• Γιατί απουσίαζε ο Γιώργος Φλωρίδης από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ;

    Την απουσία του Γιώργου Φλωρίδη, άλλοτε υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, από το 3ο Συνέδριο του κόμματος στο Τάε Κβον Ντο επεσήμανε μεταξύ άλλων ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα»:

     

    «Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα συστράτευσης που έμοιαζε και με… reunion, δεν μπορώ να πω ότι σημειώθηκαν πολλές απουσίες. Τρία ονόματα κατέγραψα που κάποιοι περίμεναν να δουν αλλά δεν είδαν. Το πρώτο είναι αυτό του Γιάννη Μανιάτη που συμμετείχε ως ομιλητής, θυμίζω, μαζί με τον Ανδρουλάκη, σε προσυνεδριακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την ενέργεια στην Κοζάνη και ως εκ τούτου υπήρχε κόσμος που περίμενε ότι θα τον δει και στο Τάε Κβον Ντο. Η δεύτερη απουσία ήταν αυτή του Γιώργου Φλωρίδη και η τρίτη αυτή του Χρήστου Παπουτσή».

     

    Ο κ. Φλωρίδης βγήκε το πρωί της Δευτέρας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ στην εκπομπή του Αρη Πορτοσάλτε και κλήθηκε να εξηγήσει την απουσία του.

     

    Είπε ότι προς το παρόν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «ετεροκαθορίζεται» με το δόγμα «ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον» που έχει υιοθετήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υπέστη καθίζηση από την εμπειρία της συγκυβέρνησης, αλλά ως αυτοδύναμη κυβέρνηση που προέκυψε το 2009, ζητώντας να υπάρξει διαβεβαίωση από την ηγεσία ότι η χώρα θα κυβερνηθεί. Είπε ότι απαιτείται «ένα μέτωπο δημοκρατικής ευθύνης απέναντι στις δυνάμεις της δημαγωγίας και του λαϊκισμού». Είπε ότι η νέα ηγεσία πρέπει να συνθέσει τα δύο ρεύματα που υπάρχουν μέσα του, το «εκσυγχρονιστικό» και το «συντηρητικό», όπως αποκάλεσε το λεγόμενο «αριστερό» κομμάτι του ΠΑΣΟΚ. Μίλησε για πολλά και διάφορα και ο λόγος του υπήρξε υπεραναλυτικός –13 λεπτά κράτησε η συνέντευξή του.

     

    Αλλά στο ερώτημα γιατί δεν πήγε στο 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απάντησε: «Εγώ έχω πολιτική ένταξη, δεν έχω κομματική ένταξη»…

     

  • Ο Τόσκας διαμαρτύρεται που τα άκουγε για τον τελικό του Κυπέλλου του 2017 και δεν τα ακούει ο Θεοδωρικάκος για τον εφετινό

    Τον θυμάστε τον Νίκο Τόσκα, τον πρώην αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Ματιού; Αν δεν τον θυμάστε, μας υπενθύμισε αυτός την παρουσία του, σχολιάζοντας τα αίσχη που σημειώθηκαν στον τελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

     

    Ο κ. Τόσκας διαμαρτυρήθηκε, μέσω Twitter, ότι για πολύ λιγότερα αίσχη, στον τελικό του 2017 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό, τα μέσα ενημέρωσης και ιδίως τα κανάλια τον έβριζαν επί μία εβδομάδα –για την ακρίβεια, έγραψε ότι «έβριζαν τον υπουργό», καθώς ο Ιούλιος Καίσαρας, ο κ. Τόσκας και κάποιες άλλες μετρημένες ιστορικές προσωπικότητες έχουν το προνόμιο να μιλούν για τον εαυτό τους σε τρίτο πρόσωπο.

    Ο κ. Τόσκας βέβαια βάζει τον χουλιγκανισμό σε ένα γελοίο ζύγι –ας πούμε περιγράφει ως «περιορισμένα» τα όσα εφιαλτικά συνέβησαν το 2017, με μαχαιρώματα, συγκρούσεις οπαδών με καδρόνια κ.λπ., και είναι σαν να λέει «τα δικά μου ήταν λιγότερα, τι σου είναι ένα μικρό μαχαίρωμα, δεν πέθανε και κανένας»…

     

    Αλλά ένα δίκιο το έχει. Επί ημέρες ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος μας έλεγε για τα «δρακόντεια» μέτρα που θα λαμβάνονταν για τον τελικό στο ΟΑΚΑ – «δρακόντεια μέτρα, έλεγχοι ταυτοπροσωπίας και 40 κάμερες, έχω ζητήσει από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας την αυστηρή εφαρμογή του νόμου» ήταν το μήνυμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

     

    Υστερα από όσα έγιναν και είδαμε στο ΟΑΚΑ το Σάββατο, ακόμα γελάει ο κόσμος. Οχι τίποτε άλλο, διότι η ΝΔ εξελέγη με βασικό όχημα την αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας…

     

  • ΠΑΣΟΚ παντού: Ο Ανδρέας Λοβέρδος αγκαλιά με τη Βάνα Μπάρμπα στα πράσινα

    Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο άνθρωπος που θα γινόταν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, έκανε μια εμφατική παρουσία στο 3ο συνέδριο του κόμματος, στέλοντας ενωτικό μήνυμα και περιγράφοντας τις επόμενες εκλογές ως την τελευταία ευκαιρία.

     

    «Εμείς είμαστε το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, το κόμμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Γεώργιου Παπανδρέου, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη. Δεν πρέπει να χαθεί και αυτή η ευκαιρία. Ισως να είναι η τελευταία. Και δεν θα την αφήσουμε να χαθεί. Θα δώσουμε τη μάχη με αυταπάρνηση. Ολοι μας, όλοι μαζί», είπε ο βουλευτής Βορείου Τομέα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

     

    Η μάχη με αυταπάρνηση, μάλιστα, εικονογραφήθηκε ιδανικά με μια αγκαλιά του στο Τάε Κβον Ντο με την ηθοποιό Βάνα Μπάρμπα, η οποία ήταν ντυμένη στα πράσινα.




text
  • Επρεπε να αφήσουν τη Ζωή να κάνει ένα encore πριν την ψηφοφορία


    28 Μαρτίου 2024, 22:23