• Κλουζό made in Greece: Επεσε ο πίνακας του Πικάσο στη συνέντευξη Τύπου στην ΕΛ.ΑΣ

    Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ η ανάκτηση των πινάκων του Πικάσο και του Μοντριάν που είχαν κλαπεί το 2012 από την παλαιά Εθνική Πινακοθήκη. Με έναν τρόπο αυτή η χρονική σύμπτωση έχει και έναν συμβολισμό. Τον Ιανουάριο του ’12 η κλοπή ενός πίνακα που ο Πάμπλο Πικάσο είχε αφιερώσει στον ελληνικό λαό έδειχνε μια χώρα που βυθίζεται· τώρα η ανακάλυψή του δείχνει μια χώρα που αναδύεται από τις στάχτες της.

     

    Όμως ακόμα και σε αυτήν την εικονογράφηση της εθνικής ανάτασης χωράνε και κάποιοι έλληνες Κλουζό. Που αφού έστησαν προσεκτικά τον πίνακα «Γυναικείο κεφάλι» του Πικάσο για να γίνει η πανηγυρική συνέντευξη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της Λίνας Μενδώνη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, τον είδαν να πέφτει…

    Και επειδή ο καλός έλληνας αστυφύλακας δεν καταλαβαίνει και πολύ από Πικάσο και άλλα τέτοια κουλτουριάρικα έπιασε και τον πίνακα με τα χέρια του —ούτε γάντια, ούτε τίποτα.

  • Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Έχασε την έδρα η Καρασαρλίδου από τον πασοκογενή Τόλκα

    Ήταν ακόμα Μάρτιος, βαθιά μέσα στο lockdown, όταν γράφαμε για ένα συριζαϊκό δράμα στην Ημαθία: ο Αγγελος Τόλκας, πρώην υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει ένσταση κατά της εκλογής στη Βουλή της Φρόσως Καρασαρλίδου, καθώς η διαφορά τους στις εκλογές του ’19 ήταν μόλις 23 ψήφοι (βλέπε Βαβέλ της εποχής, εδώ).

     

    Τότε είχαν πέσει διάφοροι από την Κουμουνδούρου, με προεξάρχοντα τον γνωστό και μη εξαιρετέο Νίκο Καρανίκα, να συνετίσουν τον κ. Τόλκα, με το επιχείρημα ότι δεν είναι πράγματα αυτά, ότι δεν συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό —εδώ γελάμε— του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα τέτοια. Όμως ο κ. Τόλκας, μαθημένος στο πανεπιστήμιο της ζωής του ΠΑΣΟΚ, δεν έκανε πίσω.

     

    Και τελικά κέρδισε. Όπως αποφάσισε το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο η έδρα περνάει από την κυρία Καρασαρλίδου στον πασοκογενή κ. Τόλκα, για λόγους τυπικούς μάλιστα, για ένα technicality, όπως λένε και στη Νάουσα.

     

    Η ίδια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα λέγεται ότι ήταν αυτή που είχε προτείνει τον κ. Τόλκα στον Αλέξη Τσίπρα ως άνθρωπο που μπορεί να συμβολίσει το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά —εδώ διαβάζεις πολιτική ειρωνεία—, εξήγησε τι συνέβη με ανάρτησή της στο Facebook:

     

  • Χάος και στην Κουμουνδούρου για τη Fraport

    Αλλά δεν είναι μόνο η Ημαθία που βιώνει τους κραδασμούς από τον εγγενή δυισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Προβλήματα υπάρχουν και σε κορυφαίο επίπεδο, με τον Αλέξη Τσίπρα να έρχεται αντιμέτωπος με τη λεγόμενη παλαιά φρουρά: τον Νίκο Βούτση, τον Δημήτρη Βίτσα, τον Νίκο Φίλη.

     

    Αιτία; Η πρωτοβουλία της ηγεσίας, του κ. Τσίπρα δηλαδή, μαζί με τους πραιτωριανούς Νίκο Παππά, Ολγα Γεροβασίλη, Αλέκο Φλαμπουράρη, να παρουσιάσουν στο πρόσφατο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση να υπερψηφίσει το κόμμα την αποζημίωση της Fraport.

     

    Ως γνωστόν, η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή σχέδιο για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Fraport, με το σκεπτικό ότι υπέστησαν ζημιές λόγο πανδημίας και lockdown (το σχέδιο προβλέπει 130 εκατ. ευρώ για το «Ελ. Βενιζέλος» και άλλα 178 εκατ. ευρώ για τα 14 αεροδρόμια της Fraport)

     

    Το επιχείρημα του κ. Τσίπρα ήταν να ψηφίσει «ναι» στην αποζημίωση της Fraport, διότι πρόκειται για μια σύμβαση την οποία είχε διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της άσκησης διακυβέρνησης και τέλος πάντων δεν είναι καιρός να δείχνει η Κουμουνδούρου ότι δεν θέλει τις επενδύσεις, ιδίως αυτές που υπέγραψε.

     

    Όμως τα άκουσε από τους παλαιούς και την Ομπρέλα, με τον κ. Φίλη μάλιστα να φέρεται να του έχει πει ότι «δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε να ακολουθούμε μνημονιακές συνταγές», ενώ χαρακτηριστικό της έντασης ήταν ότι ο κ. Βούτσης αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας «απαράδεκτες συμπεριφορές», όταν ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι μερικοί στο κόμμα «δεν σώζονται με τίποτα».

     

    Έγραψε σχετικά και ένα μικρό αλλά αποκαλυπτικό σημείωμα ο Ηλίας Κανέλλης στα «Νέα»:

     

    «Μαθαίνω ότι, χθες, ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε μια άσχημη μέρα, συγκρουόμενος με Βίτσα, Βούτση, Φίλη, την Ομπρέλα και τ’ άλλα παιδιά για την αποζημίωση που έχει επιλεγεί να δοθεί από το κράτος στη Fraport. Μια φορά προσπάθησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι συνεπής με τη δική του πολιτική και βρήκε απέναντί του τους παλιούς Μπανιάδες. Τους βρήκε οργισμένους επειδή, πλέον, δεν έχουν την εξουσία, ενώ τους περισσεύουν οι προσωπικές πικρίες που συνδαυλίζουν τη διαμαρτυρία. Η φτώχεια φέρνει γκρίνια – και υπάρχει πολλή γκρίνια, συσσωρευμένη με τον καιρό».

     

    Για την Ιστορία, ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά ψήφισε «παρών»…




text
  • Ετσι και περάσουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ξεχάστε τα πάντα για ένα μήνα


    18 Απριλίου 2024, 21:10