• Η υπόθεση «χριστουγεννιάτικη μπάλα Νότης Μηταράκης» έχει και συνέχεια - και δεν είναι ωραία

    Για τη «φωταγώγηση» του δέντρου στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΥΠΥΤ) του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου θα τα μάθατε στην προηγούμενη Βαβέλ.

     

    To cut a long story short: οι υπάλληλοι στην ΥΠΥΤ κλήθηκαν να στολίσουν όλοι μαζί το δέντρο της υπηρεσίας, φτιάχνοντας και χριστουγεννιάτικες μπάλες με το πρόσωπό τους, αλλά κάποιοι έπρεπε να φτιάξουν και μπάλες με το πρόσωπο του υπουργού Νότη Μηταράκη, έπειτα το υπουργείο ανέβασε στους επίσημους λογαριασμούς του στα social media το χαρούμενο βίντεο κυρίως με το making off της μπάλας με τη φάτσα του υπέροχου υπουργού, αλλά μετά το κράξιμο το κατέβασε.

     

    Η ιστορία θα έμενε ίσως εκεί, δηλαδή στη διπλή γελοιότητα: πρώτα σκηνοθετείς και αναρτάς στο YouTube ένα βίντεο βορειοκορεατικής προσωπολατρίας, μετά το κατεβάζεις.

     

    Ομως ήρθε μια ανακοίνωση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Υπαλλήλων Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Υπηκόων Τρίτων Χωρών, η οποία εξέθεσε ακόμα περισσότερο όχι μόνο τον κ. Μηταράκη αλλά και την ιεραρχία της ΥΠΥΤ, που έδωσε «οδηγίες» στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη… γιορτή και δεν τους ρώτησε καν αν συναινούν με τη δημοσιοποίηση των προσώπων τους.

     

    Επίσης ο σύλλογος κάνει λόγο για «τραγική εργαλειοποίηση μιας χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης για την προσωπική προβολή συγκεκριμένων στελεχών του υπουργείου και κυρίως του υπουργού».

    Από την ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων βγαίνουν τα εξής τρία συμπεράσματα για τη γιορτή φτιάξε-κι-εσυ-μια-χριστουγεννιάτικη-μπάλα-Μηταράκης:

     

    α) Δεν ήταν ακριβώς μια αυθόρμητη γιορτή χαρούμενων υπαλλήλων που έφτιαχναν χριστουγεννιάτικες μπάλες με το πρόσωπό τους –υπήρξαν «οδηγίες» από την «ιεραρχία».

     

    β) Οι εργαζόμενοι δεν ενημερώθηκαν ότι θα γυριστεί βίντεο από την εκδήλωση, ούτε ρωτήθηκαν αν συναινούν στην ανάρτηση των εικόνων τους.

     

    γ) Οταν το βίντεο κατέβηκε όπως όπως, κατέβηκαν και οι φωτογραφίες του κ. Μηταράκη, όμως έμειναν αναρτημένες οι φωτογραφίες των εργαζομένων.

  • Η επανεμφάνιση του Βασίλη Λεβέντη έγινε στον Λιάγκα - και μόνο που δεν έβγαλε λάδι την Εύα Καϊλή

    Ηταν Σεπτέμβριος του 2021 όταν ο Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, διασωληνωνόταν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού χτυπημένος από την Covid-19. Δεκαπέντε μήνες μετά και έχοντας βγει νικητής από αυτή τη μάχη, έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση και έμελλε να είναι στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιάγκα.

     

    Ο 71χρονος πολιτικός μίλησε φυσικά για την περιπέτεια της υγείας του.

     

    «Ηταν περιπέτεια. Έχει αφήσει κάποια κινητικά προβλήματα, κάνω φυσικοθεραπείες, αλλά είμαι τελείως καλά… «Οταν ξύπνησα μετά από τρεις μήνες, έκανα την προσευχή μου και είπα: “Θεέ μου, αν είμαι χρήσιμος, να επιβιώσω, αν όχι πάρε με. Ο,τι πεις εσύ, Θεέ μου”», είπε.

     

    Αλλά πιο ενδιαφέροντα ήταν αυτά που είπε για την υπόθεση της Εύας Καϊλή, την οποία με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο περιέγραψε σαν αποδιοπομπαίο τράγο, καταγγέλλοντας συνολικά τους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα –ίσως επειδή μετά από ένα σύντομο ευχάριστο διάλειμμα κοινοβουλευτικής παρουσίας, το «σύστημα» τον έβγαλε το 2019 πάλι εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής και κατέληξε να μιλάει στον κ. Λιάγκα.

     

    «Στην Ελλάδα πιστεύετε ο λομπίστας δεν μπορεί να πάει στη Βουλή και πει ψηφίστε αυτή την τροπολογία; Στις εκλογές πού βρίσκουν τα λεφτά το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και μετακινούν ετεροδημότες, κάνουν καταχωρίσεις στις εφημερίδες, βάζουν διαφημίσεις;», είπε με τον γνωστό καταγγελτικό του λόγο ο κ. Λεβέντης.

     

    «Η Εύα Καϊλή βράζει σε ένα καζάνι που βράζουν όλοι. Ήταν του Βενιζέλου ιδιαιτέρα τρόπον τινά, αυτός την προώθησε… Η Καϊλή δεν σημαίνει ότι έφτασε ψηλά. Απλά ήρθε η σειρά της Ελλάδας να βάλει και δεύτερο αντιπρόεδρο στο Ευρωκοινοβούλιο. Το σύστημα είναι διεφθαρμένο και θέλουν να τα ρίξουν όλα στην Καϊλή και τον σύντροφό της ώστε οι άλλοι να μείνουν αμόλυντοι και να συνεχίσουν τη ληστεία του δημοσίου χρήματος. Η Καϊλή πήρε τις τσάντες από έξω, ξένα λεφτά. Οι άλλοι παίρνουν τις τσάντες από την Ελλάδα μέσα» υποστήριξε.

  • Ο Καστανίδης για Ανδρουλάκη και Καϊλή: Τεθλιμμένες ηγεσίες διαγράφουν εκ των υστέρων...

     

    Σε άλλα νέα, στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι τόσο ωραία η ατμόσφαιρα με την υπόθεση της Εύας Καϊλή, που ο Χάρης Καστανίδης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, χρησιμοποίησε την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, για να επιτεθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη για τους χειρισμούς του!

     

    «Αυτό να μην ξανασυμβεί» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά με την οποία ο κ. Καστανίδης προειδοποίησε τη Χαριλάου Τρικούπη για την καθυστερημένη διαγραφή της κυρίας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. «Έρχονται οι ηγεσίες ως τεθλιμμένοι και τους διαγράφουν εκ των υστέρων, αφότου έχουν διαπράξει το ατόπημα», σχολίασε, για να προσθέσει:

     

    «Υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτικών στελεχών, αυτά που ζουν για το πολιτικό κόμμα τους και αυτά που ζουν από το πολιτικό κόμμα τους. Υπάρχουν δύο κατηγορίες συνήθως διαγραφομένων στελεχών, αυτοί που διαγράφονται γιατί έχουν υψηλές ιδέες και μένουν πιστοί στις αρχές και τις αξίες τους. Και αυτοί που διαγράφονται όταν παραβιάζουν με ατιμωτικό τρόπο τον όρκο τους.

     

    » Η ευθύνη των ηγεσιών είναι ότι αν δεν υποστηρίζουν ή τουλάχιστον ανέχονται αυτούς που ζουν από τα πολιτικά κόμματα, και έκπληκτοι ή τεθλιμμένοι τους διαγράφουν όταν παραβιάζουν με ατιμωτικές πράξεις τον όρκο τους»…

     

    Η πλάκα είναι ότι όλα αυτά ο κ. Καστανίδης δεν τα είπε έτσι, επειδή του ήρθε –όχι ότι δεν κάνει τέτοια–, αλλά τα είπε λίγες μόλις ώρες πριν τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στην οποία θα μιλούσε ο κ. Ανδρουλάκης…




text
  • Άρχισαν να πλακώνονται και στα πλοία. Παραέσφιξαν οι ζέστες


    14 Αυγούστου 2024, 09:10