• ΣΥΡΙΖΑ κατά Ζάκερμπεργκ: Ζητούν να λογοδοτήσουν στη Βουλή εκπρόσωποι του Facebook για το μπλοκάρισμα του Πολάκη

    Την αρχή έκανε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, πρώην υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο οποίος σε ομιλία του στη Βουλή την Τετάρτη πρότεινε το κοινοβούλιο «να πάρει πρωτοβουλία να συσταθεί μια έστω ad hoc επιτροπή της και να καλέσει τη Facebook και άλλες εταιρείες έτσι ώστε να δούμε ποιες εγγυήσεις παρέχουν οι εταιρίες σε μείζονα ζητήματα των δεδομένων των χρηστών». Και προσέθεσε ότι  «σε αυτό το πλαίσιο, έχουν προστεθεί αλλεπάλληλα περιστατικά λογοκρισίας σε δημοσιογράφους, επιχειρήσεις, φωτορεπόρτερ και εσχάτως και σε βουλευτή του κοινοβουλίου, που δεν είχε γίνει ποτέ ως τώρα».

     

    Ο «βουλευτής του κοινοβουλίου» στον οποίο αναφερόταν ο κ. Βερναρδάκης ήταν βέβαια ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος μετά από το κρεσέντο του κατά των εμβολίων της Covid-19 κατήγγειλε πως το Facebook μπλόκαρε τον λογαριασμό του.

     

    Και έτσι ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα του ΣΥΡΙΖΑ στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Τα μέλη-βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην οποία είναι και ο κ. Πολάκης, ζήτησαν από τον πρόεδρό της την ακρόταση των εκπροσώπων της εταιρείας Facebook Inc. στην Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπων της εταιρείας Teleperformance Hellas, καταγγέλλοντας όχι μόνο το κλείσιμο του λογαριασμού του βουλευτή Χανίων και τέως αν. υπουργού Υγείας αλλά και αντίστοιχες ενέργειες κατά «έγκριτων» δημοσιογράφων, στους οποίους συγκαταλέγουν την Ελενα Ακρίτα.

     

    Τη σχετική επιστολή, μάλιστα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την κοινοποιούν μάλιστα και στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος τώρα θα πρέπει να επιστρατεύσει το γνωστό αγγλοσαξωνικό του χιούμορ…

     

     

  • Η Ολγα Κεφαλογιάννη μιλάει για την εγκυμοσύνη της - και είναι συγκινητικό

    Μία ακόμα συνέντευξη για τον γάμο και την εγκυμοσύνη της έδωσε η Ολγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ και πρώην υπουργός.

     

    Η κυρία Κεφαλογιάννη μίλησε αυτή τη φορά στο Mega και αναφορικά με τον γάμο της με τον Μίνωα Μάτσα το φιλοσόφησε:

     

    «Αυτό που χαρακτηρίζει τα τελευταία δύο χρόνια είναι η ανατροπή. Οι ανατροπές στη ζωή έρχονται και το θέμα είναι να είσαι προετοιμασμένος να τις αρπάξεις γιατί πολλές φορές περνάνε από μπροστά μας πράγματα και είτε από φόβο είτε επειδή έχουμε μάθε κάπως, δεν τολμάμε», ανέφερε αρχικά, για να συμπληρώσει: «Ο Μίνως ήταν ένας άνθρωπος που έκανε τη μεγάλη ανατροπή και τουλάχιστον έως τώρα θα έλεγα ότι έχει πάει καλά». 

     

    Απαντώντας σε μια κλισέ ερώτηση, αν στον γάμο που έκαναν στις Σπέτσες τη Δευτέρα του Πάσχα ήθελαν να έχουν δίπλα τους περισσότερα αγαπημένα πρόσωπα η βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Αναγκαστικά λόγω της κατάστασης επιλέξαμε να προχωρήσουμε τώρα και να κάνουμε άρα έναν πολύ κλειστό γάμο. Μετά είπα ότι μπορεί να ήταν τελικά και πολύ καλύτερα έτσι. Αισθάνθηκα ότι ήταν αυτοί οι πολύ λόγοι άνθρωποι που ήταν κοντά μας ήταν άνθρωποι που πραγματικά αγαπάμε και μας αγαπάνε. Ένιωσα ότι ήταν ένα γεγονός που είχε έναν συμβολισμό και μια αξία ιδιαίτερη».

     

    Πιο ενδιαφέρον ωστόσο είχαν τα όσα είπε η 46χρονη πολιτικός για την εγκυμοσύνη και τις προσπάθειές της στο παρελθόν να γίνει μαμά.

     

    «Ξέρω ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες που θα ήθελαν να βιώσουν την μητρότητα, που μπορεί να έχουν κάποιους λόγους που τους αποτρέπουν είτε αντικειμενικούς είτε υποκειμενικούς. Είναι ωραίο να γίνεις μητέρα όταν πραγματικά το θες και είναι σημαντικό να μην απογοητευτείς. Έχω περάσει την απογοήτευση αυτή και ουσιαστικά ήταν ένα κεφάλαιο που είχα αισθανθεί ότι είχε κλείσει», είπε και συνέχισε:

     

    «Αν κάποια γυναίκα θέλει να βιώσει τη μητρότητα, θα πρέπει να το επιδιώξει, πρέπει να ενημερωθεί, να το προσπαθήσει πλέον και η επιστήμη βοηθάει πάρα πολύ και πιστεύω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις έχει πιθανότητα τελικά αυτό να έχει επιτυχία. Εγώ αισθάνομαι πάρα πολύ ευλογημένη γιατί κάτι που είχα βγάλει ως πιθανότητα, συμβαίνει και ελπίζω να πάει μέχρι τέλους καλά. Ναι, είχα βιώσει την αποτυχημένη προσπάθεια και επειδή είναι κάτι που σε πληγώνει πάρα πολύ το βιώνεις ως πολύ μεγάλη απώλεια, και επειδή πονάει όλο αυτό από ένα σημείο και μετά λες “ας το αφήσω”».

     

    Απαντώντας στο ερώτημα αν η ηλικία είναι ανασταλτικός παράγοντας είπε: «Η φύση μας έχει φτιάξει για να γινόμαστε μαμάδες σε νεότερη ηλικία, πλέον η αλήθεια είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα, την επιλογή και την προοπτική να το κάνουμε και σε μία μεγαλύτερη ηλικία».

     

    «Το να μιλήσω για την εγκυμοσύνη το είχα σκεφτεί, αλλά χωρίς να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα είναι αγοράκι και κοριτσάκι», ανέφερε αποκαλύπτοντας το φύλο των παιδιών.

     

    «Σε προσωπικό επίπεδο προετοιμάζομαι, είναι μια περίοδος που πρέπει να προσέχω πολύ. Ανυπομονώ να έρθει η ώρα που την είχα βγάλει από το μυαλό μου και είναι συγκλονιστικό που ευλογήθηκα να το ζήσω. Όποια γυναίκα θέλει να γίνει μητέρα ελπίζω να μπορέσει να βιώσει αυτό το συναίσθημα», συμπλήρωσε.

  • Εισήγηση για άρση ασυλίας του Μπογδάνου για τα όσα έλεγε για τη Θωμαρίτα Καλδάρα

    Σε άλλα νέα από το γαλάζιο σύμπαν της Α’ Αθηνών, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είδε την Τετάρτη την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής να εισηγείται ομόφωνα την άρση της ασυλίας του για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, κρίνοντας ότι η υπόθεση για την οποία κατηγορείται δεν έχει σχέση με τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.

     

    Η άρση ασυλίας του κ. Μπογδάνου, η οποία υπόκειται πλέον στην κρίση της Ολομέλειας, αφορά σχόλια που είχε κάνει ο πρωτοεμφανιζόμενος βουλευτής προ διετίας για την γραμματέα του υφυπουργού Εξωτερικών επί ΣΥΡΙΖΑ Μάρκου Μπόλαρη, Θωμαρίτα Καλδάρα, καθώς η τελευταία είχε καταθέσει μήνυση εις βάρος του.

     

    Τώρα τι εστί Θωμαρίτα; Ήταν αποσπασμένη στο γραφείο του κ. Μπόλαρη και είχε απασχολήσει τη δημόσια σφαίρα με τις πληθωρικές πόζες τις στα social media, προκαλώντας τα σχόλια Μπογδάνων και μη.




text
  • Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει χώρο στο κελί;


    24 Απριλίου 2024, 13:55