• Η απάντηση του Γεωργιάδη όταν ρωτήθηκε για το «τελευταίο μίλι» είναι κάπως τρομακτική

    Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, βγήκε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ –είναι τακτικός, το Σάββατο ήταν στον Γιώργο Αυτιά, τώρα πήγε στη Μαρία Αναστασοπούλου, λογικά θα παίξουν τίποτα «Αταίριαστοι» τις επόμενες ημέρες και από βδομάδα, όταν με το καλό επιστρέψει ο Αρης Πορτοσάλτε, θα περάσει και μία από το ραδιόφωνο κ.ο.κ.

     

    Ούτε αποτελεί έκπληξη ότι ο υπουργός υπερασπίστηκε με κάθε τρόπο την απόφαση της κυβέρνησης να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση από τις 3 Ιανουαρίου και όχι άμεσα, παρά την έκρηξη των κρουσμάτων – «δεν θα τηρούσε κανείς τα μέτρα την Πρωτοχρονιά», «στην πολιτική πρέπει να έχουμε ρεαλισμό», «η κοινωνία δεν είναι διατεθειμένη να μείνει μέσα» κ.λπ. Βέβαια, λίγο μετά ο Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας, βγήκε στην ΕΡΤ1 και είπε ότι έχουμε 15.000 και πλέον κρούσματα και ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά και πιθανόν να επισπευστούν τα μέτρα, αλλά δεν τρέχει τίποτα –ο κ. Γεωργιάδης έχει αποδείξει ότι μπορεί να υπερασπιστεί και μια άλλη απόφαση.

     

    Η έκπληξη, τρόπον τινά, ήταν η αντίδρασή του όταν η παρουσιάστρια της εκπομπής τόλμησε να αναφερθεί στην εμβληματική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το περίφημο «τελευταίο μίλι προς την Ελευθερία», αναφορά που είχε γίνει κατά τη διάρκεια ενός πρωθυπουργικού διαγγέλματος τον Φεβρουάριο του 2021.

     

    Συγκεκριμένα, σε ένα σημείο της συνέντευξής του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας και τότε η κυρία Αναστασοπούλου του θύμισε το «τελευταίο μίλι».

     

    Τι ήταν να το πει… Ο κ. Γεωργιάδης κατ’ αρχάς είπε ότι το τελευταίο μίλι ειπώθηκε από τον Πρωθυπουργό για να έρθουν τουρίστες, για να «πουληθεί» προς τα έξω ότι είμαστε ασφαλής χώρα.

     

    «Οταν πουλάς τουρισμό και είσαι Πρωθυπουργός μιας χώρας, πρέπει να “πουλάς” προς τα έξω ότι είσαι ασφαλής χώρα. Η δήλωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να έρθουν στην χώρα και χιλιάδες άνθρωποι έκαναν τζίρο και πήγαμε καλά. Αρα αφήστε τις ειρωνείες με τον Πρωθυπουργό. Μια χαρά το είπε…», είπε κατηγορώντας τη δημοσιογράφο ότι ειρωνεύεται τον Πρωθυπουργό.

     

    Αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης δεν έμεινε εκεί. Ακολούθως κατηγόρησε τη δημοσιογράφο για κάτι σαν αντεθνική δράση, καθώς στον κόσμο του κ. Γεωργιάδη φαίνεται ότι η κριτική στην κυβέρνηση, υπό τη μορφή της υπενθύμισης μιας φράσης που έχει πει ο Πρωθυπουργός, συνιστά όχι μόνο ειρωνεία, αλλά και επίθεση κατά της πατρίδας.

     

    «Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ήταν ολόσωστη τη στιγμή που το είπε. Είμαστε μια τουριστική χώρα. Από αυτό ζουν χιλιάδες συμπολίτες σας. Σας πληρώνουν διαφημίσεις στον ΣΚΑΪ για να κάνετε εκπομπή. Πρέπει να σταματήσετε συνεχώς να θίγετε τη χώρα», την προειδοποίησε.

     

     

  • Ο Ρουσόπουλος αποκάλυψε πώς ο Κάρολος Παπούλιας έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Μια που πιάσαμε τα της παρουσίας πολιτικών στη συχνότητα του ΣΚΑΪ, να πούμε ότι ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών, βγήκε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Παύλου Τσίμα και αυτή τη φορά ήταν μια συνέντευξη με νόημα, μια συνέντευξη που προσέθεσε κάτι στην πολιτική ιστορία.

     

    Διότι με αφορμή τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια, ο κ. Ρουσόπουλος αποκάλυψε το παρασκήνιο της επιλογής του εκλιπόντος το 2004 από τον Κώστα Καραμανλή για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

     

    Ο κ. Ρουσόπουλος ήταν τότε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και όπως υποστήριξε, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Ημερολόγιο» τη Δευτέρα, ήταν εκείνος που όχι μόνο υπέδειξε στον κ. Καραμανλή τον Κάρολο Παπούλια, έναν πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, αλλά και που έπαιξε τον κρίσιμο ρόλο στις μυστικές διαπραγματεύσεις εκείνης της περιόδου.

     

    «Μια που δεν είμαι το Φόρειν Οφις να σας πω κάποια πράγματα από το παρασκήνιο», είπε ο κ. Ρουσόπουλος για να συνεχίσει:

     

    «Μετά τις εκλογές του ’04, που έγιναν τον Μάρτιο, ήταν πολλές οι προτάσεις που δέχτηκε ο Κώστας Καραμανλής, για διάφορα πρόσωπα… Κάποια στιγμή περί το φθινόπωρο και αφού είχε πειστεί για άλλο πρόσωπο, ή σχεδόν πειστεί για άλλο πρόσωπο, μπήκα στο γραφείο του και του είπε ότι “η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να προχωρήσετε έτσι και έχω να σας προτείνω κάτι άλλο”. Καθίσαμε, έγινε μια μακρά συζήτηση στην οποία του πρότεινα τον Κάρολο Παπούλια. Τότε γύρισε ο Καραμανλής και μου είπε: “Α, γι’ αυτό πριν λίγο καιρό στα Γιάννενα μου είχες πει αυτό κι αυτό”.

     

    »Τι είχε συμβεί στα Γιάννενα πριν λίγο καιρό; Θυμίζω ότι ο Κάρολος Παπούλιας το ’04 δεν εξελέγη βουλευτής. Ηταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που είχε χάσει την έδρα του και μάλιστα είχε προσφύγει στο εκλογοδικείο. Ηταν μια περιοδεία του Κώστα Καραμανλή και στο τέλος της περιοδείας είχε μια ομιλία στους παραγωγικούς φορείς της πόλης στο ξενοδοχείο “Du Lac”.

     

    »Mπαίνοντας πριν για να δω αν έχει έρθει ο κόσμος, αν είναι σωστά οργανωμένα όλα, και να τον ειδοποιήσω να κατέβει, είδα τον Κάρολο Παπούλια, τον οποίο ήξερα από τη δημοσιογραφία… Τον χαιρέτησα εγκαρδίως και τηλεφώνησα στον Καραμανλή λέγοντάς του ότι “όταν κατέβεις να ξέρεις ότι στο τρίτο τραπέζι δεξιά κάθεται ο Κάρολος Παπούλιας και νομίζω ότι θα πρέπει να περάσεις να τον χαιρετήσεις”. Ηταν ο μοναδικός από την άλλη πλευρά που ήταν εκείνο το βράδυ εκεί… Οντως έτσι έγινε και αυτό θυμήθηκε ο Καραμανλής.

     

    »Εγώ του είπα λοιπόν ότι πιστεύω πως έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου ο οποίος είναι μετριοπαθής, ο οποίος, εφόσον ανήκει στον άλλον χώρο κι έχει τη δυνατότητα να εκφράσει την ενότητα την οποία ο Καραμανλής πρέσβευε, θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή.

     

    »Το σκέφτηκε, μου απάντησε σε λίγες ημέρες θετικά και τότε με ρώτησε ποιος θα μπορούσε να τον προσεγγίσει. Εγώ του πρότεινα να τον προσεγγίσει όποιος άλλος από τους υπουργούς ή συνεργάτες του ήθελε. Μου ότι “δεν θέλω να το ξέρει κανένας, μίλα του εσύ”. Εγώ είχα χάσει τη δημοσιογραφική μου ατζέντα και δεν είχα το τηλέφωνό του!».

     

    »Επί τρεις ημέρες τον αναζητούσα, δηλώνοντας ότι είμαι κάποιος δημοσιογράφος που ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί ορισμένα θέματα, επειδή είχαμε τότε την κόντρα Χριστόδουλου – Βαρθολομαίου, θυμάστε, εν τέλει έπεσα επάνω του μέσω ενός άλλου τηλεφώνου ενός αστυνομικού που ήταν μαζί του, ήταν στα Γιάννενα. Μόλις πήρε το τηλέφωνο στα χέρια του και του είπα “Κάρολε, είμαι ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και έχω εντολή από τον Πρωθυπουργό να συζητήσουμε ένα θέμα”, έπεσε αυτό που λέμε στη μουσική, σιγή τετάρτου. Το αντελήφθη. Κατέβηκε στην Αθήνα, συναντηθήκαμε.

     

    «Εμεινε εντελώς μυστική αυτή η συνάντηση και η συζήτηση που είχα μαζί του, πέρασαν κάποιες ημέρες, έγινε και μια επικοινωνία του Κώστα Καραμανλή μαζί του. Και μια Κυριακή απόγευμα-βράδυ, και ενώ όλοι ανέμεναν άλλα πρόσωπα και άλλα έλεγαν τα κανάλια, ο Καραμανλής ανακοίνωσε τον Κάρολο Παπούλια.

     

    »Είχε κρατηθεί εντελώς μυστική αυτή η συζήτηση. Την ήξερε ο ίδιος ο Παπούλιας, ο Καραμανλής και εγώ και λίγο νωρίτερα ενημερώθηκαν κάποιοι βασικοί συνεργάτες και υπουργοί του Κώστα Καραμανλή. Ο μόνος ίσως που είχε ενημερωθεί μια δυο μέρες νωρίτερα ήταν ο Γιώργος Σουφλιάς ο οποίος και δεν είπε τίποτα».

  • Η Βούλα Πατουλίδου έπαιξε στο «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»

    Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το έχουν το θέαμα μέσα τους, δεν το λυπούνται. Μία ο νυν περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, με τις χολιγουντιανές πόζες του, μία ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης με την παρουσία του στη «Φάρμα», ήρθε τώρα και η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου να προσφέρει και αυτή στην Τέχνη.

     

    Η κυρία Πατουλίδου, θρύλος των Ολυμπιακών Αγώνων, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής, εισέβαλε στο σύμπαν του δημοφιλούς σίριαλ του Alpha «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», στον ρόλο της «Σουλτάνας της Θεσσαλονικιάς» η οποία αναστατώνει τη ζωή του Μηνά (Αντώνης Αντωνίου).




text
  • Υποχωρεί του Καζαντζίδη, ανεβαίνει το θέμα Σημίτη


    5 Ιανουαρίου 2025, 17:02