• Ο Κουτσούμπας λέει ότι το ΚΚΕ είναι ανοικτό και στους γκέι και στους χριστιανούς

     

    Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, έδωσε μια μεγάλη πασχαλινή συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Δανίκα.

     

    Και αφού η συζήτηση πέρασε από τις συνήθεις ιδεολογικές αναζητήσεις για τον κομμουνισμό που έχει τώρα περισσότερες δυνατότητες απ’ ό,τι το 1917 (!), από τους προβλεπόμενους αφορισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ κλπ, και από τον αποκλεισμό κάθε κυβερνητικής συνεργασίας —δεσμεύτηκε πως το ΚΚΕ δεν θα μπει ούτε σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού για την απλή αναλογική με 200 ψήφους— οδηγήθηκε στα πιο προσωπικά· άλλωστε ο κ. Κουτσούμπας πουλάει περισσότερο αυτό τελευταία: το προφίλ του κομμουνιστή ηγέτη της διπλανής πόρτας, ο οποίος μιλάει με την ίδια άνεση για «λυκοσυμμαχίες» και «καλάθι-καπαμά» και απαγγέλλει ψυχεδελικά ποιήματα στη Βουλή.

     

    Έτσι, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι παππούς του ήταν ιερέας που τον εκτέλεσαν οι Γερμανοί στην Κατοχή και επιχείρησε να αποκρούσει τα περί συστημικής ομοφοβίας του ΚΚΕ —μια υπόθεση που βασίζεται σε παλαιότερη συνέντευξή του πάλι στον κ. Δανίκα!— και να περιγράψει ένα κόμμα ανοικτό σε όλους, στους γκέι ή ακόμα και στους… χριστιανούς!

     

    Είχε ενδιαφέρον η παρακάτω στιχομυθία:

     

    -Δημήτρης Δανίκας: Εάν εγώ είμαι χριστιανός, μπορώ να είμαι μέλος του ΚΚΕ;

    -Δημήτρης Κουτσούμπας: «Βέβαια, έχουμε μέλη μας που είναι χριστιανοί».

    -Δ.Δ.: Αν είμαι ομοφυλόφιλος;

    -Δ.Κ.: «Ναι, έχουμε επίσης. Εμείς είμαστε ενάντια σε όλη αυτή την ομοφοβία που υπάρχει. Λένε το ΚΚΕ ομοφοβικό κόμμα αλλά καλύτερα να διαβάσεις τη συνέντευξή μου που την ανέβασα στο Antivirus, για το τι λέμε πραγματικά – και όχι τι λένε ότι λέμε εμείς – για τα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, για ομοφυλόφιλους, για τρανς».

  • Ο Καραμέρος παραδέχεται ότι επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, η δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο απέκτησαν πιο πλούσια εικόνα

    Μια που πιάσαμε τις συνεντεύξεις εκπροσώπων της ευρύτερης Αριστεράς, να πούμε ότι ο Γιώργος Καραμέρος, δημοσιογράφος, δεξί χέρι της Ρένας Δούρου και υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική με τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον δημοσιογράφο Χρήστο Μιχαηλίδη.

     

    Το ενδιαφέρον δεν ήταν στον αντιπολιτευτικό οίστρο του κ. Καραμέρου, αλλά στο γεγονός ότι, παρά αυτόν τον οίστρο, αναγνώρισε κάποια θετικά στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

     

    Το πρώτο ήταν η ψηφιακή μετάβαση, αν και την απέδωσε και στον ΣΥΡΙΖΑ —«ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 δεν βρήκε καν υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. Το 2019 η ΝΔ βρήκε υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και μάλιστα με συγκεκριμένα έργα και στόχευση. Η πανδημία ήρθε και ουσιαστικά επίσπευσε την ψηφιακή μετάβαση σε κάποιους τομείς. Αυτό είναι ένα θετικό, δεν μπορεί κάποιος να το παραγνωρίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

     

    Το δεύτερο —και εδώ είναι το πολύ ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς τη συριζαϊκή μυθολογία περί ΕΡΤ—, είναι ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν καλύτερη.

     

    «Επίσης επειδή μιλάμε στο Πρώτο Πρόγραμμα, κατά τη γνώμη μου, έγινε πιο πλούσια η εικόνα της Δημόσιας Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου. Δεν ξέρω το κόστος, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στον λογαριασμό», είπε. Αρκεί να μην το ακούσουν η Ακριβοπούλου με τον Καψώχα και τον περιλάβουν.




text
  • Ερχονται παρεμβάσεις για το Στεγαστικό. Ωραία. Αρκεί οι σκηνές να είναι με φερμουάρ και κουνουπιέρες


    24 Αυγούστου 2024, 16:47