• Ο Κύρτσος θεώρησε πρέπον να κάνει ανάλυση για ενδεχόμενα πολιτικά οφέλη του ΚΙΝΑΛ από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

    Μέχρι τώρα η παρουσία στα social media του Γιώργου Κύρτσου, ευρωβουλευτή της ΝΔ, είχε ενδιαφέρον ως προς τα αντιπολιτευτικά χαρακτηριστικά της· συχνά ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση και στο κόμμα υπό τη σημαία του οποίου εξελέγη στην Ευρωβουλή.

     

    Τώρα όμως απέκτησε και χαρακτηριστικά προπέτειας. Τούτο διότι σε ανάρτησή του για την τραγική είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά, ο κ. Κύρτσος έκρινε πρέπον να κάνει και πολιτική ανάλυση, εκτιμώντας ότι ο θάνατος της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής μπορεί αποτελέσει… πολιτικό κεφάλαιο για το κόμμα…

  • Μια, πρώτη, δημοσκόπηση για τα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ

    Εκλογές χωρίς δημοσκοπήσεις δεν γίνονται. Ετσι, μια εταιρεία ερευνών, η Interview, έψαξε και βρήκε ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής. Και αφού τους βρήκε –πράγμα όχι και τόσο εύκολο– τους ρώτησε ποιον θέλουν για νέο αρχηγό του κόμματος.

     

    H έρευνα δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο politic.gr και δείχνει ότι η μάχη θα δοθεί μεταξύ τριών, Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Παπανδρέου –η σειρά είναι αλφαβητική, αλλά με βάση τη δημοσκόπηση, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής δείχνει να προηγείται με βραχεία κεφαλή.

     

    Ο κ. Ανδρουλάκης θεωρείται από το 32,4% ως ο καταλληλότερος για αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, ενώ δεύτερος είναι ο κ. Παπανδρέου με 29,2% και τρίτος ο κ. Λοβέρδος με 17,4%. Ακολουθούν οι Παύλος Γερουλάνος (12,7%), Χάρης Καστανίδης (5,3%) και Παύλος Χρηστίδης (1,2%).

    Ενδιαφέρον έχει το τι πιστεύουν οι ερωτηθέντες για τους υποψήφιους ως προς την ικανότητά τους να προσελκύσουν ψηφοφόρους από τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Ως προς το επίδικο, ποιος μπορεί να πάει το ΚΙΝΑΛ πάνω από την εκλογική του επίδοση του 2019, πάνω δηλαδή από το 8,10% οι απαντήσεις είναι αυτές:

  • Ο Καμμένος τραγουδά –και χορεύει– «με πρόδωσαν οι φίλοι μου»...

    Σε άλλα νέα, ο Πάνος Καμμένος, πρώην υπουργός Αμυνας και επί χρόνια κάποτε συγκυβερνήτης της χώρας, απέδειξε ότι έχει καλλιτεχνική φλέβα –όταν μάλιστα έχει νταλκά, δεν το λυπάται: παίρνει το μικρόφωνο στο χέρι και αρχίζει και το τραγούδι, ίσως για την κακούργα την ελληνική πολιτική που τον πέταξε στ’ αζήτητα.

     

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο πρόεδρος των Ανεξ. Ελλήνων πήγε το βράδυ του Σαββάτου σε νυχτερινό κέντρο στη Γλυφάδα και του έδωσε και κατάλαβε.

     

    Μάλιστα, χόρεψε κιόλας ανάμεσα σε γαρίφαλα και τραγουδώντας «με πρόδωσαν οι φίλοι μου, μα να είσαι καλά» –ο πρώτος στοίχος από το «Αν δεν είχα και σένανε» του Γιάννη Πάριου.




text
  • Ο Στίγκας, των Σπαρτιατών, επαινεί τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Αρειο Πάγο. Ε, αν έχεις μοιραστεί την ίδια πλατεία σε δένουν οι κοινές εμπειρίες


    24 Απριλίου 2024, 22:27