• Δόμνα Μιχαηλίδου: Οταν πήγα να παραλάβω το υπουργείο νόμιζαν ότι ήμουν η γραμματέας...

    Αποδεικνύοντας το επικοινωνιακό της χάρισμα –αλλά και ένστικτο–, η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας, δεν αρκέστηκε μόνο στις εμφανίσεις της σε ενημερωτικές εκπομπές, αλλά πήγε και κάθισε στην πολυθρόνα του «2Night Show» του ΑΝΤ1, απέναντι στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, για μια συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες.

     

    Η κυρία Μιχαηλίδου, βέβαια, μίλησε και για ζητήματα του αντικειμένου της. Οπως για την όντως εκπληκτική δουλειά που έχει γίνει στο ζήτημα της τεκνοθεσίας και της αναδοχής παιδιών που βρίσκονται σε ιδρύματα.

     

    «Πλέον, η διαδικασία της υιοθεσίας έχει γίνει πιο απλή. Σε εννέα μήνες μπορεί μια οικογένεια, αν θέλει, να αποκτήσει ένα παιδί και να δώσει αγάπη, να έχει ένα παιδί», είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αναφέρθηκε, επίσης, στην πλατφόρμα paidi.gov.gr, στην οποία όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μάθει τα πάντα γύρω από τη διαδικασία της τεκνοθεσίας και της αναδοχής, καθώς και στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα παιδιά στα ιδρύματα.

     

    «Μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν στοιχεία για το πόσα παιδιά είναι στα ιδρύματα. Μέσα σε ενάμιση χρόνο βγάλαμε από τα ιδρύματα 700 παιδιά. Ξεκινήσαμε, τα μετρήσαμε, επειδή το ελληνικό κράτος δεν ήξερε πόσα παιδιά υπήρχαν σε δομές. Ηταν 2.200 και πλέον είναι 1.450. Ονειρο είναι να φτάσουμε στο μηδέν», είπε χαρακτηριστικά.

     

    Ωστόσο, το πιο juicy, που λένε και στις εκπομπές lifestyle, ήταν όταν η κυρία Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν οι (όμορφες) γυναίκες στην εργασία τους, περιγράφοντας τη δική της εμπειρία.

     

    «Πολλές φορές το λένε με έκπληξη… είναι πολύ όμορφη, αλλά και έξυπνη. Δεν το λένε αυτό για τους άνδρες. Ακόμη συνεχίζονται τα στερεότυπα, έχουμε ακόμη δρόμο. Υπάρχει ακόμη αυτή η έκπληξη. Οπότε πρέπει συνεχώς να το συζητάμε και να θυμίζουμε ότι αυτά τα στερεότυπα είναι κουτά και δεν χρειάζεται να τα διαιωνίζουμε. Δεν θα πω ψέματα, με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση», είπε, για να συμπληρώσει:

     

    «Το στερεότυπο είναι βαθιά ριζωμένο σε μια κοινωνία. Την πρώτη μέρα που πήγα να ορκιστώ στο Προεδρικό Μέγαρο, μου είπαν καλοπροαίρετα “όχι από εκεί, εκεί πάει η κυβέρνηση, οι συνοδοί είναι από την άλλη πόρτα”. Οταν πήγα στο υπουργείο να παραλάβω το γραφείο μου, ο κύριος που γνωρίζει τις αίθουσες μού έδειξε τα γραφεία της γραμματείας. Ολα αυτά τα στερεότυπα υπάρχουν, κι ας έχουν πλέον οι γυναίκες θέση στο τραπέζι λήψης αποφάσεων. Δεν έχουμε ίση φωνή», είπε η κυρία Μιχαηλίδου, η οποία είχε πέσει θύμα αντίστοιχης… παρεξήγησης και σε μια συνέντευξη Τύπου τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν τη ρώτησαν αν έρχεται η υπουργός.

     

    Οσο για το αν θα ήθελε ποτέ να γίνει πρωθυπουργός;

     

    «Θα ήθελα να υπάρχει στη χώρα μας γυναίκα πρωθυπουργός. Τώρα αν εγώ θα είμαι αυτή, είμαι πολύ πολύ μακριά από το να το σκέφτομαι».

  • Ο Στέφανος Μάνος κατηγορεί τον Μητσοτάκη ότι επιβραβεύει με 2.000 ευρώ και όσους παραβίασαν τον ΚΟΚ

    Φαίνεται ότι όταν πέφτει πολύ η θερμοκρασία, βγαίνει ο Στέφανος Μάνος. Ο άλλοτε «τσάρος» της Οικονομίας και ηγέτης του άτυχου κόμματος «Δράση», είχε απασχολήσει πέρυσι τη δημόσια σφαίρα με τις καταγγελίες του για την ταλαιπωρία που είχε υποστεί ως κάτοικος βορείων προαστίων που έμεινε επί 106 ώρες χωρίς ρεύμα.

     

    Τώρα, επανήλθε με μια κάπως αιρετική άποψη. Ο κ. Μάνος, σε ανάρτησή του στο Twitter, όχι μόνο διαφώνησε με την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να μεριμνήσει ώστε να αποζημιωθούν με 2.000 ευρώ όσοι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, αλλά κατήγγειλε ότι έτσι ο Πρωθυπουργός επιβραβεύει όσους παραβίασαν τον ΚΟΚ, προφανώς επειδή κινούνταν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες.

     

    Εγραψε ο κ. Μάνος:

    Ο ίδιος μάλιστα, μιλώντας σε ΜΜΕ, αντιπρότεινε να επιβληθεί πρόστιμο 2.000 ευρώ σε όσους επειδή οδηγούσαν χωρίς αλυσίδες εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό και δημιούργησαν πρόβλημα.

  • Ο Γιάννης Καλλιάνος για το κυβερνητικό αφήγημα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων

    Η θεωρία περί εσφαλμένης πρόβλεψης των μετεωρολόγων ως προς την ώρα που η χιονοθύελλα έπληξε την Αττική, δεν διαψεύστηκε μόνο από τον διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ Θόδωρο Κολυδά, αλλά και από έναν βουλευτή της κυβερνητικής παράταξης.

     

    Ως γνωστόν, την Τρίτη, μία ημέρα μετά το σοκ, τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου όσο και ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας διατύπωσαν πρώτοι την άποψη ότι οι μετεωρολόγοι δεν είχαν προβλέψει ότι το χιόνι θα έπεφτε από το πρωί και τόσο έντονο. Μάλιστα, την Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό, το επανέλαβε και αυτός αν και όπως υπογράμμισε αυτό δεν είναι δικαιολογία για τις αστοχίες που παρατηρήθηκαν –«το χιόνι μπορεί να ήρθε λίγο πιο γρήγορα από ό,τι είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, όμως δεν πρόκειται  αυτό να το επικαλεστώ ως δικαιολογία», τόνισε χαρακτηριστικά.

     

    Ομως ο Γιάννης Καλλιάνος, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών και μετεωρολόγος στο Mega, ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων ήταν απολύτως ακριβείς είπε (ο ίδιος το βράδυ της Κυριακής σε βίντεο στο Facebook, προειδοποίησε για χιονοπτώσεις από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην Αττική και χιονοστρώσεις ως τη θάλασσα).

     

    Ο κ. Καλλιάνος βγήκε στο Mega (πριν το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, είναι η αλήθεια) και τόνισε ότι όλοι οι μετεωρολόγοι σε όλα τα κανάλια είχαν δώσει το στίγμα της κακοκαιρίας και υπολόγισαν με ακρίβεια και την ώρα.

    Αυτό προκάλεσε το σχόλιο της «Καθημερινής» στην στήλη «Θεωρείο» που παρακολουθεί στενά τα της κυβερνητικής δραστηριότητας:

     

    «Ο Γιάννης Καλλιάνος είναι βουλευτής της ΝΔ αλλά και μετεωρολόγος. Από τις δύο ιδιότητες φαίνεται πως κέρδισε η δεύτερη, καθώς τις τελευταίες ημέρες ανέφερε ουκ ολίγες φορές πως η πρόγνωση που έδωσαν ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ήταν ακριβέστατη, “αδειάζοντας” ένα κυβερνητικό αφήγημα που έλεγε πως οι μετεωρολόγοι είχαν μιλήσει για ακραία φαινόμενα από το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά. Πάντως, το γεγονός ότι ακόμη και ο Πατούλης την Κυριακή είχε δηλώσει πως τα σχολεία θα κλείσουν Τρίτη και Τετάρτη, σημαίνει πως όντως για τη Δευτέρα η αρχική πρόβλεψη ήταν για αργότερα»




text
  • Ο Στίγκας, των Σπαρτιατών, επαινεί τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Αρειο Πάγο. Ε, αν έχεις μοιραστεί την ίδια πλατεία σε δένουν οι κοινές εμπειρίες


    24 Απριλίου 2024, 22:27