• Ο Σαμαράς γράφει βιβλίο για «τα πάντα, από τότε που… γεννήθηκα»

     

    Σε άλλα νέα, ο Αντώνης Σαμαράς, βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ και πρώην Πρωθυπουργός, συνεχίζει να ασχολείται με την πολιτική υστεροφημία του –λογικό, είναι πλέον στα 71 του και η αποστρατεία δεν είναι μακριά.

     

    Μετά λοιπόν τη δημιουργία ιδρύματος με το όνομά του, ετοιμάζει και βιβλίο. Δηλαδή το γράφει ήδη, αλλά, όπως λέει, «το γράφω με την ησυχία μου, δεν βιάζομαι να το τελειώσω».

     

    Σύμφωνα μάλιστα με τον «Βηματοδότη», τη στήλη του «Βήματος της Κυριακής», ο κ. Σαμαράς θα τα γράψει όλα –«τα πάντα, από τότε που… γεννήθηκα», προειδοποιεί συνομιλητές και εν αναμονή αναγνώστες του.

     

    Καθώς όμως ο κ. Σαμαράς βρίσκεται ακόμα στην ταξινόμηση του υλικού (σύμφωνα με τα parapolitika.gr τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ βοηθάει σε αυτό «γνωστός δημοσιογράφος») και καθώς η ημερομηνία έκδοσης ακόμα αγνοείται, η ουσία όλων αυτών των στοχευμένων προαναγγελιών για το βιβλίο εντοπίζεται στην προσπάθεια του πολιτικού-συγγραφέα να μείνει στην Ιστορία ως ο Πρωθυπουργός που αντιστάθηκε στην Ανγκελα Μέρκελ.

     

    Εγραψε έτσι ο «Βηματοδότης» για το βιβλίο:

     

    «Ξεχωριστό κεφάλαιο θα είναι αυτό με τη Μέρκελ. Του ζήτησε να τον συναντήσει κατ’ ιδίαν προσφέροντάς του οικονομικά ανταλλάγματα για ένα Grexit. Ο Αντώνης Σαμαράς με οργίλο ύφος τής απάντησε ότι ούτε καν το συζητεί και περιγράφει με λεπτομέρειες τους αυθεντικούς διαλόγους».

  • Διακοπές στην Κέρκυρα για τον Κώστα Καραμανλή

    Ο Κώστας Αλ. Καραμανλής, επίσης πρώην Πρωθυπουργός και προκάτοχος του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ, δεν έχει τέτοιες αγωνίες περί υστεροφημίας. Ετσι, ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε το Σαββατοκύριακο στην όμορφη Κέρκυρα, όπου παρά την κακοκαιρία, απόλαυσε τις βόλτες, τη συζήτηση με καλούς φίλους και φυσικά το εξαίρετο φαΐ του νησιού.

     

    Οπως ανέφεραν τα parapolitika.gr που δημοσίευσαν και τα σχετικά φωτογραφικά τεκμήρια, τον κ. Καραμανλή υποδέχτηκε και ήταν συνεχώς μαζί του ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, με τον οποίο συνδέεται με προσωπική φιλία.

     

  • Μένει στη ΝΔ ο Μπογδάνος;

    Για όσους αγωνιούν για το πολιτικό μέλλον τού ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Α’ Αθηνών Κωνσταντίνου Μπογδάνου, υπήρξαν κάποια νέα μέσα στο Σαββατοκύριακο: δεν θα διαγραφεί τελικά και από το κόμμα, όπως αποκάλυψε η «Καθημερινή της Κυριακής».

     

    Εγραψε συγκεκριμένα στη στήλη «Θεωρείο» ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου:

     

    «Ο ανεξάρτητος βουλευτής δεν πρόκειται να διαγραφεί και από μέλος του κόμματος, άρα παραμένει ΝΔ. Τούτο με κάνει να πιστεύω πως η επιστροφή του κάποια στιγμή πρέπει να θεωρείται δεδομένη, εάν επιδείξει καλή διαγωγή. Εάν επιστρέψει πάντως, θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθήνας, γιατί ακούστηκαν διάφορα σενάρια για πιθανή κάθοδό του στις Κυκλάδες, τα οποία δεν έχουν καμία πιθανότητα».

     

    Φαίνεται δηλαδή ότι:

     

    α) τα όσα αμετροεπή εκστόμισε ο κ. Μπογδάνος την περασμένη Τρίτη στη Βουλή περί Γρίβα, κομμουνιστών κ.λπ., ναι μεν ήταν ασύμβατα με την κοινοβουλευτική λειτουργία της ΝΔ –σε βαθμό που να οδηγήσουν στην κλωτσηδόν αποπομπή του από την ΚΟ– αλλά δεν ήταν και τόσο ασύμβατα με την κομματική λειτουργία της ΝΔ. Οι διαμαρτυρίες δηλαδή των κυβερνητικών πηγών εκείνο το βράδυ περί απόψεων απαράδεκτων «που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ» και «δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη», αφορούσαν κυρίως τη Βουλή και όχι τόσο το κόμμα.

     

    και β) ότι η λεβεντογέννα Νάξος δεν θα έχει την ευκαιρία να εκλέξει και δεύτερο βουλευτή στο κοινοβούλιο, μετά τον Γιάννη Βρούτση.

     

     

     




text
  • Ελα πολικέ αεροχείμαρρε να βγουν οι γαύροι να χορεύουν στη βροχη!


    19 Απριλίου 2024, 06:43