• Ο Βελόπουλος συγκαλεί την ΚΟ της Ελληνικής Λύσης για να αποφασίσει για την ομιλία Ζελένσκι

    Στις 7 Απριλίου θα γίνει τελικά η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή –και όχι μέσα στον Μάρτιο όπως διέρρεαν κυβερνητικές πηγές αρχικά.

     

    Το ενδιαφέρον δεν είναι τόσο τι θα πει ο ουκρανός πρόεδρος –τόσα και τόσα έχει πει στα κοινοβούλια ανά τον κόσμο όπου έχει ήδη μιλήσει, κάτι θα βρει και για το ελληνικό που δεν βιάστηκε κιόλας να τον προσκαλέσει.

     

    Το ενδιαφέρον είναι τι στάση θα κρατήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που έχουν ήδη εκφράσει τον σκεπτικισμό τους –για να το πούμε διακριτικά– απέναντι στην ομιλία του ηγέτη της Ουκρανίας στην Εθνική Αντιπροσωπεία.

     

    Και αν για το ΚΚΕ τα πράγματα είναι μάλλον ξεκάθαρα –«μύθος» ο λιμός του 1932-33 στην Ουκρανία, για τη ρωσική εισβολή φταίει ο Βλαντίμιρ Πούτιν αλλά φταίει και ο Ζελένσκι που είναι και χειρότερος επειδή «εκπροσωπεί μια αντιδραστική κυβέρνηση που στηρίζεται από το στρατόπεδο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ» κλπ– ένα ερώτημα είναι τι θα πράξει η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, που δεν έχει κρύψει τον θαυμασμό του για τον πρόεδρο της Ρωσίας.

     

    Σύμφωνα λοιπόν με τη στήλη «Στίγμα» στα «Νέα», ο κ. Βελόπουλος θα συζητήσει τη στάση του κόμματος σε ειδική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

     

    Εγραψε ο Γιώργος Παπαχρήστος στην στήλη του:

     

    «Οσον αφορά τη στάση του κόμματος Βελόπουλου, ο ίδιος, που τον βρήκα χθες στον Βόλο, εξαιτίας ενός σοβαρού προσωπικού προβλήματος, μου έλεγε ότι “θεσμικά θα πρέπει να είναι παρών”, ωστόσο καταλόγιζε ευθύνες στον Πρωθυπουργό ότι απηύθυνε την πρόσκληση στον κ. Ζελένσκι να μιλήσει στην ελληνική Βουλή χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει κανέναν από τους πολιτικούς αρχηγούς.

     

    »“Λογικά πρέπει να είμαστε παρόντες, αλλά θα ζητήσω και τη γνώμη των βουλευτών του κόμματός μου. Θέλω να τους ακούσω”, μου ανέφερε. Θα συγκαλέσει δε σχετικά την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης ίσως μεθαύριο Πέμπτη, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις των βουλευτών του. Και εν συνεχεία θα αποφασίσει».

     

  • Στην Ευρωβουλή με τη ΝΔ η Μίνα Γκάγκα;

    Το πολιτικό μέλλον της Μίνας Γκάγκα, αν. υπουργού Υγείας, φαίνεται ότι είναι αποτελεί ένα αντικείμενο ενδιαφέροντος. Τον περασμένο Ιανουάριο είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες ότι θα δοκιμάσει να είναι υποψήφια της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ώστε να τη δούμε και στην (επόμενη) Βουλή.

     

    Η κυρία Γκάγκα είναι μεν εξωκοινοβουλευτική υπουργός, αλλά ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ το 2019, όχι όμως σε εκλόγιμη θέση.

     

    Τώρα, οι τελευταίες πληροφορίες τη θέλουν να μη δοκιμάζει τη μάχη του σταυρού, αλλά να μπαίνει σε μια άλλη λίστα, με εξασφαλισμένη μάλιστα εκλογή. Θα είναι, λέει, υποψήφια με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές, οι οποίες είναι πλέον σχεδόν βέβαιο πως το 2024 θα γίνουν με λίστα και όχι σταυρό -για πρώτη φορά από το 2009.

     

    Το έγραψε η «Καθημερινή» στην στήλη «Θεωρείο»:

     

    «Με δεδομένο πως η λίστα θα επανέλθει για την εκλογή των ευρωβουλευτών, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα συζητείται να είναι στις εκλόγιμες θέσεις και να μετακομίσει στις Βρυξέλλες. Η ιατρός, εκτός από πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, έχει τη μόρφωση και την κουλτούρα για να βρεθεί στις Βρυξέλλες».

  • Αντιπαράθεση Καμμένου με εστιατόριο της Αργολίδας για τον σκύλο του

    Στα νέα Πάνου Καμμένου, τα οποία καλώς ή κακώς αφορούν πλέον τον καλειδοσκοπικό ελληνικό κόσμο των ελληνικών social media, να πούμε ότι ο πρώην υπουργός Αμυνας της χώρας βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο μιας διαμάχης με εστιατόριο της Ερμιονίδας, με αφορμή το σκυλάκι του –πόσο καλτίλα μέσα σε λίγες λέξεις!

     

    Η αρχή έγινε όταν ο κ. Καμμένος, με ανάρτησή του, ισχυρίστηκε ότι εκείνος και ο σκύλος του υποχρεώθηκαν να φύγουν από το μαγαζί όταν οι ιδιοκτήτες τους «πέταξαν έξω από το εστιατόριο», λέγοντάς τους ότι δεν δέχονται «κοπρόσκυλα».

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Panos Kammenos (@kammenos.panos)

     

    Αγνωστο τι να εννοούσαν με τη λέξη «κοπρόσκυλα» οι εστιάτορες. Αλλά σε κάθε περίπτωση η επιχείρηση προχώρησε σε ανακοίνωση, επίσης στα social media, διαψεύδοντας ότι ειπώθηκαν αυτά τα λόγια στον κ. Καμμένο και στο σκυλί του.

     

    «Δεν ειπώθηκε ποτέ μα ποτέ η λέξη “κοπρόσκυλο” και ούτε “πετάξαμε” έξω από το μαγαζί κανέναν. Με πολύ σεβασμό είπαμε στον ιδιοκτήτη του σκύλου πως δεν δεχόμαστε τα κατοικίδια στο εστιατόριό μας, βαση νόμου δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια στο εστιατόριο», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

     

    Τι να πεις, κάπως πρέπει να μας θυμίζει και ο κ. Καμμένος την παρουσία του.

  • Ο Μπογδάνος παρουσιάζει πολιτική κίνηση με όνομα «Εθνική Συμφωνία»

    Μια που πιάσαμε τα νέα της λαϊκής (ακρο)Δεξιάς, να πούμε ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ανεξάρτητος βουλευτής μετά την επεισοδιακή αποπομπή του από τη ΝΔ τον περασμένο Οκτώβριο, θα ανακοινώσει την προσεχή Τρίτη πολιτική κίνηση.

     

    Οπως ανέφερε το iefimerida.gr, η κίνηση θα ονομάζεται «Εθνική Συμφωνία» και τα αποκαλυπτήριά της θα γίνουν στις 6 μ.μ. της 5ης Απριλίου, στο ξενοδοχείο «Στράτος Βασιλικός», στην οδό Μιχαλακοπούλου, στην Αθήνα.

     

    Μάλιστα υπάρχουν και πηγές από το περιβάλλον του βουλευτή, που ανέφεραν πως «καλεσμένο είναι όλο το πατριωτικό τόξο, δεξιά της ΝΔ, ολόκληρος ο φιλελεύθερος πατριωτικός χώρος, απόστρατοι, ορθόδοξοι και σκεπτόμενοι πολίτες».

     

    Ανάμεσα στους καλεσμένους αναμένονται οι Φαήλος Κρανιδιώτης και Θάνος Τζήμερος, καθώς και πρώην στελέχη της ΝΔ, όπως ο Νίκος Καραχάλιος.




text
  • Ο Τσίπρας μελετά προτάσεις γαλλικής εταιρείας επικοινωνίας για το rebranding του. Α, πρέπει να έχει προσλάβει μάγους


    28 Μαρτίου 2024, 13:24