• Η αιχμή του Κούλογλου για τον Παπαδημούλη και το ότι δεν παραιτείται από αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

    Οτι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ό,τι πιο συμπαγές έχουμε δει, δεν είναι και κάτι που προκαλεί έκπληξη· μιλάμε για μια ομάδα που έχει τον Πέτρο Κόκκαλη, την Ελενα Κουντουρά και τον Αλέξη Γεωργούλη. Αυτό όμως που πάντα έχει ενδιαφέρον είναι η συνύπαρξη του (κατά σειρά αρχαιότητας) Δημήτρη Παπαδημούλη με τον Στέλιο Κούλογλου.

     

    Τούτο διότι οι δυο τους είναι παραδοσιακά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ –σε αντίθεση με την προερχόμενη από τους Ανεξ. Ελληνες κυρία Κουντουρά ή με τον προερχόμενο από τη σόουμπιζ κ. Γεωργούλη– ενώ την ίδια ώρα οι σχέσεις τους δεν είναι και οι καλύτερες. Αξέχαστοι οι καβγάδες τους την εποχή του «Papadimoupoly», όταν ο κ. Κούλογλου απαιτούσε την παραίτηση του κ. Παπαδημούλη, ο οποίος, εκτός των άλλων, είναι και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

     

    Ετσι, σε ένα άρθρο του κ. Κούλογλου στο tvxs.gr, το οποίο φαινομενικά ήταν ένα obituary για τον εκλιπόντα πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, ευδιάκριτη ήταν μια αιχμή για τον κ. Παπαδημούλη.

     

    «Στο μέσο της πενταετούς θητείας όλοι οι εκλεγμένοι, πρόεδροι, αντιπρόεδροι κλπ, παραιτούνται. Δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά είναι ένας είδος εθιμικού δικαίου που διευκολύνει την ανανέωση και αποτρέπει τη φθορά -και διαφθορά καμιά φορά- της εξουσίας», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Κούλογλου.

     

    Και ποιος δεν παραιτείται από τη θέση του αντιπροέδρου, αρνούμενος να τηρήσει το «εθιμικό δίκαιο»; Μα ο κ. Παπαδημούλης.

     

    ΥΓ. Τουλάχιστον ο κ. Κούλογλου εκτίμησε ότι είναι πιθανό η Εύα Καϊλή, ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, να γίνει και αυτή αντιπρόεδρος.

     

    Εγραψε επ’ αυτού:

     

    «Αν δηλαδή την επομένη εβδομάδα η Εύα Καϊλή εκλεγεί αντιπρόεδρος, θέση για την οποία εργάζεται παρασκηνιακά από καιρό μέσα στην ομάδα της, δεν σημαίνει καθόλου ότι οι ευρωβουλευτές έχουν εκτιμήσει τη δουλειά της και την ψηφίζουν: απλώς θα πάρει μια θέση αντιπροέδρου, από αυτές που δικαιούται η Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, στην οποία ανήκει. Οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν, αλλά οι συμφωνίες, μεταξύ των ομάδων, έχουν κλειστεί από πριν».

  • Ο Τσίπρας βγήκε ξανά θετικός στην Covid-19 και ασκεί κριτική στον ΕΟΔΥ

    Αυτή η κατάσταση σίγουρα δεν βοηθάει τον Αλέξη Τσίπρα να αναρρώσει από την Covid-19, που έφτασε τις πέντε ημέρες νόσησης –είχε ανακοινώσει ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό την περασμένη Κυριακή, ενώ την Τρίτη, με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν στα social media, γνωστοποίησε ότι έπεσε ο πυρετός και έφυγε ο «ζόρικος» πονοκέφαλος, αλλά του είχε μείνει η κόπωση.

     

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε το μεσημέρι της Πέμπτης με νέα ανάρτηση-ανακοινωθέν, αυτή τη φορά όμως για να ασκήσει κριτική στα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, αποκαλύπτοντας ότι αν και συνεχίζει να είναι θετικός στον ιό, θα μπορούσε κάλλιστα να πάει στη Βουλή και να τους κολλήσει όλους, καθώς παρήλθε το πενθήμερο. Αλλά δεν θα το κάνει.

    Πέρα από το όντως γκρίζο σημείο των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ –καθώς στο πενθήμερο δεν απαιτείται αρνητικό τεστ για να επιστρέψεις στην εργασία σου–, ο κ. Τσίπρας φαίνεται να επιδεικνύει αυτό που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να αποκαλούμε «ατομική ευθύνη». Την επίκληση της οποίας από την κυβέρνηση περιέγραφε ως πολιτικό φάουλ.

  • Η Ολγα Κεφαλογιάννη λέει ότι οι φιλοδοξίες της έχουν αλλάξει

    Κάποιοι άλλοι πάντως έχουν άλλα ενδιαφέροντα. Η Ολγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, έδωσε συνέντευξη στο lifestyle περιοδικό «Hello», ποζάροντας και στο εξώφυλλο.

     

    Και –σωστά το μαντέψατε!– μίλησε για τα δίδυμα που απέκτησε με τον σύζυγό της Μίνω Μάτσα.

     

    «Είναι κάτι που έκανα συνειδητά και επιθυμούσα πολύ. Ξέρετε, σε έναν βαθμό το είχα ξεγράψει. Και τώρα που το σκέφτομαι, αισθάνομαι πως είναι σαν να μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μου. Αυτό που θέλω είναι να είμαι διαρκώς μαζί με τα μωρά μου, να τους δώσω όσο το δυνατόν περισσότερο από εμένα», είπε, για να προσθέσει ότι αυτές τις γιορτές, τις πρώτες που είχε στη ζωή της τα παιδιά της, έγινε κι εκείνη ξανά παιδί.

     

    «Χαρήκαμε πολύ που μάθαμε ότι, αν όλα εξελίσσονταν καλά, θα αποκτούσαμε δύο μωράκια, καθώς κι εγώ έχω μεγαλώσει σε οικογένεια με αδέλφια, κι αυτό ήταν και είναι κάτι πολύ σημαντικό και όμορφο», πρόσθεσε για τη στιγμή που έμαθε ότι περιμένει δίδυμα.

     

    «Για να μην κρυβόμαστε, λόγω της ηλικίας μου, αισθάνθηκα μεγαλύτερο φόβο για την πορεία της εγκυμοσύνης. Είναι πολύ δυσκολότερη η δίδυμη κύηση. Πλέον, όμως, ζούμε μέσα στην ευτυχία έχοντας δύο μωράκια, τα οποία μάλιστα δείχνουν από τώρα ότι έχουν τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες», σημείωσε.

     

    «Η κόρη μας είναι ίσως πιο απαιτητική, διεκδικητική και επιμονή. Ο γιος μας είναι πιο cool και υπομονετικός, ενώ σου δίνει την αίσθηση ότι και μόνος του μπορεί να περάσει καλά», είπε.

     

    Το (πολιτικά) ενδιαφέρον είναι ότι η 46χρονη βουλευτής περιέγραψε πώς οι φιλοδοξίες της έχουν πλέον αλλάξει.

     

    «Για εμένα, είναι σαν να έχω κάνει επανεκκίνηση. Οι προτεραιότητες, οι στόχοι και οι φιλοδοξίες μου έχουν μπει πλέον σε μια τελείως διαφορετική προοπτική. Ξέρω βέβαια ότι έχω μπροστά μου μια μεγάλη διαδρομή, η οποία όμως είναι συναρπαστική», είπε.

     

    Ισως, λοιπόν, η ευλογία της μητρότητας να την έκανε να ξεπεράσει το απωθημένο της να ξαναγίνει υπουργός. Οχι τίποτα, αλλά την προηγούμενη φορά που πίεζε γι’ αυτό, έσπασε, πολιτικά μιλώντας, τα μούτρα της.




text
  • Θρύλος, Ολυμπιακός, Τζολάκης!


    19 Απριλίου 2024, 00:54