• Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει ότι ο Τσίπρας γνώριζε για τον Γεωργούλη και το είχε συγκαλύψει

    Υπήρχε μια εποχή που η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν ένα πολιτικό darling του Αλέξη Τσίπρα –την είχε κάνει μέχρι και Πρόεδρο της Βουλής σε εκείνο το αλήστου μνήμης εφιαλτικό πρώτο εξάμηνο του 2015. Ομως τα χρόνια πέρασαν και τώρα πια η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει λίγα καλά πράγματα να πει για τον πρώην κομματικό της σύντροφο στον Συνασπισμό (του μπαμπά της) και στον ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Η κυρία Κωνσταντοπούλου έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Στο Κέντρο» του Γιώργου Κουβαρά, ως επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας. Και αφού αποκάλυψε ότι στις επικείμενες εκλογές θα είναι υποψήφια στην Εύβοια, από την οποία κατάγεται, έπειτα επιτέθηκε σε όλους, αλλά κυρίως στον κ. Τσίπρα.

     

    «Τον κρίνω πολύ αρνητικά. Αξιολογώ πάρα πολύ αυστηρά και αμετάκλητα το γεγονός ότι ως ένας άνθρωπος της γενιάς μου -τρία χρόνια μεγαλύτερός μου- ανέλαβε μια ευθύνη που αναλογεί και που ενσάρκωσε την ελπίδα όχι μόνο για τη γενιά μας αλλά και για τις μεγαλύτερες και τις μικρότερες γενιές. Πρόδωσε τον κόσμο και ποδοπάτησε όχι απλώς τα όνειρα και τις προσδοκίες του, αλλά και τη δημοκρατική εντολή του. Αυτό λοιπόν εγώ το θεωρώ όχι απλώς ασυγχώρητο αλλά εγκληματικό», είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση του μετά το δημοψήφισμα του 2015, αλλά αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά.

     

    Τα φρέσκα «αντιτσιπρικά» της Ζωής ήρθαν για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, του πρώην πια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αντιμετωπίζει καταγγελίες για βιασμό και ξυλοδαρμό. Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «υποκρισία» και κατήγγειλε ότι προφανώς γνώριζε

     

    «Ο Τσίπρας μας παριστάνει τον υπέρμαχο των δικαιωμάτων των γυναικών και τον πολέμιο της έμφυλης βίας, αλλά στα αλήθεια “κουκουλώνει” την υπόθεση Γεωργούλη», είπε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, για να συμπληρώσει:

     

    «Προφανέστατα γνώριζε την υπόθεση πολύ πριν δημοσιοποιηθεί. Ήλπιζε ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί και μόλις δημοσιοποιήθηκε, τον “αποκεφάλισε” χωρίς δεύτερη κουβέντα. Πράγμα που κάνεις αν έχεις κάποια περισσότερα στοιχεία. Δεν το κάνεις με μια απλή καταγγελία. Σημαίνει ότι είχε σοβαρότερα και ισχυρότερα στοιχεία τα οποία συγκάλυπτε».

  • Το πρόβλημα με τις φωτογραφίες του Πολάκη από την ομιλία Τσίπρα στα Χανιά

    Ο Παύλος Πολάκης δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του και τον θαυμασμό του για τον αρχηγό του. Ετσι, οι επίσημες φωτογραφίες από την προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά την Τρίτη –αυτές που τράβηξε ο εδώ και πολλά χρόνια πιστός φωτογράφος του προέδρου, ο Αντρέα Μπονέτι– εμφάνιζαν τον τοπικό βουλευτή μπροστά μπροστά να χειροκροτάει λιγωμένος.

     

    Δεν είναι και λίγα βέβαια αυτά που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας για τον κ. Πολάκη. Ουσιαστικά τον έσωσε και τον ξανάβαλε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς του επέβαλε ένα σιωπητήριο –δηλαδή να μην το παρακάνει με αναρτήσεις στο Facebook και βρίζει δικαστές, δημοσιογράφους κλπ.

     

    Ετσι, από «αψύς Σφακιανός» έγινε υπάκουος Χανιώτης και μετά τα χειροκροτήματα ανέβηκε και στην εξέδρα σεμνός και ταπεινός μαζί με τους άλλους του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ –για το οποίο άλλωστε ψηφοδέλτιο είχε γίνει και η τελευταία μεγάλη παρεξήγηση– για να πλαισιώσουν τον αρχηγό.

     

    To κακό όμως με τη φωτογραφική κάλυψη της ομιλίας του κ. Τσίπρα στα Χανιά έγινε μετά, όταν ο κ. Πολάκης δεν κρατήθηκε και έκανε κάποιες αναρτήσεις στα social media, δημοσιεύοντας εικόνες και γράφοντας: «Η ΝΙΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ! ..βγάλτε δημοσκοπήσεις τώρα…»

     

    Σε μια από τις εικόνες όμως που ανήρτησε ο κ. Πολάκης εμφανίζεται μια κάποια σημαντική αραίωση στο «πλήθος» που μαζεύτηκε να ακούσει τον κ. Τσίπρα, χαλώντας το αφήγημα περί «νίκης» που έρχεται»…

  • Σταθάκης: Ναι, υπερφορολογήσαμε τη μεσαία τάξη αλλά μου έλεγαν «χαλάλι σας»!

    Μένουμε για λίγο ακόμα στον χανιώτικο ΣΥΡΙΖΑ για να πούμε ότι ο καθηγητής, πρώην υπουργός Οικονομίας και υποψήφιος βουλευτής Χανίων, Γιώργος Σταθάκης, έδωσε μια συνέντευξη στην οποία μίλησε για το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του.

     

    Μιλώντας στο podcast του Νίκου Φιλιππίδη «Βαβέλ» (απλή συνωνυμία), ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε σε σχέδιο για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και για δημιουργία μιας ελεγχόμενης από το κράτος Εθνικής Τράπεζας —άγνωστο πώς θα χρηματοδοτηθεί κάτι τέτοιο και αν ακολουθεί ευρωπαϊκές πρακτικές, αλλά ας το προσπεράσουμε— καθώς και για φόρο στα μερίσματα.

     

    Αλλά πιο ενδιαφέρον, ή έστω πιο χαριτωμένο, ήταν το σημείο στο οποίο αναφέρθηκε στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

     

    Ο κ. Σταθάκης αναγνώρισε μεν ότι αυτό συνέβη, αλλά επικαλέστηκε το γεγονός ότι οι φίλοι του του είπαν «χαλάλι σας»!

     

    Ο πρώην υπουργός υποστήριξε συγκεκριμένα ότι το θέμα της υπερφορολόγησης «ισχύει διότι, όπως μου το είπαν πάρα πολύ φίλοι μου, περιμέναμε να γίνεις υπουργός για να αυξηθεί η φορολογία μας» για να προσθέσει ότι τελικά του ανέφεραν: «Αλλά χαλάλι σας, διότι βοηθήσατε τους πολύ φτωχούς».




text
  • Πάμε καβάλα με Καμάλα


    22 Ιουλίου 2024, 10:48