• Ο Εντμαν, πορτ παρόλ του Βαρουφάκη, παραδέχεται ότι με τις πολιτικές τους μπορεί να (ξανα)κλείσουν οι τράπεζες

     

    Μια εικόνα του τι μπορεί να σημαίνει «προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ», «κυβέρνηση των ηττημένων», ή «κυβέρνηση νίκης» —δεν έχει νόημα να παίζουμε πια με τις λέξεις, ας το κάνει ο Αλέξης (η στήλη ζητά συγγνώμη, ώρες ώρες κλοτσάει ο Σεφερλής μέσα της) Τσίπρας— έδωσε ο Ερικ Μιλτιάδης Εντμαν, ο άνθρωπος που έβαλε ο Γιάνης Βαρουφάκης να εκπροσωπεί το ΜέΡΑ25 στα media.

     

    Ο κ. Εντμαν, λοιπόν, από τους νέους σταρ του σύμπαντος Βαρουφάκη, βρέθηκε σε ένα πάνελ στο Mega, στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη «Ο δρόμος προς την κάλπη» και σε ένα σημείο της συζήτησης περιέγραψε το σκηνικό μιας πιθανής συνεργασίας του ΜέΡΑ25 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεργασία που, όπως έχουν εξηγήσει αναλυτικά στο κόμμα του κ. Βαρουφάκη, θα απαιτεί συμφωνία για συγκεκριμένες πολιτικές. Οι οποίες πολιτικές, το παραδέχτηκε ο κ. Εντμαν, μπορεί να οδηγήσουν και σε κλείσιμο τραπεζών…

     

    Ο διάλογος με την κυρία Λυμπεράκη ήταν αποκαλυπτικός καθώς ο κ. Εντμαν προσπαθούσε να εξηγήσει ότι η παραμονή στην Ευρωζώνη δεν είναι όρος επιβίωσης και η Πολωνία είναι μια ακμαία οικονομία της ΕΕ χωρίς να έχει ευρώ ως νόμισμα.

     

     

    Ερικ Μιλτιάδης Εντμαν: «Δεν υπάρχει σε καμία συνθήκη, αυτό το οποίο λέτε. Το να βγεις από την Ευρωζώνη, τόσες χώρες στην Ευρώπη δεν είναι στην Ευρωζώνη και παραμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

     

    Νίκη Λυμπεράκη: «Εσείς τώρα θέλετε να πάμε στη δραχμή;»

     

    Ε.Μ.Ε.: «Δεν επιδιώκουμε να γυρίσουμε στη δραχμή».

     

    Ν.Λ.: «Να βγούμε από την Ευρωζώνη θέλετε;»

     

    Ε.Μ.Ε.: «Δεν επιδιώκουμε κάτι τέτοιο. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι κάποιες αυτονόητες πολιτικές…»

     

    Ν.Λ.: «Που μπορεί να φέρουν το κλείσιμο των τραπεζών…»

     

    Ε.Μ.Ε.: «Οι οποίες μπορούν να έρθουν σε αντίθεση με τα προστάγματα των Βρυξελλών».

     

    Ν.Λ.: «Αρα μπορεί να κλείσουν τις τράπεζες…»

     

    Ε.Μ.Ε.: «Υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Για αυτό θα είμαστε προετοιμασμένοι…»

     

    Υπό μία έννοια βέβαια, δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν τα όσα ομολόγησε ο πορτ παρόλ του κ. Βαρουφάκη. Ο τελευταίος δεν είναι αυτός που ως υπουργός Οικονομικών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε πει το αξέχαστο «αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες»;

     

    Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η ομολογία του κ. Εντμαν έδωσε μια καλή ευκαιρία στον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ακη Σκέρτσο, να σχολιάσει:

     

    «Την ίδια μέρα που η Eurostat/ΕΛΣΤΑΤ αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει μπει σε ένα μονοπάτι δημοσιονομικής υπευθυνότητας και δυναμικής ανάπτυξης της οικονομίας, με τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους στην ΕΕ, διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης του ΑΕΠ από την υπόλοιπη ευρωζώνη και μικρό πρωτογενές πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα του αναμενόμενου, βλέπουμε εικόνες από το κοντινό μέλλον με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΜΕΡΑ25 για κλείσιμο τραπεζών σε περίπτωση που δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας “προοδευτικής διακυβέρνησης” με ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25 και λοιπές πρόθυμες “προοδευτικές” δυνάμεις. 

     

    »Η χώρα δεν αντέχει “δεύτερη φορά στη συμφορά”. 

     

    »Η κάλπη της 21ης Μαΐου πρέπει να κόψει την όρεξη σε όσους θέλουν να ολοκληρώσουν τη ζημιά που δεν κατάφεραν να κάνουν το 2015».

     

  • Ο καφές του Τσίπρα στο Βερολίνο

    Αφού ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Βερολίνο και είπε όσα είπε στον καγκελάριο της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς —«περιφέρεται ανά την Ευρώπη, συκοφαντώντας και δυσφημώντας την πατρίδα του, κινούμενος από προσωπικό μένος για τον Πρωθυπουργό», τον κατηγόρησε η κυβέρνηση—, είπε να κάνει και ένα διάλειμμα για να απολαύσει τον ανοιξιάτικο ήλιο και τον βερολινέζικο καφέ.

     

    Φυσικά, επειδή τίποτα δεν μπορεί κανείς να το απολαύσει πια αν δεν το αναρτήσει και στα social media, έκανε και ένα instastory για να το μάθουμε και εμείς.




text
  • Ο Σεφερλής απειλεί ότι θα δημοσιοποιήσει μηνύματα τηλεπαρουσιαστών. Ολοι τους για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι


    17 Σεπτεμβρίου 2024, 19:24