• Ο Τσίπρας λέει ότι είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ ό,τι είναι το σκόρδο για την σκορδαλιά

    Βγήκε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας και έδωσε τη «μάχη του ΣΚΑΪ» –που δεν ήταν και τόσο μάχη δηλαδή, φιλικά το ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «έχω μια αδυναμία στους “Αταίριαστους”», απευθυνόμενος στους οικοδεσπότες του ενημερωτικού τοκ σόου, τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα.

     

    Η συνέντευξη στο πλατό του ΣΚΑΪ πήγε σε γενικές γραμμές έτσι, φιλικά. Είπε, ας πούμε, ο κ. Τσίπρας ότι θα μας εκπλήξει θετικά η κυβέρνηση που θα φτιάξει –και δεν του υπενθυμίστηκε ότι ο άνθρωπος που έχει κάνει υπουργό Οικονομικών τον Γιάνη Βαρουφάκη, υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπουργό Αμυνας τον Πάνο Καμμένο και υφυπουργό Εργασίας τον Παύλο Χαϊκάλη πρέπει να προσπαθήσει πολύ, μα πάρα πολύ, για να μας εκπλήξει.

     

    Αλλά το σημείο όπου η συζήτηση έφτασε σε άλλα επίπεδα, ήταν όταν ο κ. Τσίπρας, σε ερώτηση για το αν θα αποχωρήσει από την ηγεσία αν το κόμμα του ξαναχάσει, παρομοίασε τον εαυτό του τόσο απαραίτητο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο το σκόρδο στην σκορδαλιά!

     

    Ιδού και ο διάλογος:

     

    Δημοσιογράφος: «…Υπάρχει το ενδεχόμενο να είστε πρώτο κόμμα, υπάρχει το ενδεχόμενο να είστε και δεύτερο κόμμα. Και θα είναι μια ήττα για σας αυτή, σε κάθε περίπτωση, θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη ήττα, τέλος πάντων, σε εθνικές εκλογές. Αν και είστε νέος άνθρωπος, έχετε σκεφτεί να αποχωρήσετε; Το έχετε σκεφτεί αυτό;»

     

    Αλέξης Τσίπρας: «Αντε πάλι η ίδια ερώτηση».

     

    Δημοσιογράφος: «Είναι από τις SOS».

     

    Αλέξης Τσίπρας: «Εγώ να απαντήσω, αλλά επειδή μου την έκανε η κυρία Κοσιώνη, μου την έκανε η κυρία Τζίμα, έχω απαντήσει πολλές φορές. Θα ήθελα να μου κάνετε τη χάρη, όταν θα έρθει ο κ. Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ ρωτήστε τον αν θα χάσει, αν θα αποχωρήσει».

     

    Δημοσιογράφος: «Με χαρά, δεν το συζητάμε. Εννοείται».

     

    Αλέξης Τσίπρας: «Γιατί ξέρετε, η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα είναι…»

     

    Δημοσιογράφος: «Αν και η αρχηγοί τη Νέας Δημοκρατίας όταν χάνουν, αποχωρούν».

     

    Αλέξης Τσίπρας: «Αυτό ήθελα να πω, η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα, είναι αυτή, ότι δεν μιλάει κανείς απέναντι στον αρχηγό, στη Νέα Δημοκρατία, αλλά με την πρώτη ήττα, δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται. Ενώ στην Αριστερά είναι αλλιώς τα πράγματα, είναι πιο συλλογικά. Έχω λοιπόν απαντήσει σ’ αυτό το ερώτημα, ότι όλοι κρινόμαστε. Το εκλογικό αποτέλεσμα λοιπόν θα μας κρίνει όλους. Αν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαδικασίες και θα αποφασίσει τι είναι καλύτερο για το μέλλον του. Στις εκλογές αυτές, όμως, δεν πάμε για να χάσουμε, πάμε για να κερδίσουμε. Και έχω την πεποίθηση ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Και το λέω με απόλυτη βεβαιότητα».

     

    Δημοσιογράφος: «Το “ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα δεν υπάρχει”, δεν ασπάζεστε; Επειδή κάποιοι λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Τσίπρας».

     

    Αλέξης Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύω ότι έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακριά. Άρα κάποια στιγμή θα έρθει και η ώρα να δούμε πώς είναι η σκορδαλιά δίχως σκόρδο»…

  • Ο Γεωργιάδης σε lifestyle συνέντευξη διαφημίζοντας τον γάμο του με την Ευγενία Μανωλίδου

    Στον πόλεμο, στον έρωτα και στην πολιτική όλα επιτρέπονται. Πολύ περισσότερο όταν βρίσκεσαι σε μια φάση όπου με έναν τρόπο τα βιώνεις και τα τρία: διότι για τον Αδωνι Γεωργιάδη, υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο της ΝΔ, η πολιτική είναι και πόλεμος –και έχει και πολύ έρωτα που τον διαφημίζει κιόλας.

     

    Στο πλαίσιο, προφανώς, της προεκλογικής του εκστρατείας, ο κ. Γεωργιάδης έδωσε μια συνέντευξη μαζί με τη σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου, στο περιοδικό «You» και είχε την αμφίβολη τιμή να είναι στο ίδιο εξώφυλλο με τον ημίγυμνο και μπρατσωμένο Γιώργο Αγγελόπουλο του «Survivor».

     

    Ο κ. Γεωργιάδης δεν είχε πρόβλημα. Ευχαρίστησε τη δημοσιογράφο για τη συνέντευξη, στην οποία μεταξύ πολλών άλλων: α) είπε ότι με την κυρία Μανωλίδου ήταν κεραυνοβόλος έρωτας μόνο από την πλευρά του –«σε εκείνη πήρε περισσότερο χρόνο», β) προσέθεσε ότι «όποιος σύζυγος πει ότι δεν κάνει πάντα πίσω μετά από έναν καβγά με την γυναίκα του είναι ψεύτης» και γ) επιβεβαίωσε ότι φωνάζει μόνο όταν χάνει στην πρέφα και στο τένις – «σε ποιον αρέσει να χάνει σε αγώνα τένις; Το τένις είναι ένα πολύ ωραίο και δίκαιο άθλημα, 99,9% κερδίζει πάντα ο καλύτερος», εξήγησε.

  • Ο Ηλιόπουλος το τερμάτισε: Κατηγόρησε τον Πλεύρη για «θεατράκι» στην επίθεση με τα γιαούρτια

    Οσοι θεώρησαν ότι η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση με γιαούρτι κατά του Θάνου Πλεύρη –μπροστά μάλιστα στα παιδιά του– ήταν μια απλή αμέλεια, μια αστοχία, διαψεύστηκαν, ακούγοντας τον Νάσο Ηλιόπουλο, υποψήφιο βουλευτή της Α’ Αθηνών και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα που τον είχε εκπρόσωπό του τόσα χρόνια, να καβγαδίζει με τον υπουργό Υγείας σε πάνελ του καναλιού Attica.

     

    Διότι ο κ. Ηλιόπουλος έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον κ. Πλεύρη για «θεατράκι», με συνέπεια έτσι η πολιτική αντιπαράθεση να κλιμακωθεί σε τηλεοπτικό καβγά.

     

    Ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι δεν είδε καμία καταδίκη από τον ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο συμβάν, παρά μόνο μια καθυστερημένη τοποθέτηση περί μη βίας κλπ, ενώ αντιθέτως ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης είχε κάνει λόγο για πράξεις που μετατρέπουν τον θύτη σε θύμα.

     

    «Εγώ καταδίκη δεν είδα, το tweet του Παπαδημούλη είδα και ήταν κάτι που με εξόργισε. Οταν ο κ. Ηλιόπουλος ήταν εκπρόσωπος Τύπου και ήρθε έξω κόσμος από το σπίτι μου, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγάλει αμέσως ανακοίνωση. Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση καταδίκης, καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ γενικώς και αορίστως τις επιθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδικάζει την επίθεση σε βάρος μου και έβγαλε ανακοίνωση μετά από 24 ώρες», είπε ο κ. Πλεύρης, για να του απαντήσε σε προκλητικό τόνο ο κ. Ηλιόπουλος:

     

    «Οταν δικοί σας άνθρωποι επιτέθηκαν σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών χαζογελάγατε».

     

    «Είχα τα παιδιά μου εκεί, ποτέ δεν χαζογέλασα. Τα “να είστε λίγο προσεκτικός”, όταν ο γιος μου και η κόρη μου έφαγαν γιαούρτια κρατήστε τα για τον εαυτό σας, όταν βλέπω τα παιδιά μου να γιαουρτώνονται και τον Παπαδημούλη να λέει ότι κάνετε τον θύτη, θύμα», του ανταπάντησε ο κ. Πλεύρης και τότε ο κ. Ηλιόπουλος, δείχνοντας το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ, το είπε:

     

    «Ωραίο το θεατράκι σας»…

     

    «Θεατράκι; Τα παιδιά μου έφαγαν γιαούρτια. Να έχετε συστολή. Η γυναίκα μου έφαγε γιαούρτι. Καταδικάζετε ότι γιαουρτώθηκαν τα παιδιά μου; Αυτούς στηρίζετε, μια ζωή με αυτούς είστε», του επιτέθηκε ο κ. Πλεύρης, αλλά ο κ. Ηλιόπουλος επέμεινε στις ειρωνείες.

     

    «Καταλαβαίνω ότι έχετε πρόβλημα στην Α’ Αθηνών», είπε στον υπουργό Υγείας και εκλεγμένο βουλευτή Α’ Αθηνών, για να εξοργίσει τον κ. Πλεύρη που του απάντησε σε έντονο ύφος:

     

    «Εχεις εκλεγεί ποτέ; Έχεις εκλεγεί πουθενά; Διορισμένος εκπρόσωπος ήσουν, κατέβηκες για δήμαρχος και σε συνέτριψε ο Μπακογιάννης. Οταν εκλεγείς κάπου έλα να μου μιλήσεις».




text
  • Λίγο να περίμενε ο Κασσελάκης θα μπορούσε να πει ότι την πισίνα την έχει ως δεξαμενή πυρασφάλειας


    14 Αυγούστου 2024, 18:32