• Τσίπρας εναντίον Τσίπρα για τον Δημήτρη Λιάκο

    Η αλήθεια είναι ότι ούτε από πλευράς βιογραφικού ούτε και φυσιογνωμικά ταίριαζε στον κομματότυπο ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Λιάκος. Σπουδαγμένος, με τα μεταπτυχιακά του, με τη γραβάτα του, τρία χρόνια υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ένας μη κομματικός –άρα και μη ελεγχόμενος– σύμβουλος του αρχηγού Αλέξη Τσίπρα, πώς να το κάνουμε, ξενίζει. Αλλά και ξεχωρίζει.

     

    Ετσι, όταν άσκησε κριτική στο κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όλοι διάβασαν κριτική και στις αντίστοιχες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή και ένα μεγαλοπρεπές άδειασμα του ανθρώπου που μέχρι και το 2019 συμβούλευε, αλλά παρ’ όλα αυτά έβγαινε κάθε Χριστούγεννα (και μια φορά Πάσχα) μπροστά στο τζάκι του Μεγάρου Μαξίμου και μοίραζε επιδόματα.

     

    «Το πολιτικό σύστημα έχει μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και οτιδήποτε φαντάζει ως φιλολαϊκό μέτρο γίνεται αποδεκτό με ενθουσιασμό, με την όποια κριτική να περιορίζεται στο εύρος και την εκάστοτε περίμετρό του», έγραψε ο κ. Λιάκος στο k-Report για να συμπληρώσει με νόημα: «Τα λάθη των προηγούμενων δεκαετιών από ό,τι φαίνεται δεν μας έχουν γίνει διδάγματα, ενώ επιπρόσθετα δεν συνειδητοποιούμε ότι τέτοιες αποφάσεις ενδεχομένως να αδυνατίζουν τη θέση μας στην επικείμενη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας. Oποιος, δε, αναδεικνύει αυτή τη διάσταση απειλείται με εξοστρακισμό, για να θυμηθούμε μέρος της ιστορίας αυτού του τόπου».

     

    Η θέση του κ. Λιάκου προκάλεσε όχι μόνο αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στα πέριξ της φαμίλιας του προέδρου. Ο Γιώργος Τσίπρας, βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και εξάδελφος του προέδρου, διαμαρτυρήθηκε με ανάρτησή του στο Facebook:

     

    «Δ. Λιάκος απ’ τα δεξιά για κοινωνικό μέρισμα-ψίχουλα Μητσοτάκη: “Τέτοιες αποφάσεις ενδεχομένως αδυνατίζουν τη θέση μας για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας”. Τέτοιες αντιλήψεις ενδεχομένως δεν έχουν καμιά θέση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη κι ο Σόιμπλε πιο μετρημένος θα ήταν», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

     

    Ωστόσο η αντίδραση του βουλευτή Δυτικής Αττικής δεν είχε την υποστήριξη που ενδεχομένως θα ανέμενε όταν έπιασε το πληκτρολόγιο για να γράψει αυτές τις λέξεις περί Σόιμπλε στον κόρφο του εξαδέλφου του.

     

    Μάλιστα ο «Μικροπολιτικός» των «Νέων» σημείωσε ότι ο πρόεδρος Αλέξης μάλλον στήριξε τον σύμβουλό του, αδειάζοντας τον εξάδελφό του.

     

    Εγραψε η παραπολιτική στήλη των «Νέων»:

     

    Η ανάρτηση βέβαια δεν είχε την απήχηση που θα ήθελε ο Γιώργος Τσίπρας, καθώς δεν έλαβε την επιδοκιμασία πολλών υψηλόβαθμων στελεχών της εσωκομματικής τάσης στην οποία ανήκει, της Κίνησης Μελών, εκτός από εκείνη (καμιά έκπληξη) του Παύλου Πολάκη. Το σημειώνω αυτό διότι η Κίνηση Μελών διέπεται από μια καχυποψία (για να το πω κομψά) απέναντι στους λεγόμενους «ρεαλιστές» συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Ο Λιάκος ως τώρα δεν είχε γίνει ποτέ στόχος προσωπικά, αλλά ανήκει στην ομάδα αυτή, ως σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα του Ταμείου Ανάκαμψης μαζί με τον Γιώργο Χουλιαράκη.

     


    Ο άνθρωπός μου στην Κουμουνδούρου και πέριξ αυτής με πληροφόρησε ότι, σε αντίθεση με τον ξάδερφο, ο Λιάκος δέχτηκε πολλή, μα πολλή όμως, υποστήριξη από στελέχη που έσπευσαν να επικοινωνήσουν μαζί του, με τον ίδιο να διαβεβαιώνει ότι δεν έχει σκοπό να απαντήσει και να δώσει συνέχεια. Τη συνέχεια, όμως, την έδωσε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Τσίπρας. Ο Αλέξης ο Τσίπρας, αυτή τη φορά, το Σάββατο, στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Οπου έκανε μια ομιλία για την οικονομία, στην οποία έλεγε ακριβώς αυτά που έλεγε και το άρθρο του Δημήτρη Λιάκου. Καρμπόν. Μεγάλη επιτυχία η επίθεση του ξαδέρφου, δηλαδή.

     

     

  • Η Εύα Καϊλή μιλάει για την εννέα μηνών κόρη της: «Κανείς δεν κατάλαβε ότι ήμουν έγκυος»

    Αυτή τη φορά η Εύα Καϊλή δεν βγήκε στην τηλεόραση μόνο για να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Η 43χρονη ευρωβουλευτής έδωσε τη Δευτέρα μια lifestyle συνέντευξη σε μια αντίστοιχου επιπέδου εκπομπή της πρωινής ζώνης του Mega.

     

    Οχι ότι δεν είπε ότι στηρίζει τον κ. Λοβέρδο, αλλά αυτή τη φορά είπε και πώς έγινε σχετικά πρόσφατα μαμά, χωρίς να γίνει πολύ γνωστό.

     

    Η κυρία Καϊλή μίλησε για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και είπε τι είχαν συζητήσει πριν από κάποιο καιρό.

     

    «Λόγω της απόστασης δεν βλεπόμασταν συχνά, και πολλές φορές δεν συμφωνούσαμε πολιτικά, όταν όμως γεννήθηκε η κόρη μου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Εύα, τώρα θέλει οργάνωση για να τα καταφέρεις”», διηγήθηκε η κυρία Καϊλή για να συνεχίσει τις αποκαλύψεις για τη μητρότητα:

     

    «Γέννησα πριν από εννέα μήνες ένα κοριτσάκι και όλα φωτίστηκαν αλλιώς. Η καραντίνα έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση να κάνω ένα παιδί. Κανείς δεν κατάλαβε ότι ήμουν έγκυος», είπε.

     

    «Δεν έχω παντρευτεί, είμαστε μοντέρνοι έχουμε ένα σύμφωνο, αλλά θα γίνει και αυτό», προσέθεσε.

     

    «Ο σύντροφός μου είναι Ιταλός και ήρθε να μείνει στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας. Την κόρη μου την ονομάσαμε Αριάδνη και θα κάνουμε τη βάπτιση μέχρι το Πάσχα».

     

  • Η Ματίνα Παγώνη «ένωσε» Γερουλάνο και Λοβέρδο

    Μια που πιάσαμε την ελαφριά και τηλεοπτική εκδοχή των εσωκομματικών του Κινήματος Αλλαγής, να πούμε ότι το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν στο ίδιο στούντιο, του ΑΝΤ1, δύο εκ των αντιπάλων για την προεδρία, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

     

    Μαζί τους όμως ήταν και η Ματίνα Παγώνη, darling του τηλεοπτικού φακού στην εποχή της πανδημίας.

     

    Μάλιστα, οι δύο αντίπαλοι έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία με τη δημοφιλή πρόεδρο της Ενώσεως Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς και ο κ. Γερουλάνος την ανήρτησε στα social media με το σχόλιο ότι «η Παγώνη ενώνει».

     

    Η αλήθεια είναι ότι αυτή η πόζα ήταν ό,τι ξεχώρισε από την παρουσία των δύο στον ΑΝΤ1. Και έδώ που τα λέμε, κρίμα που δεν είναι και η κυρία Παγώνη στο ντιμπέιτ. Αν φορούσε και το μπλουζάκι με τον Σνούπι, θα βοηθούσε κάπως την τηλεθέαση.

     

  • Ο Παπανδρέου παίζει με την Τρέλα του

    Ο Γιώργος Παπανδρέου, απών από το δευτεριάτικο debate των υποψηφίων για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής, δεν χάνει τη διάθεσή του, ούτε την προθυμία του να εκθέτει τον εαυτό του –σε οτιδήποτε άλλο, πλην, φυσικά, της βασάνου του διαλόγου με τους συνυποψηφίους του.

     

    Ετσι, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην Πρωθυπουργός μας ενημέρωσε με ανάρτησή του στο Instagram ότι ξεκίνησε την εβδομάδα, την τελευταία πριν από τις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου, με λίγο παιχνίδι με τη σκυλίτσα του, την οποία ονομάζει «Τρέλα».

     




text
  • Σήμερα οι ψυχίατροι δέχονται μόνο Ολυμπιακούς


    19 Απριλίου 2024, 15:52