• Η Θεανώ Φωτίου είπε ότι η μεσαία τάξη έχει ατομικά εισοδήματα στα 5.000 ευρώ

    Γενικά το τι είναι «μεσαία τάξη» στην Ελλάδα είναι μια πονεμένη ιστορία. Για να καταλάβουμε το πρόβλημα, ακόμα και ο Δήμος ο Μούτσης ξεκινά το τραγούδι του λέγοντας πως «εμείς η μεσαία τάξη είμεθα η μόνη τάξη με έντιμη συνείδηση εθνική. Παρασυρόμενοι όμως απ’ τις άλλες τάξεις, στα νοήματα και στις πράξεις, δίνουμε χροιά πολιτική», για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες, ανώνυμες και επώνυμες και γενικώς».

     

    Αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο. Και όταν αναλαμβάνει και η Θεανώ Φωτίου, εκ νέου υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών και υμνήτρια των γεμιστών ως απάντηση στην οικονομική κρίση, τα πράγματα ξεφεύγουν.

     

    Η κυρία Φωτίου έδωσε την Παρασκευή την τελευταία συνέντευξή της, προεκλογικά. Μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή των Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλου. Και σε ένα σημείο έδωσε μια τάξη μεγέθους για τα εισοδήματα που θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως «μεσαία τάξη» και ποια εισοδήματα θα φορολογηθούν σύμφωνα με το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

     

    Η κυρία Φωτίου έκανε την ανάλυσή της: «Το 25% είναι οι φτωχοί, το 50% του ελληνικού λαού είναι η μεσαία τάξη και το άλλο 25% είναι τα ανώτερα στρώματα –εκεί μέσα είναι και οι Λάτσηδες. Αυτή τη στιγμή, με βάση αυτά τα εισοδήματα, είναι 5.000, αν θυμάμαι καλά, η μεσαία τάξη, το ένα άτομο, το ισοδύναμο του εισοδήματος. Αυτή που λέει μεσαία τάξη ο Μητσοτάκης έχει φτωχοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. Δεν είναι πια τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης αυτά που ορίζει η ΕΛΣΤΑΤ. Είναι τα εισοδηματικά (κριτήρια). Τα ανώτερα εισοδήματα, είναι αυτά που εννοεί ο Μητσοτάκης μεσαία τάξη. Αυτά, με βάση τα εισοδήματα της ΕΛΣΤΑΤ», είπε για να προσθέσει: «Μεσαία τάξη δεν είναι μόνο αυτός που έχει αυτό το εισόδημα, είναι και αυτός που θεωρεί τον εαυτό του μεσαία τάξη».

     

    Οι δημοσιογράφοι επέμειναν στην ερώτησή τους για το εισόδημα της μεσαίας τάξης, ωστόσο η κυρία Φωτίου δεν προσδιόρισε ποιους εντάσσει στα υψηλά εισοδήματα, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, σκοπεύει να φορολογήσει. Και κάπως έτσι, το φάντασμα της υπερφορολόγησης, η ταξική επίθεση που είχε εξαπολύσει η τετραετία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επέστρεψε στο προσκήνιο, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας χαριεντιζόταν με τη Φαίη Σκορδά στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Ο Μιθριδάτης εμφανίζεται βέβαιος ότι θα εκλεγεί βουλευτής - και ότι θα τον δυσκολεύει ότι θα πρέπει να ξυπνήσει νωρίς

    Μια που πιάσαμε τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, να πούμε ότι ο Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου, ο 48χρονος ράπερ που είναι η μεγάλη ελπίδα του Αλέξη Τσίπρα να προσεγγίσει τη νεολαία, έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Action24 και στην εκπομπή της Αθηναΐδος Νέγκα «Καλύτερα αργά».

     

    Ενδιαφέρουσα διότι όχι μόνο προεξόφλησε ότι θα εκλεγεί βουλευτής, αλλά περιέγραψε και ποιο θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά του. «Είμαι καλλιτέχνης, δεν είμαι ο άνθρωπος που θα δουλέψω με το ζόρι. Θα δουλέψω όσο θέλω εγώ, θα δουλέψω μέσα στη νύχτα, ενώ μπορώ να κοιμάμαι όλη την ημέρα και να δουλεύω όταν οι άλλοι κοιμούνται», είπε αρχικά.

     

    Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι η Βουλή έχει συγκεκριμένες ώρες, και ότι θα χρειαστεί να προσαρμοστεί, ο Μιθριδάτης απάντησε: «Αυτό ήταν κάτι το οποίο το σκέφτηκα πάρα πολύ σοβαρά –και όχι τώρα– πόση φρουρά θα έχω. Θα πρέπει να ξυπνάω νωρίς για τη Βουλή και αυτό είναι το πιο σκληρό. Το σκέφτηκα πολύ. Εδώ μιλάμε θα πρέπει να ξυπνάω πρωί. Αυτό είναι σκληρό αλλά νομίζω θα αξίζει τον κόπο», προσέθεσε.

    Μόλις η κυρία Νέγκα τον ενημέρωσε ότι η Ολομέλεια συχνά πάει και μέχρι αργά το βράδυ, οπότε θα «βρει τα ωράριά του», ο κ. Χατζηχατζόγλου της απάντησε: «Θα τα βρω εγώ, θα πάρω τη βραδινή βάρδια»…

     

    Η απάντησή του, δεν τον γλίτωσε από ένα σχόλιο του «Προσωπάρχη» των «Νέων»:

     

    «Το πιο σκληρό στην πολιτική είναι πως θα πρέπει να ξυπνάει νωρίς, πληροφόρησε το φιλοθέαμον κοινό ο Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου. Παρ’ όλα αυτά, θα το κάνει γιατί νομίζει ότι θα αξίζει τον κόπο. Εντάξει, ύστερα από τέτοια εξομολόγηση δεν χρειάζεται τίποτε άλλο ο μέσος ψηφοφόρος για να τον σταυρώσει. Εξάλλου, ο συριζαίος υποψήφιος πιθανότατα θα συμφωνεί και με τη γάτα του Σαραμάγκου πως όλες οι ώρες είναι κατάλληλες για ύπνο. Οπότε, θα φροντίσει να αναπληρώνει όσες χάνει στη Βουλή».




text
  • Κανονικοί άνθρωποι βίαζαν τη ναρκωμένη Γαλλίδα. Της διπλανής μας πόρτας


    4 Σεπτεμβρίου 2024, 20:00