• Οικογενειακή και glam εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή για την Πρωτοχρονιά

    Ο Κώστας Αλ. Καραμανλής, πρώην Πρωθυπουργός και νυν βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, συνεχίζει τις προσεκτικά επιλεγμένες δημόσιες εμφανίσεις –πχ. τον Δεκέμβριο είχε παραστεί σε εκείνη την πολυσυζητημένη ομιλία του Αντώνη Σαμάρα στο «Παλλάς».

     

    Τώρα, λοιπόν, έκανε μια πολύ λαμπερή, πρωτοχρονιάτικη, εμφάνιση μαζί με τη σύζυγό του Νατάσα Παζαΐτη και τα δυο τους παιδιά, Αλέξανδρο και Αλίκη.

     

    Τη σχετική φωτογραφία ανήρτησε η κυρία Παζαΐτη στο Instagram.

     

  • Η Ελίζα Βόζεμπεργκ ευχήθηκε «καλό και ευλογημένο το 2033!»

    Αλλοι πάντως δεν ήταν και τόσο επιτυχημένοι με τις πρωτοχρονιάτικες αναρτήσεις τους. Η Ελίζα Βόζεμπεργκ, για παράδειγμα, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποφάσισε να κάνει μια λιτή και απέριττη ευχή στο Twitter για το 2023, λίγο μετά την έλευση του νέου έτους.

     

    Εγραψε λοιπόν το εξής:

    Το λάθος στη χρονολογία δεν έμεινε φυσικά απαρατήρητο και υπήρξε η σχετική καζούρα. Προς τιμήν της, η κυρία Βόζεμπεργκ δεν έσβησε την ανάρτηση –άλλωστε καλά να ‘μαστε, σε 10 χρόνια θα είναι και σωστή.

     

    Απλώς λίγη ώρα αργότερα συμπλήρωσε:

  • Πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ με την Κατερίνα Λάσπα και την εκδήλωση «η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα»

    Κατ’ αρχάς τα βασικά: Η Κατερίνα Λάσπα είναι μια τηλεπαρουσιάστρια που έγινε πολιτικό πρόσωπο αναλαμβάνοντας, ως προσωπική επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, γραμματέας Εθελοντισμού στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

     

    Μέσα όμως σε λίγες ημέρες, κατάφερε να προκαλέσει κιόλας τα πρώτα ζητήματα στο κόμμα, με το τουλάχιστον αμφιλεγόμενο και αναμφίβολα τρανσοφοβικό σχόλιό της στο Instagram, με την οποία καυτηρίαζε εκδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη, την περασμένη Παρασκευή, όπου μια Drag Queen η RawBee Candles διάβασε παραμύθια σε παιδιά –μάλιστα επρόκειτο για μια εκδήλωση που το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκπροσωπήθηκε θεσμικά, από τη Βάσια Μαδέση, που έκανε και τη σχετική ενθουσιώδη ανάρτηση.

    Ομως η κυρία Λάσπα είχε άλλη γνώμη: «Σήμερα, Drag Queens θα διαβάσουν παραμύθια σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού της Θεσσαλονίκης. Αθλιότητα. Ο καθένας, ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδάκια», έγραψε, στο Instagram, η κυρία Λάσπα.

     

    Η Αννα Παπαδοπούλου, τομεάρχης ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με ανάρτηση της κάλεσε έμμεσα την Χαριλάου Τρικούπη να αναλάβει τις ευθύνες της. «Οποιοδήποτε μέλος διαφωνεί με τη θέση της παράταξης, τα όργανα του κόμματος είναι τα αρμόδια να κρίνουν τις πράξεις του» ανέφερε.

     

    Πιο οξεία ήταν η αντίδραση του Γιάννη Βήκα, αναπληρωτή γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εκπροσώπου του ΛΟΑΤΚΙ Δικτύου των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Ελλάδα.

     

    «Η ομοφοβία και η τρανσφοβία καταγγέλλονται απερίφραστα από το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά. Όταν, δε, ο κακοποιητικός λόγος προέρχεται από στελέχη του κόμματος, δεν εκφράζονται σε καμία περίπτωση οι αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας, για τις οποίες τόσο αγώνα κάνουμε, ώστε να διαλυθούν τα στερεότυπα και οι διακρίσεις στις κοινωνίες μας. Σε αυτήν την περίπτωση η διαδικασία που ακολουθείται είναι μια χωρίς αστερίσκους. Όχι στο όνομά μου οι δηλώσεις της κυρίας Λάσπα λοιπόν» ανέφερε.

     

     

    Το αποτέλεσμα; Η κυρία Λάσπα σίγουρα κέρδισε παραπάνω δημοσιότητα απ’ όσο της αναλογεί και ενδεχομένως έριξε και το ψαρεματάκι της στα θολά νερά των υπερσυντηρητικών ψηφοφόρων. Ομως παράλληλα βύθισε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε μια τρικυμία σε ποτήρι, όπως λένε οι γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας –σε μια αχρείαστη κρίση ταυτότητας.

     

    Πετυχημένη επιλογή του κ. Ανδρουλάκη δεν μπορείς να πεις…




text
  • Στέφανε η Μεγάλη Εβδομάδα είναι όλη δική σου!


    26 Απριλίου 2024, 15:00