• Οταν ο Τσίπρας ειρωνεύεται τους 270.000 που ψήφισαν στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ: «Είδαν φως και μπήκαν»

    Είπε πολλά και διάφορα ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο Kontra Channel: μερικά ήταν αποκαλυπτικά, όπως το πόσο στηρίζει τον Παύλο Πολάκη, άλλα ήταν συγκινητικά, όπως όταν περιέγραψε τον εαυτό του ως «αυτοδημιούργητο» –αν έπαιζε και ένα βιολί έναν θλιβερό τόνο από πίσω, θα ήταν τέλειο.

     

    Αλλά αυτό που ενδεχομένως ξεχωρίζει είναι ότι με δυσκολία κρύβει το πόσο τον ανησυχεί το Κίνημα Αλλαγής και η άνοδός του. Σε βαθμό που να τον οδηγεί σε ειρωνείες προσβλητικές, αν όχι για τον ίδιο τον Νίκο Ανδρουλάκη, σίγουρα για τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που τον περασμένο Δεκέμβριο στήθηκαν επί ώρες για να συμμετάσχουν σε μια εκλογική διαδικασία και να επιλέξουν νέο αρχηγό της παράταξης.

     

    Οχι μία, αλλά δύο φορές, ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτοί που ψήφισαν για αρχηγό στο ΚΙΝΑΛ «είδαν φως και μπήκαν», επειδή το Κίνημα Αλλαγής δεχόταν ως ψηφοφόρους και πολίτες που δεν είναι μέλη του κόμματος. Το είπε μία και επειδή πέρασε κάπως απαρατήρητο από τον Γιώργο Σιαδήμα και τον Βασίλη Σκουρή, τους δύο δημοσιογράφους που του πήραν συνέντευξη στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου, το επανέλαβε:

     

    «Ενα τελευταίο να σας πω για να το καταλάβουν και οι τηλεθεατές μας. Αυτό το μοντέλο, του “είδα φως και μπήκα, ψήφισα και μετά δεν ξαναπατάω”, που κάνει το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές του, που φυσικά το βοήθησε, γιατί δημιουργείται ένα κλίμα ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης, είναι ένα μοντέλο το οποίο συναντήσαμε μονάχα στην Ιταλία και στις εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος. Το έκανε στη χώρα και η Νέα Δημοκρατία, η Νέα Δημοκρατία το άλλαξε όμως».

     

    Ενα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύψει την αμηχανία του για το τι συνέβη πριν από 40 ημέρες με την αθρόα προσέλευση ψηφοφόρων –μελών και φίλων– για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ: 270.706 πολίτες πήγαν και ψήφισαν.

     

    Ενα άλλο είναι ότι δεν κρύβει την ανησυχία του για τη συμμετοχή στις δικές του εκλογές από τη «βάση», τις οποίες πρότεινε. Τα μέλη είναι σαφώς λιγότερα, αλλά την ίδια ώρα, κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τολμά να προβλέψει πόσα από αυτά θα πάνε να ψηφίσουν.

     

    Και ένα τρίτο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο κ. Τσίπρας χλευάζει τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούν άλλα κόμματα. Και μιλάμε για τον άνθρωπο που στο προηγούμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είχε διατάξει τους συνέδρους να ξαναψηφίσουν γιατί δεν είχαν ψηφίσει ό,τι ήθελε εκείνος να ψηφίσουν.

  • Ο Παπαδημούλης αποχωρεί από την πολιτική - το είπε στον Τσίπρα και στη σύζυγό του

    Παραμένοντας στο σύμπαν του ΣΥΡΙΖΑ, γράφαμε την Πέμπτη για τις λεπτομέρειες της επανεκλογής του Δημήτρη Παπαδημούλη στην αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου –που παρά τις θριαμβολογίες του για υψηλά ποσοστά, επετεύχθη στον τρίτο γύρο, με τον βετεράνο ευρωβουλευτή να ψηφίζεται μόλις στη 13η θέση.

     

    Ο κ. Παπαδημούλης φαίνεται ότι έχει πάρει τα μηνύματα των καιρών. Ετσι, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αυτή η θητεία του στην Ευρωβουλή θα είναι και η τελευταία· το 2024, σε ηλικία 69 ετών, θα αποχαιρετήσει το Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες.

     

    Ο ίδιος, μάλιστα, μιλώντας στην ΕΡΑ, στην εκπομπή του Ανδρέα Παπασταματίου, είπε ότι ύστερα από τρεις θητείες στην Ευρωβουλή έχει άλλα όνειρα, που «βρίσκονται μακράν των κοινοβουλευτικών εδράνων είτε των ευρωπαϊκών είτε των εθνικών», σηματοδοτώντας έτσι το τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας του.

     

    Και για όσους μπουν στον πειρασμό να τον παρακαλέσουν να μείνει, ο κ. Παπαδημούλης το ξεκαθάρισε: το έχει ανακοινώσει στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ, όπως περιέγραψε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του, όταν του τηλεφώνησε η γυναίκα του να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του, του είπε: «Κι όπως είπαμε, αυτές θα είναι οι τελευταίες εκλογές…».

  • Το τετ α τετ της Εύας Καϊλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η ανάρτηση

    Αν ο Δημήτρης Παπαδημούλης βλέπει στον ορίζοντα το τέλος της πολιτικής καριέρας του, η Εύα Καϊλή, η οποία επίσης εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τη διαφορά ότι τα κατάφερε πανηγυρικά και στις πρώτες θέσεις, βλέπει το μέλλον να ανοίγεται μπροστά της.

     

    Μάλιστα, η 43χρονη ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής απολαμβάνει την αποδοχή από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα, πέρα από το κόμμα της και προς τα δεξιά.

     

    Είναι χαρακτηριστικά τα όσα έγραψε η «Καθημερινή» για τη συνάντηση που είχε με την κυρία Καϊλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και για το πώς χειροκρότησε την εκλογή της στην αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.

     

    Εγραψε η στήλη «Θεωρείο» του Σταύρου Γ. Παπαντωνίου:

     

    »Κόσμος και κοσμάκης βρέθηκε αρχές της εβδομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο για να τιμήσει τη μνήμη του Νταβίντ Σασόλι. Παρούσα και η Εύα Καϊλή, η οποία ανεδείχθη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πηγή μου, μάλιστα, μου μετέφερε πως Μητσοτάκης και Καϊλή ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο και είχαν σύντομη μεν, θερμή δε συνομιλία. Το Μαξίμου, άλλωστε, βλέπει θετικά την εκλογή μιας Ελληνίδας στη θέση αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, όπως φάνηκε και από χθεσινή ανάρτηση του Γρ. Δημητριάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που συνεχάρη την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς τη “νέα γυναίκα και πολύ καλή φίλη” που “πρωταγωνιστεί στα ευρωπαϊκά δρώμενα”».

     

     




text
  • Ελα πολικέ αεροχείμαρρε να βγουν οι γαύροι να χορεύουν στη βροχη!


    19 Απριλίου 2024, 06:43