• Ο Λαφαζάνης ιδρύει κόμμα - που λέει ότι για τον πόλεμο στην Ουκρανία φταίει η Ουκρανία

    Οπως η Μακεδονία ήταν πολύ μικρή για τον Μέγα Αλέξανδρο, έτσι και η Λαϊκή Ενότητα ήταν πολύ μικρή για τον Μέγα Παναγιώτη Λαφαζάνη.

     

    Ο άνθρωπος που υπήρξε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης –ό,τι και αν σημαίνει αυτό– στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και έπειτα, μετά το φαιδρό δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 και τα νομισματοκοπεία, ίδρυσε τη ΛΑΕ για να τη δει να μην μπαίνει στη Βουλή με 2,86% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ιδρύει νέο κόμμα.

     

    Το ανακοίνωσε ο ιστότοπος iskra.gr o οποίος συνηθίζει να γράφει για τον κ. Λαφαζάνη σε τρίτο πρόσωπο, μολονότι δεν είναι απίθανο να τα γράφει ο ίδιος: «Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Παν. Λαφαζάνης εξαγγέλλει την ίδρυση δημοκρατικού πατριωτικού κοινωνικού πολιτικού κινήματος για μια νέα απελευθέρωση και ένα νέο ξεκίνημα της χώρας», σημειώθηκε αρχικά.

     

    Τι θα είναι το νέο πολιτικό κίνημα του κ. Λαφαζάνη; «Θα επιδιώκει να καλύψει το μεγάλο και διευρυνόμενο κενό μιας πραγματικής αντιπολίτευσης στη χώρα», τονίστηκε.

     

    Το κενό, ανέφερε το iskra.gr, θα καλυφθεί με μια πρόταση κατά της παγκοσμιοποίησης και της αποεθνικοποίησης, με ένα πρόγραμμα για εθνικοκοποιήσεις-κρατικοποιήσεις πρακτικά των πάντων –από τις τράπεζες ως τις επιχειρήσεις ενέργειας– και βεβαίως με γερές νότες ψηφιακού λουδιτισμού, δαιμονοποίησης των φαρμακευτικών και φιλοπουτινισμού (αυτά συχνά πάνε μαζί).

     

    Τα σημείωσαν εξάλλου και αυτά στο κείμενο με τις σκέψεις του κ. Λαφαζάνη, ότι για τον πόλεμο στην Ουκρανία φταίει η Ουκρανία…:

     

    «Να υπογραμμίσουμε την επίκαιρη αντίθεσή μας στον προωθούμενο, υπό τη σημαία της “επανεκκίνησης” και της “νέας τάξης”, μονοδιάστατο ανελεύθερο χειραγωγημένο κόσμο των πολυεθνικών κολοσσών, ειδικά των BigPharma και των BigTech και του αμερικανικού στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος. Είναι αυτός ο κόσμος, που επιχειρείται σήμερα να επιβληθεί ισοπεδωτικά ως κυρίαρχος στο πλανήτη, μέσα και από τον πόλεμο που προκάλεσαν, παρατείνουν και κλιμακώνουν σε Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι πιο αντιδραστικοί κύκλοι της Δύσης στην Ουκρανία».

  • Ο Γκίκας Μαγιορκίνης έχει λιγούρες με θέα την Καλντέρα στη Σαντορίνη

    Ενα από τα πρόσωπα του τριημέρου έγινε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, όχι όμως για τους συνήθεις λόγους, όχι δηλαδή για κάτι που αφορούσε την πανδημία της Covid-19, τα πρωτόκολλα ή τον αριθμό και τις τάσεις των κρουσμάτων και των απωλειών (για να μην ξεχνιόμαστε, φτάσαμε τους 29.205 νεκρούς από ή με κορονοϊό).

     

    Τα τελευταία δύο χρόνια ο κ. Μαγιορκίνης υπήρξε ένα από τα πρόσωπα της μάχης κατά του κορονοϊού καθώς εκτός των ακαδημαϊκών του γνώσεων, από πολύ νωρίς, όταν δηλαδή διαπιστώθηκε το επικοινωνιακό κενό της απουσίας του Σωτήρη Τσιόδρα, ανέλαβε αυτός ως εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων να ενημερώνει το πανελλήνιο για την πορεία της επιδημίας.

     

    Παρατηρητές του χώρου λένε εξάλλου ότι ο κ. Μαγιορκίνης το έχει με την επικοινωνία, ακόμα δε περισσότερο φαίνεται πως το έχει με τα social media – γενικά ο καθηγητής ποστάρει στο Facebook, δεν το λυπάται.

     

    Ετσι, την Κυριακή, Πρωτομαγιά, φρόντισε να αναρτήσει στον λογαριασμό του μια σειρά φωτογραφιών από την απολαυστική βουτιά στο τζακούζι με θέα την Καλντέρα της Σαντορίνης. Μάλιστα, μας ενημέρωσε πως τον είχαν πιάσει και «λιγουρίτσες».

     

    Κάποιοι βέβαια σχολίασαν ότι με αυτές τις εικόνες εστάλη και «επισήμως» το μήνυμα ότι η πανδημία πάει και αυτή διακοπές –που δεν πάει. Αλλά ύστερα από δύο χρόνια μάχης, δεν δικαιούται και αυτός λίγες στιγμές τρυφηλής ζωής;

  • «Ρώτησε» για Τσιάρτα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

    Οι παλαιότεροι τον θυμούνται για το αριστερό του σουτ –υπήρξε στα νιάτα του ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και ήταν μέλος εκείνης της απίστευτης Εθνικής που πήρε το Euro 2004. Οι νεότεροι ωστόσο τον ξέρουν για τα δεξιά ομοφοβικά του παραληρήματα στα social media.

     

    Και επειδή στην (ελληνική) πολιτική έχει αποδειχτεί ότι «σημασία» έχει να σε ξέρουν –ασχέτως αν σε ξέρουν για όλους τους λάθος λόγους– ο κ. Τσιάρτας εμφανίζεται έτοιμος να κάνει το νέο βήμα στην καριέρα του, τώρα που υπάρχει και το κατάλληλο κόμμα, δηλαδή η Εθνική Συμφωνία (ΕΣΥ) του ανεξάρτητου βουλευτή Α’ Αθηνών Κωνσταντίνου Μπογδάνου, όπως τουλάχιστον αποκάλυψε η «Καθημερινή» την Τρίτη.

     

    Εγραψε, συγκεκριμένα, η στήλη «Θεωρείο» του Σταύρου Γ. Παπαντωνίου:

     

    «Σε επαφές με τον Βασίλη Τσιάρτα βρίσκεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, συζητώντας την πιθανότητα ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής να ενταχθεί στο κόμμα “Εθνική Συμφωνία” των Τζήμερου – Φαήλου και του ιδίου. Οι σκληρές θέσεις που έχει εκφράσει και το γεγονός ότι έχει αναγνωρισιμότητα είναι δύο στοιχεία που “ταιριάζουν” στον νέο σχηματισμό, ο οποίος αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 11 Μαΐου».

     

    Αν, πάλι, η «Καθημερινή» ήταν αθλητική εφημερίδα, θα έγραφε πιο απλά: «Ρώτησε για Τσιάρτα ο Μπογδάνος».




text
  • Ούτως ή άλλως σε αυτή τη χώρα συνεχώς σταυροκοπιόμαστε, δεν κινδυνεύει η πίστη


    26 Απριλίου 2024, 22:53