• Ολη η τετραετία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε μια εικόνα

    Θα πρέπει προφανώς να συνηθίσουμε στην ιδέα να βλέπουμε έναν πρώην υπουργό Αμυνας της χώρας να εκτίθεται, ακροβατώντας μεταξύ γελοίου και φαιδρού, στα social media. Η σχέση άλλωστε του Πάνου Καμμένου –για μια τετραετία συγκυβερνήτη της χώρας μας, ας μην ξεχνάμε– με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν πάντα μια βουτιά στο σκοτάδι –ποιος έχει ξεχάσει τη γραβάτα με τους φαλλούς;

     

    Τελευταίο ανδραγάθημα του κ. Καμμένου μια σέλφι που ανάρτησε στο Instagram, φορώντας έναν ρώσικο σκούφο με σφυροδρέπανο και έχοντας αγκαλιά το σκυλί του.

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Panos Kammenos (@kammenos.panos)

    Αυτή η ανάρτηση προσέφερε στο ελληνικό σύμπαν των social media αφορμή για μια κατάδυση στον κόσμο του κ. Καμμένου όπου τον βλέπουμε:

     

    α) να ποζάρει με μπορντό βελούδινο σακάκι στη Μονμάρτρη.

    β) να κοροϊδεύει σε ένα βίντεο τον Γιώργο Παπανδρέου, επειδή είχε βγει με το σκυλί του πριν από τις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής.

     

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Panos Kammenos (@kammenos.panos)

    Αυτή η ανακίνηση στα ΜΚΔ ενός παλαιότερου γελοίου βίντεο του κ. Καμμένου προκάλεσε και την οργισμένη, αν και μεταχρονολογημένη, αντίδραση του Μιχάλη Κατρίνη, προέδρου της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος έκανε την ακόλουθη ανάρτηση.

     

    Αλλά ας επιστρέψουμε στην αρχική εικόνα του θέματος. Αυτή ενός φιλάρεσκου συνταξιούχου δεξιού λαϊκιστή πολιτικού με το γυαλί-καθρέφτη, το κομμουνιστικό σύμβολο και ένα σκυλάκι, ένα κάδρο που συνδυάζει τα ιερά της κομμουνιστικογεννούς Αριστεράς και το αρχέτυπο της λαϊκής Δεξιάς, μια εικονογράφηση δηλαδή της τετραετίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

  • Σενάρια για Λοβέρδο στην Περιφέρεια Αττικής

    Αφού διεκδίκησε την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ, δημοκρατική παράταξη κ.λπ.), ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίζεται τώρα ως πρωταγωνιστής ενός άλλου πολιτικού εγχειρήματος: αυτό της επιστροφής της παράταξης στην Περιφέρεια Αττικής, θέση που κατείχε ως το 2014, χάρη στην καταλυτική παρουσία του Γιάννη Σγουρού.

     

    Το σενάριο θέλει τον κ. Λοβέρδο να επιλέγεται ως υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ το 2023 για να πάρει την πολυπληθέστερη διοικητική περιφέρεια της χώρας, κάτι που, αν συμβεί, μπορεί να θεωρηθεί  αποδεικτικό στοιχείο δραματικών πολιτικών μετατοπίσεων –η επιστροφή του εκκρεμούς στην ισορροπία του, δηλαδή στην Κεντροαριστερά.

     

    Η συζήτηση για την υποψηφιότητα του κ. Λοβέρδου στηρίζεται και στο γεγονός ότι στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής είχε στην Αττική καλύτερα ποσοστά από τους άλλους συνυποψήφιούς του, μολονότι δεν κατάφερε να περάσει στη β’ Κυριακή. Επίσης, η «μαγιά» υπάρχει: το 2019 ο κ. Σγουρός πήρε 17,40% –ενώ την ίδια ημέρα το ΚΙΝΑΛ είχε πάρει στις ευρωεκλογές 7,72%.

     

    Τα περί υποψηφιότητας του κ. Λοβέρδου τα ανέλυσε η «Καθημερινή της Κυριακής»:

     

    «Ενα ενδιαφέρον σενάριο συζητείται το τελευταίο διάστημα στο πολιτικό παρασκήνιο. Το σενάριο λέει πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κατεβάσει υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής τον Ανδρέα Λοβέρδο, με στόχο να ξαναγίνει πράσινη η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, που αποτελεί πάντα και ένα βαρόμετρο για το πολιτικό σκηνικό. Υπενθυμίζεται πως οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2023, συνεπώς οι εθνικές θα έχουν προηγηθεί. Εάν σε αυτές το ΚΙΝΑΛ έχει καταφέρει να αναρριχηθεί ψηλά, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά την αλλαγή ηγεσίας, τότε μπορεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης να μπει στη μάχη με επιπλέον αέρα και να κερδίσει την τεράστια περιφέρεια. Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν ένα σημαντικό σκαλοπάτι για το ΚΙΝΑΛ στην προσπάθεια της ολικής επαναφοράς στο πολιτικό σκηνικό, καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση παραδοσιακά αποτελούσε τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ».

  • Ο Λούλης περιγράφει τον Ανδρουλάκη ως «new kid in town» και τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα ως «το καλύτερο δώρο» στη ΝΔ

    Πολλή συζήτηση έγινε το Σαββατοκύριακο, στο οικοσύστημα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι μόνον, εξαιτίας ενός άρθρου του Γιάννη Λούλη στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

     

    Οι λόγοι είναι τέσσερις:

     

    α) Η «Εφημερίδα των Συντακτών» είναι μια εφημερίδα που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν αποτελεί την ψυχή του.

     

    β) Ο κ. Λούλης είναι ο γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας που ταυτίστηκε με την άνοδο του Κώστα Καραμανλή στην εξουσία τη δεκαετία του 2000, καθώς και με την περίφημη στρατηγική προσέγγισης του «μεσαίου χώρου» –τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει, θεωρητικά, να προσεγγίσει.

     

    γ) Ο κ. Λούλης λέγεται ότι είναι από τους συνομιλητές του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο τελευταίος θεωρητικά θέλει να προσεγγίσει τον «μεσαίο χώρο».

     

    και δ) Ο κ. Λούλης, στο άρθρο του με τίτλο «The new kid in town: ταρακουνώντας το τέλμα;», περιγράφει πώς ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να αναδειχθεί σε νέο παίκτη της πολιτικής σκηνής, απλώς αφήνοντας την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα να φθείρονται.

     

    «Με δεδομένη την εικόνα των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, όπως άρχισε να διαμορφώνεται με τη φθορά τους, είναι απολύτως φυσικό κάποιοι ψηφοφόροι να αποτραβιούνται από τις βασικές επιλογές που προσφέρονται… Η επιλογή Ανδρουλάκη, που καταγράφουν κάποιες πρόσφατες δημοσκοπήσεις, αν θέλουμε να είμαστε ψυχρά ρεαλιστές, είναι πρωτίστως η “τιμωρία των άλλων δύο”», έγραψε σε ένα σημείο ο κ. Λούλης.

     

    Και σε ένα άλλο περιγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα ως… δώρο στη ΝΔ!

     

    «Οι κραυγαλέες μετεκλογικές αδυναμίες του είναι το καλύτερο δώρο στη ΝΔ του Μητσοτάκη. Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα καθώς οι πιο απαιτητικοί ψηφοφόροι του κόμματος κατανοούν τα στρατηγικά αδιέξοδα αλλά και τα επικοινωνιακά ατοπήματα», έγραψε.

     

    Έκρινε πάντως, ο κ. Λούλης ότι όλο αυτό συνέβη επειδή «ο ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε τον Τσίπρα». Και όχι το αντίθετο…




text
  • Ο ξάδερφος Κασσελάκη θέλει τις ψήφους των Σπαρτιατών. Δεν το συζητά καλύτερα με τον ξάδερφο Τσίπρα, να δει πώς τα χειρίζονται αυτά τα θέματα;


    25 Απριλίου 2024, 13:54