• H Ντόρα Μπακογιάννη κέρδισε ένα δωρεάν γεύμα χάρη στην πρόταση δυσπιστίας του Τσίπρα

    Η πρόταση δυσπιστίας του Αλέξη Τσίπρα –που στην ομιλία του στη Βουλή την είπε βέβαια «πρόταση μομφής», αλλά τέλος πάντων, του ξέφυγε– έγινε σχεδόν πανηγυρικά δεκτή από την κυβέρνηση. Σε βαθμό που η Ντόρα Μπακογιάννη,  βουλευτής Χανίων της ΝΔ, να περιγράψει μια συζήτηση που είχε με έναν πολιτικό αναλυτή φίλο της.

     

    Η κυρία Μπακογιάννη βγήκε το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και ανέφερε τη συνομιλία που είχε με έναν φίλο της πριν από την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας μάλιστα ότι έβαλε στοίχημα και το κέρδισε.

     

    «Του είπα ότι θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ο κ. Τσίπρας και μού είπε ότι “δεν μπορεί να σας κάνει αυτή τη χάρη, να πάρει τη συζήτηση από τον χιονιά και να την πάει αλλού”», περιέγραψε η κυρία Μπακογιάννη, για να συμπληρώσει:

     

    «Του απάντησα ότι ο κ. Τσίπρας θα το κάνει για δύο λόγους: γιατί νιώθει την ανάσα του Νίκου Ανδρουλάκη και θέλει να εμφανιστεί ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, αλλά και γιατί πρέπει να συσπειρώσει το κόμμα του –σε αυτό το κατάφερε. Ο φίλος μου δεν το πίστευε ότι θα το κάνει. Και έτσι θα φάω τσάμπα, κέρδισα το στοίχημα και θα μου κάνει το τραπέζι».

  • Ο Μπογδάνος ετοιμάζει δεξιό μανιφέστο στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας

    Παραμένοντας στα της πρότασης δυσπιστίας, ένα ερώτημα είναι η στάση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, του ανεξάρτητου βουλευτή της Α’ Αθηνών, ο οποίος είχε αποπεμφθεί από τη ΝΔ μετά από εκείνη την παραληρηματική ομιλία στη Βουλή τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά είχε πει ότι στα σημαντικά θα συντάσσεται μαζί με τους άλλους 157 της γαλάζιας ΚΟ.

     

    Ομως έκτοτε έχει περάσει καιρός και οι πληροφορίες τον θέλουν να ψηφίζει «παρών».

     

    Εγραψε επ’ αυτού το «Θεωρείο» της «Καθημερινής» την Παρασκευή:

     

    «Πολύ πιθανόν η κυβέρνηση να έχει μία ψήφο λιγότερη την Κυριακή το βράδυ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος έως τώρα υπερψήφιζε την πλειοψηφία, σκέφτεται να ψηφίσει «παρών» στην πρόταση δυσπιστίας.

     

    »Δεδομένο είναι πάντως πως θα λάβει τον λόγο, με τις ίδιες πηγές να λένε πως η ομιλία του θα θυμίζει δεξιό μανιφέστο, που θα ασκεί κριτική από τα δεξιά».

     




text
  • Στη Θεσσαλονίκη Βελόπουλος και Νίκη αθροίζουν περίπου 20%. Ο φρέσκος αέρας της πόλης


    26 Απριλίου 2024, 06:58