• Εκλεψαν το φουσκωτό του Βαρουφάκη - προσφέρει 1.000 ευρώ εύρετρα

    Θύμα ενός είδους εγκληματικότητας που ενδημεί στην Αίγινα, όπου διαμένει μόνιμα, έπεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και πρώην υπουργός Οικονομικών.

     

    Οπως ανέφερε το saronicmagazine.gr, ο κ. Βαρουφάκης προχώρησε σε καταγγελία για την κλοπή του φουσκωτού σκάφους του στο λιμάνι της Αίγινας· μάλιστα προσφέρει αμοιβή ύψους 1.000 ευρώ σε όποιον το βρει.

    Το φουσκωτό εκλάπη την περασμένη Κυριακή από το λιμάνι της Αίγινας.

     

    Σύμφωνα με τη δήλωση «πόθεν έσχες» του γραμματέα του ΜέΡΑ25, ο κ. Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου απέκτησαν ένα φουσκωτό με εξωλέμβια μηχανή κυβισμού 115 κ. εκ. το 2016.

     

    Το ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για το τρίτο κρούσμα κλοπής σκάφους που σημειώνεται στην Αίγινα τους τελευταίους μήνες.

  • Κι όμως, σε κάποιους άρεσε το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας

     

    Σε κάποιους θύμισε τον C-3PO, το ρομπότ του «Star Wars». Σε άλλους μια κακιά του «Terminator». Ορισμένοι διέκριναν στο πρόσωπό της την Ολιβ του Ποπάι. Κάποιοι σκέφτηκαν ότι το άγαλμα είναι απολύτως ταιριαστό με το λαμπερό σύμπαν της Μαρίνας Πατούλη και άλλοι φοβήθηκαν ότι το σήμα μιας αττικής υποκουλτούρας που δόθηκε προ μηνών με τα υπερμεγέθη πασχαλινά κοτόπουλα και λαγουδάκια του Γιώργου Πατούλη τελικά κυριάρχησε.

     

    Σε κάθε περίπτωση, λίγοι είπαν ότι το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας, που παρουσιάστηκε σε μια ειδική τελετή την περασμένη Παρασκευή στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, θύμιζε όντως τη θρυλική σοπράνο.

    Πάντως, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είπε, στο Mega, ότι το άγαλμα «τιμά» τη Μαρία Κάλλας, ενώ και η Λιάνα Σκουρλή, πρόεδρος του «Ελληνικού Συλλόγου Μαρία Κάλλας», δήλωσε «πολύ ικανοποιημένη».

    «Θελήσαμε αυτό το άγαλμα να αποδίδει τη μεγαλειότητα και την ελληνικότητα της Κάλλας. Η γλύπτρια αποφάσισε αυτό που δείχνει τη μεγαλοπρέπειά της. Το ρούχο αυτό είναι σαν χιτώνας, από την εποχή που τραγουδούσε στη La Scala. Έχει γίνει μια πολύ σοβαρή μελέτη. Αν δεν ήταν τόσο σοβαρό και σωστό το Αρχαιολογικό Συμβούλιο, δεν θα το ενέκρινε και δεν θα έδινε αυτή την τιμητική θέση στην αθάνατη ντίβα», δήλωσε την Τρίτη στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Συνδέσεις» η κυρία Σκουρλή, για να συμπληρώσει:

     

    «Τα χέρια δείχνουν την αυτοπεποίθηση, το ρούχο και το ύψος δείχνουν τη μεγαλοπρέπειά της και το κεφάλι δείχνει πώς ατενίζει το Θείο. Το υλικό δεν είναι χρυσό, αλλά πολύ καλά γυαλισμένος ορείχαλκος. Μέσα σε έξι μήνες θα πάρει το σωστό του χρώμα. Εμείς αποφασίσαμε αυτή τη λάμψη, όπως λαμπερή ήταν και η Κάλλας».

     

  • Ο αντιεμβολιαστής Πετράκος θα τραγουδήσει σε κέντρο μόνο για εμβολιασμένους

    Μέχρι πριν από δύο χρόνια ο Γρηγόρης Πετράκος ήταν ένας δευτεροκλασάτος τραγουδιστής που είχε αναδειχθεί προ ετών μέσα από τις μηχανές κατασκευής εφήμερων ειδώλων των ριάλιτι και κάποτε τα είχε και με την Τάμτα. Χάρη όμως στην πανδημία (ή εξαιτίας της) απέκτησε μια δεύτερη και μετά μια τρίτη ιδιότητα.

     

    Εγινε ο κατ’ εξοχήν αρνητής του κορονοϊού, γεμίζοντας τα social media με διάφορες γελοίες συνωμοσιολογικές θεωρίες –υπάρχει «σκευωρία» πίσω από την πανδημία, που επιβλήθηκε από οικονομικά συμφέροντα κλπ.– και ακολούθως έγινε και ο βάρδος του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Με αυτά του τα χαρίσματα έγινε και στέλεχος του κόμματος του Γιώργου Τράγκα, του Κινήματος «Ελεύθεροι Ανθρωποι» –ανέλαβε αν. γραμματέας και εκπρόσωπος του ΚΕΛΑΝ.

     

    Η ειρωνεία –σωστότερα: μια από τις ειρωνείες– είναι ότι αυτός ο ποιητής των αντιεμβολιαστών, ο τροβαδούρος των αρνητών δεν έχει όπως φαίνεται πρόβλημα να τραγουδάει σε κέντρο μόνο για εμβολιασμένους!

     

    Αυτό προκύπτει από την αφίσα για τις εμφανίσεις του στο κλαμπ «Beer Bar Q» στην Πάτρα, που ανακοίνωσε τις εμφανίσεις του κ. Πετράκου (και της συναδέλφου του Βάλιας Σωμαράκη). Το κέντρο, επί της οδού Ρήγα Φερραίου 181, έχει μεν κήπο, αλλά σημειώνεται ρητά ότι «η είσοδος και η παραμονή στον εσωτερικό χώρο, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης».

     

     

    Ο ίδιος μάλιστα δικαιολογήθηκε ότι δεν είχε άλλη επιλογή καθώς είναι εδώ και 18 μήνες άνεργος.




text
  • Με τέτοια ποσοστά ευστοχίας στην κατάρριψη drones, η φρεγάτα «Υδρα» πάει για final four


    25 Απριλίου 2024, 16:55