• Η Τσαπανίδου λέει ότι αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα φταίει ο ελληνικός λαός

    Στον ΣΥΡΙΖΑ το βρήκαν. Δηλαδή το βρήκε η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξήγησε το πώς προσεγγίζουν ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ τις επικείμενες εκλογές: αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όλα καλά, ο λαός είναι σοφός· αν όμως χάσει, θα είναι επειδή ο ελληνικός λαός είναι λίγο-πολύ ανόητος και παραπλανήθηκε.

     

     

    Η κυρία Τσαπανίδου ανέπτυξε αυτή τη θεωρία –η οποία, εδώ που τα λέμε, δεν είναι και τόσο ασύμβατη με τη θρησκειολογική αντίληψη της πραγματικότητας που έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ–, από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ και σε συνέντευξή της με τη Σία Κοσιώνη.

     

    Αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι ο αρχηγός Αλέξης δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει άλλες δύο φορές –αυτό λογικά στην Κουμουνδούρου πρέπει να το επαναλαμβάνουν ως πρωινή προσευχή και ινδουιστικό μάντρα–, η κυρία Τσαπανίδου είπε ότι αν παρ’ ελπίδαν ηττηθεί το κόμμα της, αυτό δεν θα είναι επειδή οι ψηφοφόροι θυμούνται, π.χ., τι τράβηξε η χώρα επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά επειδή παραπλανήθηκαν από την κυβερνητική προπαγάνδα. Οτι θα φταίει ο λαός δηλαδή που δεν κατάλαβε.

     

    Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι μιλάμε για την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος που πήρε την εξουσία ακριβώς επειδή παραπλάνησε τους ψηφοφόρους με υποσχέσεις ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα χαρίσει τα χρέη και ας απολαύσουμε τον διάλογο:

     

    Σία Κοσιώνη: Υπάρχει ψυχολογικό όριο για τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί έχουμε μπροστά μας δύο εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχουν και πίσω κάποιες ακόμη στις οποίες έχει υποστεί ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας…

     

    Πόπη Τσαπανίδου: Ο κ. Τσίπρας όμως πολύ πρόσφατα ανανέωσε την εμπιστοσύνη από τα μέλη του κόμματος, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αλλά ούτως ή άλλως δεν θα τεθεί τέτοιο θέμα, είναι μπροστά μας μόνο τα ψηλά ποσοστά.

     

    Σία Κοσιώνη: Τι θα είναι ικανοποιητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ ή από ποιο ποσοστό και κάτω θα απογοητευθείτε; Είναι το 30, είναι το τριάρι μπροστά;

     

    Πόπη Τσαπανίδου: Θα σας πω την προσωπική μου άποψη, δεν είναι θέμα… Αυτή τη στιγμή ας πούμε ότι βγαίνω από το ρούχο της εκπροσώπου. Νομίζω ότι η νίκη θα μας ικανοποιήσει. Και η ήττα ακόμη και με μια μικρή διαφορά, εμένα προσωπικά θα στεναχωρήσει. Γιατί; Γιατί θα διαπιστώσω ότι έχει γίνει πραγματικά πολύ συστηματική δουλειά προπαγάνδας από την πλευρά της κυβέρνησης, να φοβηθεί ο κόσμος, να αμφισβητηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ…

     

    Σία Κοσιώνη: Δηλαδή αν χάσετε, θα χάσετε επειδή ο κόσμος θα έχει παραπλανηθεί;

     

    Πόπη Τσαπανίδου: Ναι, γιατί είναι τόσο καλό το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ…

     

    Σία Κοσιώνη: Αυτό δεν τιμά πολύ τον ψηφοφόρο πάντως…

     

    Πόπη Τσαπανίδου: Γιατί το λέτε αυτό;

     

    Σία Κοσιώνη: Γιατί είναι σαν να λέτε ότι είναι όλοι δυνάμει θύματα μιας προπαγάνδας.

     

    Πόπη Τσαπανίδου: Οχι, καθόλου. Μα η προπαγάνδα αυτό τον στόχο έχει ξέρετε και καμιά φορά τον πετυχαίνει τον σκοπό της δυστυχώς. Αυτό δεν τιμά της κυβέρνηση που ρίχνει τόση λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ, επί τόσο πολύ καιρό.

  • Ο Παππάς ζητάει και τα ρέστα: έβγαλε βιβλίο για την ιστορία με τις τηλεοπτικές άδειες

    Μένουμε στην παράλληλη πραγματικότητα που έχει κατασκευάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και περνάμε στον Νίκο Παππά, βουλευτή Νοτίου Τομέα και πρώην υπουργό, ο οποίος ως γνωστόν καταδικάστηκε πρόσφατα και από το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

     

    Αυτός λοιπόν ο κ. Παππάς, ο καταδικασθείς πρώην υπουργός που ήθελε να στήσει SYRIZA-TV μέσα από τον διαγωνισμό για τις κρατικές τηλεοπτικές άδειες, έβγαλε και βιβλίο!

     

    Το τιτλοφορεί «Μ.Μ.Ε. την άδεια σας» (εκδ. Θεμέλιο), το προλογίζει ο Αλέξης Τσίπρας και όπως έγραψε ίδιος ο κ. Παππάς στα social media, μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό, στο βιβλίο «ασχολούμαστε με την ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, με το άνοιγμα, το κλείσιμο και την πορεία της ΕΡΤ, με την ενίσχυση των οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα, αλλά και με το τι συνέβη στη προανακριτική και το ειδικό δικαστήριο».

     

    Οχι μόνο δηλαδή ο κ. Παππάς ζητάει και τα ρέστα, αλλά ζητάει με τα υπόλοιπα να αγοράσουμε και το βιβλίο του.

     

    Τέλος πάντων, αν είχε χιούμορ θα έπρεπε την παρουσίαση να την κάνει κάποιος από το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. Αλλά πού…

     




text
  • Σήμερα τσακωνόμαστε για το αν είναι σωστό το «καλή Παναγιά» ή όχι


    15 Αυγούστου 2024, 10:54