• Ο Γεροτζιάφας του think tank ΣΥΡΙΖΑ ήθελε υποχρεωτικό εμβολιασμό τον Νοέμβριο, αλλά τώρα τον θεωρεί πινοσετικής έμπνευσης

    Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στη Σορβόννη και μέλος του πολυσυζητημένου think tank του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της κινητικότητας των ανεμβολίαστων ήταν στη σωστή κατεύθυνση.

     

    Ούτε έχουν περάσει πολλές ημέρες –για την ακρίβεια τρεις εβδομάδες– από τότε που δήλωνε, στο iefimerida.gr, ότι πρέπει να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός πριν να είναι αργά. Μάλιστα έφτανε στο σημείο να προτείνει και ακραία πράγματα, όπως πχ. να μην παίρνουν φορολογική ενημερώτητα οι ανεμβολίαστοι.

     

    Αλλά επειδή ο «σοβαρός ΣΥΡΙΖΑ» είναι μια έκλαμψη, ένας στιγμιαίος οργασμός λογικής, ένα ξέφωτο σε ένα πυκνό δάσος, ο δρ Γεροτζιάφας επέστρεψε στην ασφάλεια της κομματικής γραμμής και της σχετικής φρασεολογίας.

     

    Τώρα που η κυβέρνηση εισήγαγε το μέτρο διοικητικού προστίμου 100 ευρώ για τους άνω των 60 που επιμένουν να μην εμβολιάζονται και να υπονομεύουν τη δημόσια υγεία, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «οικονομική εξόντωση» των συνταξιούχων, ο διακεκριμένος καθηγητής ανακάλυψε και αυτός «Πινοσέτ», «χαράτσι» και άλλα τέτοια.

  • Ο ταγός των αντιεμβολιαστών Γιώργος Τράγκας νόσησε από τον κορονοϊό και ζητάει μονοκλωνικά

    Επειδή αυτήν την περίοδο, με τα μέτρα που ανακοινώνονται, παρατηρείται μια πολιτική ώσμωση που θυμίζει κάτι από πάνω και κάτω πλατεία του ’14, να πούμε ότι ένας άλλος καταγγέλλων τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που «δεν θα αφήσει φράγκο στις τσέπες όλων των πολιτών», ο Γιώργος Τράγκας, ιδρυτής του κόμματος «Ελεύθεροι Ανθρωποι» και θεωρούμενος εκ των πολιτικών αρχηγών των αντιεμβολιαστών νόσησε από την Covid-19.

     

    O κ. Τράγκας είναι 72 ετών και ανεμβολίαστος –το περασμένο καλοκαίρι είχε πει ότι δεν κάνει το εμβόλιο γιατί έχει αρρύθμιστο διαβήτη. Και σε ανάρτησή του στο Facebook είπε ότι κακώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εξαιρέσει από τα φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων τους διαβητικούς· θέλει, με λίγα λόγια, κι αυτός τα μονοκλωνικά για τα οποία φώναζε ο Παύλος ο Πολάκης (το πώς συναντιούνται αυτές οι δύο πλευρές είναι πάντα ενδιαφέρον).

     

    Η στήλη εύχεται περαστικά στον κ. Τράγκα.

  • Η επιλογή μιας ζαχαροπλάστισσας για αν. διοικήτρια στο Νοσοκομείο Ικαρίας είναι πολλαπλώς ενδιαφέρουσα

    Το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον –για το πώς εξακολουθούν να γίνονται ορισμένα πράγματα στη χώρα μας, ακόμα και τώρα, στον καιρό της πανδημίας, που υποτίθεται ότι έχουμε σοβαρευτεί– έχει η ιστορία του Γενικού Νοσοκομείου Ικαρίας, όπου πρόσφατα ορίστηκε επιτέλους αναπληρώτρια διοικήτρια, καταλαμβάνοντας μια θέση που παρέμενε για καιρό κενή.

     

    Το ενδιαφέρον όμως δεν είναι ότι πληρώθηκε η θέση, ώστε να αποκατασταθεί με κάποιον τρόπο το διοικητικό κενό σε έναν υποστελεχωμένο –και όπως καταγγέλλεται υπό διάλυση–, οργανισμό που υποτίθεται παρέχει υπηρεσίες δευτεροβάθμιας μονάδας περίθαλψης. Το ενδιαφέρον είναι ότι τη θέση κατέλαβε μια επιχειρηματίας εστίασης από τη Σάμο, η οποία κάνοντας τη σχετική πανηγυρική ανάρτηση στο Facebook ήταν και κάπως αποκαλυπτική για τον τρόπο επιλογής της.

     

    Κατ’ αρχάς να πούμε ότι η Ανεζινιώ Σταμούλη, η νέα αν. διοικήτρια του ΓΝ Ικαρίας, δηλώνει ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου «Λουκομαδόσπιτο» στον Μαραθόκαμπο της Σάμου καθώς και ότι έχει σπουδάσει Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων και Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

    Το πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι στην ανάρτησή της η κυρία Σταμούλη δεν ευχαρίστησε τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη που είναι και καθ’ ύλην αρμόδιος για την επιλογή της, αλλά τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ, Χριστόδουλο Στεφανάδη, τον οποίο υπέδειξε και ως εκείνον που την επέλεξε (και όχι το υπουργείο Υγείας).

     

    Ο κ. Στεφανάδης, που αυτός τουλάχιστον είναι γιατρός, είναι εκτός των άλλων εκείνος που είχε διοργανώσει και εκείνο το περιβόητο γλέντι εν μέσω lockdown τον περασμένο Φεβρουάριο, που είχε εκθέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

     

    Επίσης είναι αυτός που, κατά τα άλλα, έχει γράψει για την αξιοκρατία στη χώρα μας.

     

    «Στη σημερινή Ελλάδα ο επαναπροσδιορισμός των αξιών και η αναδόμηση και η εμπέδωση της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Και αυτό διότι σε βάθος χρόνου θα αποτελέσει τον κύριο μοχλό προόδου όχι μόνο στο κοινωνικό πεδίο, αλλά στην εκπαίδευση, στην έρευνα, στην καινοτομία, στην υγεία, στην δημόσια διοίκηση, στον πολιτισμό, στην τέχνη και γενικά σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δράσης και έκφρασης. Η πίστη των Ελλήνων στην αξιοκρατία που θα βασίζεται σε αντικειμενική, διαφανή, δίκαιη και σφαιρική αξιολόγηση θα αποτελέσει την ισχυρότερη βάση για σταθερή οικονομική ανάπτυξη ευημερία, ηθική ανάταξη και κοινωνική συνοχή».

     

    Κάποτε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Παύλος Πολάκης είχε διορίσει έναν που είχε βουλκανιζατέρ ως υποδιοικητή του νοσοκομείου Σαντορίνης και είχε προκαλέσει σάλο. Τώρα, η επιλογή στην Ικαρία έχει λιγότερο γράσο και περισσότερο γλάσο…




text
  • Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει χώρο στο κελί;


    24 Απριλίου 2024, 13:55