• Ο Αδωνις Γεωργιάδης μίλησε για «αρνιά-Porsche» και κόντεψε να πέσει από την καρέκλα

    Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα προηγούμενα χρόνια ως εθνικό ζήτημα ήταν αν θα κάνουμε «Πάσχα στο χωριό», το ότι τώρα συζητάμε απλώς για την τιμή του αρνιού μπορείς και να το αναγνωρίσεις και ως επιστροφή στην κανονικότητα. Αλλά και αυτή η συζήτηση έχει πια ξεφύγει –λες και όλη η χώρα, χαροκαμένη από την τραγωδία των Τεμπών κατά τα άλλα, (πρέπει να) ασχολείται μόνο με αυτό.

     

    Χαρακτηριστικά τα όσα ειπώθηκαν και έγιναν σε ένα πάνελ το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στο κανάλι One, με πρωταγωνιστές από τη μία τον Αδωνι Γεωργιάδη, υπουργό Ανάπτυξης, βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών και αντιπρόεδρο της ΝΔ και από την άλλη τον Χρήστο Σπίρτζη, βουλευτή Αν. Αττικής και τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Σε ένα σημείο της συνέντευξης και αποκρούοντας τις αιτιάσεις ότι στα χασάπικα της γειτονιάς τα αρνιά πωλούνται κατά πολύ ακριβότερα απ’ όσο καταδεικνύουν οι τιμές στο «Καλάθι του Πάσχα», δηλαδή αυτές που αφορούν τα κρεοπωλεία των σουπερμάρκετ, ο κ. Γεωργιάδης επιστράτευσε μια εντυπωσιακή μεταφορά δείχνοντας και το επικοινωνιακό του ταλέντο.

     

    «Είναι σαν να παίρνεις ένα αυτοκίνητο, άλλο τιμή έχει ένα Tesla, άλλη τιμή έχει ένα FIAT, άλλη τιμή έχει, ξέρω ‘γω, ένα Skoda… Αν θέλεις να πάρεις Porsche, δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να παίρνουν Porsche αυτοκίνητο» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, με τον κ. Σπίρτζη να τον ρωτά: «Στο χασάπικο παίρνεις αρνί-Porsche;»

    «Στο χασάπικο παίρνεις πολύ καλύτερη ποιότητα κρέατος. Προφανώς», απάντησε, ο κ. Γεωργιάδης και προ(σ)κάλεσε τον κ. Σπίρτζη να πάνε το επόμενο πρωί στο σουπερμάρκετ «Μασούτης» για να ελέγξουν τις τιμές.

     

    Ηταν τέτοιος ο ενθουσιασμός του κ. Γεωργιάδη, που ανασηκώθηκε λίγο από την καρέκλα του και κόντεψε να πέσει!

     

    «Από τη χαρά μου που θα ρθει στον “Μασούτη”», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

     

    Επειδή όμως άλλο να το διαβάζεις και άλλο να το βλέπεις, ιδού και το βίντεο [απολαύστε υπεύθυνα]:

     

  • Ο Κουτσούμπας πήρε μεταγραφή την Κούνεβα

    Δεν κάνουν μεταγραφές μόνοι οι μεγαλοπαράγοντες της πολιτικής, κάνει και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ καλωσόρισε στον Περισσό και στο team Koutsoumpas την Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία την πενταετία 2014-19 ήταν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Οι δυο τους συναντήθηκαν την Παρασκευή στην έδρα του ΚΚΕ και σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, «συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις εν όψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μάη και το κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης που απευθύνει το ΚΚΕ».

     

    Η κυρία Κούνεβα δήλωσε πως δίνει το «παρών» σε αυτό το κάλεσμα και θα είναι υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας.

     

    H σύμπραξη της κυρίας Κούνεβα με το ΚΚΕ δεν ήταν έκπληξη.

     

    Τον Μάρτιο η ίδια είχε εμφανιστεί σε σύσκεψη του ΚΚΕ με τις εργαζόμενες στην καθαριότητα του ΕΜΠ. Η κυρία Κούνεβα είχε βέβαια μιλήσει ως συνδικαλίστρια του χώρου, αλλά κλείνοντας κάλεσε τους εργαζομένους στις κάλπες του 2023 να εμπιστευτούν αυτούς που «είναι πάντα μπροστάρηδες στους αγώνες, τους υποψήφιους με το ΚΚΕ». Το περασμένο Σάββατο η κυρία Κούνεβα συμμετείχε και σε ημερίδα του ΚΚΕ στο ΣΕΦ με θέμα τους σιδηροδρόμους.

  • Η διπλή γελοιότητα με την ομιλία Τσίπρα στην καφετέρια «Παραμύθι με καφέ» στη Νέα Σμύρνη

    Στην προγραμματισμένη για το πρωί του Σαβββάτου επίσκεψη-ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Σμύρνη –διαχρονικό προπύργιο της ανανεωτικής (λέμε τώρα) Αριστεράς– δεν ξέρεις τι είναι πιο γελοίο:

     

    Το ότι η τοπική κομματική οργάνωση, όπως μας ενημέρωνε σε πρωινό tweet και προφανώς σε συνεννόηση με τα κεντρικά της Κουμουνδούρου, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει με τους πολίτες της Νέας Σμύρνης σε μια καφετέρια στην πλατεία, που ονομάζεται «Παραμύθι με καφέ» –προκαλώντας έτσι τη χλεύη και τους αναπόφευκτους συνειρμούς καθότι πρόκειται για έναν πολιτικό με ομολογημένη ροπή στις αυταπάτες και τέχνη στο παραμύθι;

    Ή ότι μετά το επικοινωνιακό φάουλ και την υπονόμευση του προέδρου έσπευσε να σβήσει το αρχικό μήνυμα και να προβεί, το απόγευμα της Παρασκευής πια, σε «διευκρινιστική» ανακοίνωση ότι ο κ. Τσίπρας θα περιμένει τους πολίτες σε ένα ανώνυμο σημείο στην πλατεία, αναφέροντας μόνο τη διεύθυνση, που τυγχάνει να είναι η διεύθυνση της ακατανόμαστης καφετέριας;




text
  • Δύσκολο να παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ


    23 Αυγούστου 2024, 21:57