• Πώς ο Χριστοδουλίδης βρέθηκε να κατηγορείται για λογοκλοπή

    Δεν ξεκίνησε καλά η πολυσυζητημένη προεδρική υποψηφιότητα του τέως υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη. Τούτο διότι στην ομιλία του, στις 12 Μαΐου, με την οποία κήρυξε την προεκλογική του εκστρατεία –οι κάλπες θα στηθούν τον προσεχή Φεβρουάριο– φάνηκε να έχει ξετινάξει στην αντιγραφή μια παλαιότερη ομιλία του διαδόχου και προκατόχου του στο υπ. Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

     

    Η ομιλία του κ. Κασουλίδη είχε δοθεί το 2008. Είχε πολλά «οραματίζομαι» και φράσεις ωραίες όπως «το φράγμα του φόβου έσπασε, το κύμα της υποστήριξης μεγαλώνει». Αυτές χρησιμοποίησε και στην ομιλία του, 14 χρόνια μετά, ο κ. Χριστοδουλίδης.

     

    Το protothema.gr τα μάζεψε σε ένα κοινό βίντεο.

    Τις δύο ομιλίες, εκτός από την ανάγκη για όραμα και άλλα τέτοια όμορφα, συνδέει ένα πρόσωπο. Ο επικοινωνιολόγος Γιώργος Φλέσσας, ο οποίος ήταν στην ομάδα του κ. Κασουλίδη το 2008 και ήταν και στην ομάδα του κ. Χριστοδουλίδη το 2022. Τελικά παραιτήθηκε, καθώς ο κ. Χριστοδουλίδης προσπαθεί να κάνει damage control όπως λένε και στη μαρτυρική Μεγαλόνησο.

     

    Το περιστατικό σχολίασε και ο Στέφανος Κασιμάτης στη δηκτική στήλη του «Πανδώρα», στα «Νέα». Εγραψε συγκεκριμένα

     

    «Δεν εξελίσσεται ομαλά η προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Κύπρο. Εκτός από την έκδηλη εχθρότητα της Ευρώπης στην υποψηφιότητά του, εξαιτίας της ρωσόφιλης στάσης του στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, τώρα έρχεται να προστεθεί και το παράπτωμα της λογοκλοπής.

     

    »Η ομιλία, με την οποία την περασμένη εβδομάδα κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής του καμπάνιας, ήταν δομημένη με άξονα το επαναλαμβανόμενο μοτίβο “οραματίζομαι”: οραματίζομαι αυτό, οραματίζομαι εκείνο, οραματίζομαι το άλλο κ.ο.κ. Μόνον που οι οραματισμοί του Ν. Χριστοδουλίδη, σε πολλά σημεία τους, ήσαν πανομοιότυποι στη διατύπωση με τους οραματισμούς του Ι. Κασουλίδη, όταν εκείνος είχε θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Κύπρου το 2008. Κατά σύμπτωση, δε, ο επικοινωνιολόγος του Χριστοδουλίδη, Γ. Φλέσσας, είχε τον ίδιο ρόλο και στην υποψηφιότητα Κασουλίδη το 2008. “Copy-paste”, εν ολίγοις, κατά τη διατύπωση που υιοθέτησε ο κυπριακός Τύπος για το θέμα. Ο επικοινωνιολόγος είχε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί. Ο υποψήφιος όχι. Δικό του ήταν το λάθος; Δικά του ήταν τα οράματα που διάβαζε; Γιατί λοιπόν να παραιτηθεί; Παραιτήθηκε εκείνος που του τα έγραψε…»

  • Ο Βαρουφάκης με... 95% ξανά επικεφαλής του ΜέΡΑ25 - η Δανάη Στράτου στην Κεντρική Επιτροπή

    Σε άλλα νέα, το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη απέκτησε για πρώτη φορά Κεντρική Επιτροπή. Εγιναν εκλογές στο β’ μέρος του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου –ό,τι κι αν σημαίνει αυτό–, ψήφισαν 600 σύνεδροι και έβγαλαν: πρώτο τον Κλέωνα Γρηγοριάδη, βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών, δεύτερο τον εκπρόσωπο Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη και τρίτο τον βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών Κρίτωνα Αρσένη.

     

    Δύο ήταν τα ενδιαφέροντα σημεία από τα αποτελέσματα.

     

    1ον. Οτι ο κ. Βαρουφάκης επανεξελέγη γραμματέας του ΜέΡΑ25 με 95% –έλαβε 475 ψήφους, ενώ υπήρχαν 22 λευκά (4%).

     

    2ον. Οτι η σύζυγός του, Δανάη Στράτου, εξελέγη 11η στην Κεντρική Επιτροπή.




text
  • Καίει το θέμα Παπανώτα, ζεματάει


    18 Απριλίου 2024, 11:13