• Ο Νάσος Ηλιόπουλος νομίζει ότι οι φορολογικές δηλώσεις γίνονται στο τέλος της χρονιάς

    O ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί ξανά την εξουσία της χώρας και μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίζεται ότι τώρα ξέρει τι σημαίνει εξουσία –το 2015 δεν πολυήξερε ο καψερός. Το πρόβλημα όμως είναι ότι μάλλον δεν ξέρουν τι σημαίνει να διοικείς μια χώρα, έστω μια μικρή χώρα σαν τη δική μας.

     

    Ο διάλογος που έγινε στο στούντιο του ΑΝΤ1 ανάμεσα στον αν. υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη και τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών και θεωρείται η μεγάλη ανανέωση στο κόμμα, είναι αποκαλυπτικός της ογκώδους άγνοιας.

     

    Σε ένα σημείο λοιπόν της συζήτησης η αντιπαράθεση οδηγήθηκε στο τι έχει εισπράξει η κυβέρνηση από τις εταιρείες ενέργειας.

     

    «Εχουμε βάλει φορολογία στα διυλιστήρια. Ήδη έχουμε βάλει φορολογία 600 εκατ. ευρώ», είπε ο κ. Σκυλακάκης, αποκρούοντας τις αιτιάσεις του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όμως επέμεινε: «Δεν έχετε εισπράξει τίποτα».

     

    Στη συνέχεια, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

     

    Σκυλακάκης: «Μα η φορολογία, καλέ μου κ. Ηλιόπουλε, εισπράττεται αφού δηλωθούν τα κέρδη. Όταν γίνονται οι φορολογικές δηλώσεις».

     

    Ηλιόπουλος: «Εγώ σας λέω ότι δεν έχετε εισπράξει τίποτα».

     

    Σκυλακάκης: «Μα πότε γίνονται οι φορολογικές δηλώσεις, ξέρετε;»

     

    Ηλιόπουλος: «Συνεχίστε».

     

    Σκυλακάκης: «Πότε γίνονται, ξέρετε να μου πείτε;»

     

    Ηλιόπουλος: «Στο τέλος της χρονιάς, αυτό θέλετε να πείτε;»

     

    Σκυλακάκης: «Οχι δεν γίνονται στο τέλος της χρονιάς. Γίνονται στα μέσα της επόμενης χρονιάς και μετά εισπράττονται τα ποσά που προκύπτουν από τη δήλωση».

  • O Μπακογιάννης τρολάρει την Πόπη Τσαπανίδου: «Μάνα, Ντόρα, έλα με φόρα»

    Με χιούμορ αλλά και μια μικρή πολιτική ειρωνεία διάνθισε την παρουσία του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στα Χανιά, για να προλογίσει τη μητέρα του, πρώην υπουργό και εκ νέου υποψήφια βουλευτή στην Κρήτη.

     

    Φυσικά στον πρόλογο του κ. Μπακογιάννη υπήρχε ο ύμνος στη μαμά του και στο πόσο αγαπάει τα Χανιά. «Οσο ψηλά κι αν έφτασε, το μυαλό της μπορεί να ήταν στις Βρυξέλλες, στην Ουάσινγκτον, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στην Αθήνα, αλλά η καρδιά της ήταν πάντα εδώ στα Χανιά. Γιατί ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που μας δίδαξε ήταν ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ρίζες, αλλιώς δεν αντέχουν και τους παρασέρνει ο πρώτος άνεμος. Να θυμούνται πάντοτε ποιοι είναι, από που είναι, που πατάνε και τι γυρεύουν», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, για να προσθέσει με νόημα:

     

    «Και τώρα, κάτι που πάντα ήθελα να πω. Δεν θα το πω με τη σωστή τσαχπινιά, αλλά θα το πω: “μάνα Ντόρα, έλα με φόρα”». Ηταν μια έμμεση αλλά σαφής παραπομπή στο περιβόητο πλέον κάλεσμα προς τον Αλέξη Τσίπρα της Πόπης Τσαπανίδου, της ενθουσιώδους πορτ παρόλ του ΣΥΡΙΖΑ, που σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη είχε πει το «πρόεδρε έλα, έλα με φόρα» (βλέπε προηγούμενη Βαβέλ, εδώ).




text
  • Αυτό που μας έχει πιάσει και λέμε για την Τελετή της Αθήνας ας το κοιτάξουμε λίγο, ακούγεται κάπως σαν επαρχιωτισμός


    28 Ιουλίου 2024, 11:49