• Καρανίκας κατά Τσακαλώτου για τη συνέντευξη: Διώχνει κάθε λαϊκό άτομο - να παρέμβει ο Τζανακόπουλος

    Τα όσα είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή» προκάλεσαν αίσθηση –δεν είναι συνηθισμένο ένας αριστερός ριζοσπάστης πολιτικός να αναγνωρίζει την «αστική» του «αυτοπεποίθηση», ούτε βέβαια συνηθισμένο είναι τέτοιο «σφάξιμο με το βαμβάκι» του Αλέξη Τσίπρα.

     

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών όχι μόνο ανέφερε στα ελαττώματα του κ. Τσίπρα το γεγονός ότι δεν ξέρει να διαλέγει συμβούλους –πράγμα καταστροφικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτός ο άνθρωπος διατέλεσε Πρωθυπουργός της χώρας–, αλλά και τα πλεονεκτήματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα λες ακριβώς και προτερήματα. Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, ο κ. Τσίπρας είναι «τακτικιστής» και όταν χαιρετάει τον κόσμο, «είναι σαν το ψάρι μέσα στο νερό».

     

    Αναπόφευκτα ο κ. Τσακαλώτος βρήκε απέναντί του το φαν κλαμπ Τσίπρα: Ο Κώστας Βαξεβάνης τον χαρακτήρισε «ψώνιο», ο Παύλος Πολάκης ειρωνεύτηκε τα περί «αυτοπεποίθησης» και ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος υπήρξε και σύμβουλος του κ. Τσίπρα (που δεν ξέρει να διαλέγει συμβούλους), έγραψε ένα κατεβατό στο Facebook κατά του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    «Θα μπορούσα να σχολιάσω όλη τη συνέντευξη, αλλά δεν βρήκα κάτι ενδιαφέρον από αριστερή πλευρά και δεν θέλω να στεναχωρήσω τους ακόλουθους του που με μια ομπρέλα στο χέρι προσπαθούν να αποδομήσουν τον πρόεδρο και σύντροφο Αλέξη Τσίπρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καρανίκας, για να καταγγείλει ότι «είναι μια συνέντευξη που διώχνει κάθε λαϊκό άτομο από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» και ότι «είναι συνέντευξη για μικροαστούς και αστούς».

     

    Μάλιστα ο κ. Καρανίκας ζήτησε από τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο να πάρει θέση.

  • Φίλης κατά Τσίπρα: Προκάλεσε αχρείαστη εσωστρέφεια

    Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγες εβδομάδες πριν από το συνέδριο και εν μέσω παρατεταμένης δημοσκοπικής καχεξίας, η ατμόσφαιρα κάθε άλλο παρά καλή είναι. Διότι δεν ήταν μόνο οι αιχμές του Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ήταν και τα όσα είπε και ο Νίκος Φίλης σε δική του συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής».

     

    Ο βουλευτής Α’ Αθηνών και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ευθέως τον κ. Τσίπρα ότι προκάλεσε αχρείαστη εσωστρέφεια στο κόμμα, με την πρότασή του για εκλογή αρχηγού από τη βάση.

     

    Είπε ο κ. Φίλης στον Αρη Ραβανό:

     

    «Η αιφνιδιαστική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από το σύνολο των μελών προκάλεσε αχρείαστη εσωστρέφεια. Στη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κομμάτων οι ηγεσίες εκλέγονται από σώματα στα οποία λογοδοτούν και μπορεί να ανακληθούν. Αυτό δεν έχει τίποτα “αριστοκρατικό”, είναι βαθιά δημοκρατικό. Διαφορετική είναι η εμπειρία π.χ. στη Λατινική Αμερική, όπου τα κόμματα ουσιαστικά υποκαθίστανται από την αδιαμεσολάβητη σχέση του αρχηγού με τον λαό. Η κρίση του κομματικού φαινομένου σε συνθήκες μεταδημοκρατίας μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ουσιαστική συμμετοχή των μελών και όχι με ανάθεση στις ηγεσίες. Με κόμματα ιδεολογικών αρχών και προγραμματικών λύσεων.

     

    »Στην Ελλάδα, τα συστημικά κόμματα έχουν επιλέξει ένα αρχηγικό μοντέλο που μετατρέπει το μέλος σε ψηφοφόρο μιας χρήσεως. Γιατί να ακολουθήσει αυτή την πορεία συστημικής μετάλλαξης ένα αριστερό κόμμα που έχει παράδοση εσωκομματικής δημοκρατίας; Εκείνο που θέλουν οι πολίτες να συζητήσουμε στο συνέδριο είναι το δικό μας εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης».

  • Μπακογιάννη για τον... αντιαμερικανισμό Τσίπρα: Επί πρωθυπουργίας του ήθελαν να κάνουν την Κάρπαθο δεύτερο Κανάβεραλ

    Μια τρίτη συνέντευξη, αυτή τη φορά της Ντόρας Μπακογιάννη στην «Καθημερινή της Κυριακής», είχε επίσης το ενδιαφέρον της. Οχι τόσο για τα όσα (ασαφή) είπε η βουλευτής Χανίων της ΝΔ για τις εκλογές ή τις αιχμές της για τον Νίκο Ανδρουλάκη –«δεν φτάνει να είσαι κρητικός αρχηγός, χρειάζονται και πολλά άλλα για να πείσεις τον κρητικό λαό να σε εμπιστευθεί»– αλλά για το πώς σχολίασε τον πρόσφατο αντιαμερικανισμό του Αλέξη Τσίπρα: περιγράφοντας την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως την πιο φιλοαμερικανική που έχει περάσει.

     

    Είπε η κυρία Μπακογιάννη στη συνέντευξή της στον Σταύρο Γ. Παπαντωνίου:

     

    «Προφανώς ο κ. Τσίπρας θέλει να ξεχάσει ότι κυβέρνησε, είναι κάτι στο οποίο ταυτίζεται με την ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν η πιο φιλοαμερικανική κυβέρνηση που είχε ποτέ η Ελλάδα. Η τοποθέτησή του για την Αλεξανδρούπολη και τις βάσεις ήταν μια έκπληξη για όποιον γνωρίζει τι διαπραγματευόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην εξουσία. Επί πρωθυπουργίας του ο υπουργός και εταίρος του Πάνος Καμμένος συζητούσε η Κάρπαθος να λειτουργήσει σαν εναλλακτικό αεροδρόμιο του Κανάβεραλ. Εχω την αίσθηση και το είπα και στη Βουλή ότι ο κ. Τσίπρας κάνει μια προσπάθεια να αντιγράψει το 2012. Μόνο που δεν έχει καταλάβει ότι το 2012 δεν είναι 2022».

  • Μια όχι και τόσο συνηθισμένη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αναβλήθηκε λόγω Ουκρανίας

    Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού είχε τα χαρακτηριστικά μιας συνηθισμένης ενημέρωσης για το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει, αύριο Τρίτη στις 12:00, συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM και στους δημοσιογράφους Αντώνη Πανούτσο και Αντώνη Καρπετόπουλο».

     

    Ομως η συνέντευξη δεν είναι και τόσο συνηθισμένη. Κατ’ αρχάς ο κ. Μητσοτάκης δεν θα έδινε συνέντευξη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά θα μετέβαινε ο ίδιος στο στούντιο του σταθμού για να συνομιλήσει με τους δύο κορυφαίους αθλητικούς συντάκτες, τον Αντώνη Καρπετόπουλο και τον Αντώνη Πανούτσο. Άλλωστε και το θέμα είναι αυτό που καίει: η αθλητική βία και πώς τα όσα ανακοινώθηκαν από τους Τάκη Θεοδωρικάκο, Κώστα Τσιάρα και Λευτέρη Αυγενάκη δεν θα παραμείνουν ευχολόγια.

     

    Ωστόσο η συνέντευξη αναβλήθηκε. Νεότερη ανακοίνωση του γρ. Τύπου του Πρωθυπουργού ανέφερε:

     

    «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία η συνέντευξη που ήταν προγραμματισμένο να δώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Τρίτη στον σταθμό ΣΠΟΡ FM αναβάλλεται».




text
  • Ορκίστηκε στρατιώτης ο Στέφανος (Χρόνια πολλά!) και πλέον αισθανόμαστε πιο ασφαλείς


    29 Μαρτίου 2024, 13:14