• Η Ντόρα Μπακογιάννη λέει ότι κάποιοι ζηλεύουν την Αχτσιόγλου επειδη είναι όμορφη και αδύνατη

    Τυπικά η Ντόρα Μπακογιάννη είναι μια από τους 300, ή έστω μία από τους 157 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ωστόσο η βουλευτής Χανίων της ΝΔ είναι και πρώην υπουργός και αδελφή του Πρωθυπουργού και όπως φαίνεται έχει αναλάβει έναν ξεχωριστό επικοινωνιακό ρόλο καθώς, λόγω τεράστιας πείρας αλλά και εγγύτητας στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, οι εκτιμήσεις και τα σχόλιά της έχουν πολιτική υπεραξία, που δεν αφήνει ασυγκίνητα τα μέσα ενημέρωσης.

     

    Για παράδειγμα, τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, η κυρία Μπακογιάννη βγαίνει στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ –σε συγκεκριμένη εκπομπή δηλαδή. Τέλη Μαΐου είχε πει ότι ούτε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ξέρει πότε θα κάνει εκλογές, τώρα έχοντας πάλι απέναντί της τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο είπε ότι ο Πρωθυπουργός θα μετρήσει τα πάντα πριν πάρει απόφαση για πρόωρες εκλογές.

     

    Η ίδια προσέθεσε πάντως ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη με απλή αναλογική και με υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, εν μέσω παροξυσμού και παραλογισμού του τούρκου προέδρου, Ταγίπ Εντογάν.

    Αυτή τη φορά, πάντως, το πιο ενδιαφέρον ήταν αυτό που σχολίασε η κυρία Μπακογιάννη για τις επιθέσεις που δέχτηκε η Εφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ για την εμφάνισή της.

     

    Εκρινε η βουλευτής της ΝΔ ότι η κυρία Αχτσιόγλου είναι όμορφη κι αδύνατη και κάποιοι την ζηλεύουν και εκτοξεύουν κακίες.

  • Ο Δημήτρης Παπαδημούλης συνέχισε τη δραστηριότητα στην αγορά του real estate

    Μολονότι είναι ένας απλός –έστω βετεράνος– ευρωβουλευτής της Αριστεράς, το «πόθεν έσχες» του Δημήτρη Παπαδημούλη έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς υπήρξε πολιτικό ζήτημα τα τελευταία χρόνια, λόγω της δραστηριότητάς του στον χώρο του real estate (βλέπε υπόθεση «Παπαδημούπολη») .

     

    Αυτή τη δραστηριότητα φαίνεται ότι τη συνέχισε για μία ακόμη μια χρονιά, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που δημοσιοποίησε η Βουλή των Ελλήνων την Πέμπτη και αφορούν τη χρήση του 2020.

     

    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε αγοραπωλησία πέντε ακινήτων τη συγκεκριμένη χρονιά.

     

    Αναλυτικά, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι αγόρασε διαμέρισμα 5ου ορόφου 52 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας πληρώνοντας 48.900 ευρώ. Επίσης για δύο ακίνητα, 101 τ.μ. και 55 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας δήλωσε «απόκτηση και εκποίηση / διαγραφή στην τρέχουσα χρήση).

    Πρόκειται για δύο διαμερίσματα που αγόρασε πληρώνοντας συνολικά 119.000 ευρώ και στη συνέχεια πώλησε εισπράττοντας περίπου 102.000ευρώ. Για τα συγκεκριμένα δύο ακίνητα δήλωσε έσοδα από ενοίκια σε ΜΚΟ περίπου 33.000 ευρώ, τα οποία όπως ανέφερε δόθηκαν ως χορηγίες για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

     

    Συνολικά το ζεύγος Παπαδημούλη δήλωσε ιδιοκτησία σε 32 ακίνητα.

     

    Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε χαρτοφυλάκιο μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων που αποτιμάται σε πάνω από 550.000 ευρώ ενώ μαζί με τη σύζυγό του διατηρεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 985.000 ευρώ.

  • Ο Ακης Σκέρτσος λέει ότι δεν του ταιριάζει η δουλειά του βουλευτή

    Για όσους είχαν αγωνία, ο Ακης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές, για τις οποίες εξάλλου είπε ότι πρόκειται για συζήτηση «ατελέσφορη και αποπροσανατολιστική σε αυτή τη φάση».

     

    Ο κ. Σκέρτσος βγήκε το πρωί της Πέμπτης στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Συνδέσεις» με τη Χριστίνα Βίδου και τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και σημείωσε σχετικά με τις πρόωρες εκλογές:

     

    «Ο Πρωθυπουργός έχει βάλει ένα πολύ σαφές πλαίσιο και δεν νομίζω ότι πρέπει να ξεφεύγουμε από αυτό, έχει πει ότι ο στόχος του είναι να εξαντληθεί η τετραετία. Από εκεί και πέρα υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες οι οποίοι έχουν να κάνουν με τη διεθνή αστάθεια, έχουμε πρωτοφανή ιστορικά γεγονότα τα οποία επηρεάζουν όλες τις οικονομίες, έχουμε συγκεκριμένους στόχους, επίσης, που πρέπει να επιτευχθούν, την επενδυτική βαθμίδα, όλα αυτά θα ληφθούν υπόψη και στην ώρα τους θα ληφθούν και οι αποφάσεις. Αλλά νομίζω ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι παρελκυστική».

     

    Οσον αφορά το δικό του πολιτικό μέλλον ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές λέγοντας ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάνει.

     

    «Δεν είμαστε όλοι για όλα. Τιμώ και σέβομαι πάρα πολύ τη δουλειά του αιρετού, του βουλευτή. Είναι μια δουλειά που εμένα δεν μου ταιριάζει», είπε χαρακτηριστικά.




text
  • Ούτως ή άλλως σε αυτή τη χώρα συνεχώς σταυροκοπιόμαστε, δεν κινδυνεύει η πίστη


    26 Απριλίου 2024, 22:53