• Ο Μπογδάνος πίστευε ότι δεν θα κάνουν «το λάθος» να τον διαγράψουν...

    Η υπόθεση Μπογδάνου –η πρώτη διαγραφή βουλευτή από την ΚΟ της ΝΔ εδώ και 26 μήνες– δεν τάραξε μόνο τα νερά στο κυβερνών κόμμα, έβγαλε και τη στήλη από το sabbatical της. Επιστρέφουμε, λοιπόν, με μια ενδιαφέρουσα πτυχή της συμπεριφοράς του Κωνσταντίνου Μπογδάνου την οποία αλιεύσαμε από τον Τύπο.

     

    Πρόκειται για μια συζήτηση που είχε ο βουλευτής Α’ Αθηνών με τον αρθρογράφο των «Νέων» Γιώργο Παπαχρήστο, την οποία παραθέτει ο τελευταίος στη στήλη «Στίγμα» στο φύλλο της Πέμπτης. Μια συζήτηση που δείχνει ότι ο κ. Μπογδάνος θεωρούσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα τολμούσε να τον διαγράψει και ως εκ τούτου θα συνέχιζε το ίδιο μοτίβο.

     

    Ο κ. Παπαχρήστος περιγράφει μια συνάντηση που είχε με τον βουλευτή (και δημοσιογράφο) κ. Μπογδάνο στη Φιλοθέη, λίγες ημέρες αφότου είχε γραφτεί για την παρουσία του στο Βίτσι (εδώ) και λίγες ημέρες προτού αποπεμφθεί κλωτσηδόν από τη ΝΔ.

     

    Σημείωσαν λοιπόν «Τα Νέα»:

     

    Είχε άγνοια κινδύνου ο Μπογδάνος όταν έλεγε όσα έλεγε στη Βουλή για τους κομμουνιστές, επαναλαμβάνοντας μια φράση που υποτίθεται ότι είπε κάποτε ο Γεώργιος Γρίβας (ο οποίος ακόμη και αν το είπε, ο Γρίβας ήταν, όχι ο φιλόσοφος Πλάτων – ο Γρίβας που, κατά τον Γεώργιο Παπανδρέου «εδοξάσθη κρυπτόμενος και εγελοιοποιήθη εμφανιζόμενος»); Οχι δεν είχε. Γνώριζε πολύ καλά τι θα συμβεί. Και ήμουν μεταξύ εκείνων που τον είχαν προειδοποιήσει. Σε μια τυχαία συνάντηση στην «Παλιά Αγορά», στη Φιλοθέη, λίγες ημέρες αφότου από αυτή εδώ τη θέση είχα επισημάνει την παρουσία του στις γιορτές του μίσους στον Γράμμο, και είχα διερωτηθεί γιατί δεν τον διαγράφει ο Μητσοτάκης, μου είχε πει πως «έχει τις απόψεις του, και θα τις διατηρήσει». Του ανέφερα ότι βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου, και πρέπει να το ζυγίσει καλά το πράγμα. Μου ανταπάντησε ότι «δεν πιστεύει πως θα κάνουν το λάθος να τον διαγράψουν»…

     

    To έκαναν. Και τώρα υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι αυτός που ο ίδιος ο κ. Μπογδάνος επιχείρησε να περιγράψει, λέγοντας, στον ΑΝΤ1, ότι η ΝΔ και από αύριο θα έχει 158 «ναι» στα νομοσχέδια, ότι θα ψηφίζει δηλαδή σαν κυβερνητικός βουλευτής.

     

    Οπως όμως έγραψε η «Καθημερινή» στο ρεπορτάζ του Σταύρου Γ. Παπαντωνίου, «η φημολογία πως φλερτάρει με άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως είναι η Ελληνική Λύση, είναι έντονες και ουδέποτε έχουν διαψευσθεί από καμία πλευρά. Συνεπώς, η μεταπήδησή του σε άλλο κόμμα που θα του εξασφαλίζει και την εκλογή του στην Α’ Αθήνας είναι ένα από τα σενάρια».

     

    Οι πληροφορίες που τον ήθελαν να καταλήγει τελικά στο σχήμα Θάνου (Γλαύκου Αθανάσιου) Τζήμερου – Φαήλου (Γαρουφαήλ) Κρανιδιώτη, μάλλον είναι ευσεβείς πόθοι των τελευταίων…

  • Ο Γιώργος Παπαδάκης σηκώθηκε και έφυγε από την ίδια του την εκπομπή

    Σε άλλα νέα, το πολιτικό κλίμα είναι τόσο όμορφο που ούτε ο Γιώργος Παπαδάκης, που κι αν έχουν δει τα μάτια του –από το «όχι, όχι» στις βαρβαρότητες Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη το 2012, ως τους καβγάδες του Αδωνι Γεωργιάδη με τον Πέτρο Κωνσταντινέα το 2017– δεν άντεξε. Σηκώθηκε και έφυγε από την ίδια του την εκπομπή.

     

    Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης και αφορμή στάθηκε η συμπεριφορά του Μακάριου Λαζαρίδη, βουλευτή Καβάλας της ΝΔ, του Κώστα Ζαχαριάδη, βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και του Σάββα Καλεντερίδη, συγγραφέα, αναλυτή και μόνιμου στα πρωινάδικα, ειδικά όταν υπάρχουν ελληνοτουρκικά στην ατζέντα.

     

    Οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι και ο συγγραφέας-αναλυτής τσακώνονταν διαρκώς στον «αέρα», αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις του παρουσιαστή να ηρεμήσουν. «Κύριοι, κύριοι, ακούστε με, δεν γίνεται έτσι», επαναλάμβανε μάταια ο βετεράνος των πρωινών ενημερωτικών, ιδίως όταν η αντιπαράθεση έγινε μονομαχία Λαζαρίδη – Ζαχαριάδη.

     

    Αποφάσισε έτσι να σηκωθεί από τη θέση του, να περάσει μπροστά από την κάμερα και να βγει από το πλατό.

     

    «Δεν γίνεται έτσι, κύριοι. Εγώ αποχωρώ. Αδυνατώ, στα 45 χρόνια της εμπειρίας μου, 42 τηλεοπτικής, να μη με βοηθάνε για να διευθύνω αυτή τη συζήτηση. Γιώργο μου, ανάλαβε σε παρακαλώ. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους τηλεθεατές, αδυνατώ. Κάποιες φορές πρέπει να αποχωρούν και οι δημοσιογράφοι, όχι μόνο οι πολιτικοί», είπε, καλώντας τον συμπαρουσιαστή του να αναλάβει την εκπομπή.

     

  • Τι δουλειά είχαν ο Κικίλιας και η Μπαλατσινού με τη Ναόμι Κάμπελ;

    Ο Βασίλης Κικίλιας δεν είναι πλέον υπουργός Υγείας, είναι υπουργός Τουρισμού. Ετσι, βρέθηκε στο Παρίσι, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τέως μοντέλο Τζένη Μπαλατσινού, εκπροσωπώντας τη χώρα.

     

    Κάπου εκεί συνάντησαν τη Ναόμι Κάμπελ, την επονομαζόμενη «μαύρη γαζέλα» της παγκόσμιας μόδας, η οποία στα 51 της παραμένει εκθαμβωτική και πάντα έτοιμη για μια καλή πόζα.

     

    Η βρετανίδα καλλονή ήταν παρούσα στο σόου του Balenciaga και συναντήθηκε με το ζεύγος Κικίλια – Μπαλατσινού, με τους οποίους συνέφαγε σε εστιατόριο. Ακολούθησε και ένα insta story για να πιστοποιηθεί και στα social media το ευτυχές γεγονός.

  • Η Μερόπη Τζούφη του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι όταν ξαναέρθουν στην κυβέρνηση θα αλλάξουν τη συμφωνία με τη Γαλλία

    Κατά τα άλλα, η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε το βράδυ της Τετάρτης στο κανάλι Blue Sky. Και αναφερόμενη στη συμφωνία Μητσοτάκη – Μακρόν, εξήγησε με έναν ενδιαφέροντα τρόπο την ένσταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδίως στην πρόβλεψη για συνδρομή της Ελλάδας στη ζώνη του Ζαχέλ στην Αφρική, καταγγέλλοντας τις «αυτοκρατορικές τάσεις της Γαλλίας».

     

    «Τα εκστρατευτικά σώματα της Γαλλίας έχουν μακρά ιστορική παράδοση αποικιοκρατικών, δραματικών γεγονότων σε μία σειρά από χώρες της Αφρικής. Μάλλον τα αγνοείτε. Με μισθοφόρους, έτσι; Το τελευταίο εκστρατευτικό σώμα που υποχρεώθηκε σε δύσκολες συνθήκες η Ελλάδα, ήταν στην Κορέα», είπε η βουλευτής και πρώην υφυπουργός Παιδείας, απευθυνόμενη κυρίως προς τον παρόντα στο πάνελ βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

     

    Ο τελευταίος βρήκε λοιπόν την ευκαιρία. Τη ρώτησε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει τη συμφωνία. Και η κυρία Τζούφη απάντησε:

     

    «Δεν συμφωνούμε. Σε αυτό το κομμάτι βεβαίως, είναι η απάντηση. Δεν συμφωνούμε να φεύγουν εκστρατευτικά σώματα. Άμα γίνουμε κυβέρνηση βεβαίως. Δεν θα στέλνουμε έλληνες στρατιώτες στο εξωτερικό λέω. Λέω, έλληνες στρατιώτες δεν θα πηγαίνουν σε εκστρατευτικά σώματα».

     

    Πρώτον, έχει ενδιαφέρον ότι συζητάμε το πότε θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Μιλάμε για κόμμα που εδώ και δύο χρόνια στην καλύτερη παίρνει ένα 26% στην εκτίμηση ψήφου στις δημοσκοπήσεις. Η ίδια η κυρία Τζούφη εξάλλου, φάνηκε να χαμογελά, λέγοντας το «άμα γίνουμε κυβέρνηση βεβαίως…»

     

    Δεύτερον, έχει πλάκα να συζητάμε πώς θα αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ μια διακρατική συμφωνία. Μιλάμε για το ίδιο κόμμα που έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και δέσμευσε τη χώρα με ένα τρίτο και ακόμα χειρότερο.




text
  • Ούτως ή άλλως σε αυτή τη χώρα συνεχώς σταυροκοπιόμαστε, δεν κινδυνεύει η πίστη


    26 Απριλίου 2024, 22:53