

    Αυτή η ανακάλυψη τού προ τετραετίας tweet έδωσε την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει μια ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων κατήγγειλε ότι η «νέα υφυπουργός Υποδομών έχει τοποθετηθεί στο παρελθόν κατά της άμβλωσης και της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος, μιλώντας για τη θεωρία του “αγέννητου παιδιού”. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει μια σαφή απάντηση για αυτή την επιλογή του. Οπως φαίνεται, στη “Δεξιά του Κυρίου” τα αυτονόητα δικαιώματα των γυναικών δεν έχουν θέση».

     

    Βέβαια, τηρουμένων των αναλογιών, και εδώ ισχύει ό,τι και με τον κ. Τζήμερο. Ποιος Τζήμερος και ποιος ΣΥΡΙΖΑ…

     

     

     




text
  • Μπράβο Μαρία Σάκκαρη! Να πάρει μετάλλιο να κλείσει στόματα με χώμα από το Ρολάν Νταρός


    28 Ιουλίου 2024, 14:08