• Η ελληνική γραβάτα του Μπάιντεν ήταν δώρο του Τέρενς Κουίκ!

    Η γραβάτα με τη σημαία της Ελλάδας που φόρεσε ο Τζο Μπάιντεν κατά τη συνάντησή του, στον Λευκό Οίκο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκάλεσε, δίχως άλλο, αίσθηση –αρκεί να σκεφτεί κανείς τι θα λέγαμε αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ συναντούσε τον Ταγίπ Ερντογάν, φορώντας γραβάτα με την ημισέληνο.

     

    Το εντυπωσιακό είναι ότι η γραβάτα αυτή αποδείχτηκε ότι ήταν δώρο του πρώην υφ. Εξωτερικών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, όταν το 2017, ο Τζο Μπάιντεν, ως πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, είχε επισκεφτεί την Αθήνα με αφορμή την πρώτη Ευρωπαϊκή Διάσκεψη του Οργανισμού Concordia.

     

    Εγραφε τότε το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, που αντάλλαξαν τις γραβάτες τους, φωτογραφίζονται κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο περιθώριο της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης του οργανισμού Concordia, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με θέμα το περιβάλλον, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017. Μετά την επικαιρότητα για όλα όσα συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο, η συζήτηση έφτασε και στις γραβάτες, όταν ο δημοσιογράφος των New York Times Αχιλλέας Μπάλτας είπε στον Τζον Μπάιντεν ότι φοράει ωραία γραβάτα. Ο αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος αντέδρασε λέγοντας ότι φοράει την ελληνική γραβάτα του και σημείωσε ότι είναι μεν ωραία, αλλά είναι πιο ωραία του έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών. Και αμέσως γύρισε προς την πλευρά του κ. Κουίκ και του είπε: Αλλάζουμε γραβάτες; Ο κ. Κουίκ αποδέχτηκε το αίτημα του αμερικανού πρώην αντιπροέδρου και ο ένας φόρεσε τη γραβάτα του άλλου».

    Το περιστατικό θυμήθηκε και ο ίδιος ο κ. Κουίκ, ο οποίος αναγνώρισε τη γραβάτα του στις φωτογραφίες από τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο.

    Τη χαρά του κ. Κουίκ τη λες και ειρωνεία, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ήταν υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών το 2019, υποστήριξε ότι η επίσκεψη κ. Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον υπήρξε άκρως αποτυχημένη…

     

  • Παπανδρέου - Βενιζέλος στο ίδιο τραπέζι λίγο πριν από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

    Πότε να κάθισαν ξανά στο ίδιο τραπέζι ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και άσπονδοι σύντροφοι; Κάποιοι κακεντρεχείς είπαν ότι τελευταία φορά ήταν στις… Κάννες το 2011, μετά τις οποίες είχε οδηγηθεί σε παραίτηση ο κ. Παπανδρέου από την πρωθυπουργία. Ακόμα και αν αυτή η εκτίμηση είναι υπερβολή, μαρτυρά ότι οι δύο πολιτικοί δεν υπήρξαν ποτέ τόσο συμβατοί ώστε να βρεθούν, να συμφάγουν και να το δούμε να γίνεται. Εγινε όμως στα Χανιά.

     

    Τα παρασκήνια τα αποκάλυψε ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα».

     

    «Υστερα από μία δεκαετία που πέρασε κατά βάση μέσα από πολικές θερμοκρασίες, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος όχι μόνο βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι, αλλά επί δίωρο αντάλλαξαν απόψεις για μια σειρά από ζητήματα, πρωτίστως της διεθνούς πολιτικής. Το μεγάλο αντάμωμα συνέβη στα Χανιά, όπου  –με “οικοδέσποινα” την Ντόρα Μπακογιάννη– έχουν συγκεντρωθεί από προχθές περισσότεροι από 100 πρόεδροι και βουλευτές ευρωπαϊκών εθνικών κοινοβουλίων που εκπροσωπούν τις χώρες τους στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου προέκυψε συμπτωματικά, στο δείπνο που οργανώθηκε προχθές το βράδυ σε φημισμένη ταβέρνα στο λιμάνι των Χανίων, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός είναι μέλος της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας στο Στρασβούργο και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκ των βασικών εισηγητών στη συζήτηση για νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη.

     

    Δεν είμαι καθόλου βέβαιος, ωστόσο, ότι Παπανδρέου και Βενιζέλος, ο οποίος συνοδευόταν στα Χανιά από τη σύζυγό του Λίλα Μπακατσέλου, βρέθηκαν τυχαία ενώπιος ενωπίω στο ίδιο τραπέζι του μεγάλου δείπνου. Αυτόπτες πληροφοριοδότες μου με διαβεβαιώνουν ότι το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ζεστό κι επί δίωρο οι δυο τους μίλησαν για μια σειρά θεμάτων, με αιχμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία – για την οποία μου μεταφέρουν ότι η θέση τους ταυτίζεται απόλυτα. Για την εσωτερική σκηνή, δε, μου λένε ότι περιορίστηκαν σε κάποιες αναφορές για το επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, βοηθούντος και του (ανδρουλακικού) δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη. Συμπεραίνω, λοιπόν, ότι το Συνέδριο θα εκπέμψει σήμα για το “όλον ΠΑΣΟΚ”…»

     

     




text
  • Ο Τσίπρας μελετά προτάσεις γαλλικής εταιρείας επικοινωνίας για το rebranding του. Α, πρέπει να έχει προσλάβει μάγους


    28 Μαρτίου 2024, 13:24