• Ο Κρίτων Αρσένης ανακάλυψε... σατανικό σχέδιο Μητσοτάκη πίσω από τα 150 ευρώ

    Ο Κρίτων Αρσένης είναι από τους βουλευτές του ΜέΡΑ25 που συχνά απασχολούν τη δημόσια σφαίρα. Πέρα από τις ομιλίες του στη Βουλή και την ευαισθησία του σε ζητήματα περιβάλλοντος, κάποτε είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Εσωτερικών για τον ΧΥΤΑ της Φυλής, αλλά είχε κάνει λάθος στο όνομα και απευθυνόταν στον υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου.

     

    Έτσι, τώρα είπε να προσθέσει και αυτός κάτι το πνευματώδες για το Freedom Pass που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως κίνητρο για τους νέους να εμβολιαστούν.

     

    Ο κ. Αρσένης —μεγάλη πολιτική ανακάλυψη του Γιώργου Παπανδρέου και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2009, να μην ξεχνιόμαστε— χλεύασε το μέτρο του voucher των 150 ευρώ, αναφέροντας μεταξύ σοβαρού και αστείου σε ανάρτησή του στο Twitter ότι είναι ένα… σατανικό σχέδιο του Πρωθυπουργού. Και εξήγησε:

    Μιλάμε για γιγάντια σκέψη.

     

  • Ο Θεοχάρης υπαινίσσεται ότι έφερε τον Μάτζικ στην Κέρκυρα - αλλά η είδηση είναι άλλη

    Μια που πιάσαμε τα tweets να πούμε ότι ο Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού, διεκδίκησε τρόπον τινά την πατρότητα της επίσκεψης του Μάτζικ Τζόνσον, του θρύλου του παγκόσμιου μπάσκετ, στην Κέρκυρα.

     

    O διάσημος Αμερικανός βρίσκεται στο Νησί των Φαιάκων από την περασμένη Πέμπτη (βλέπε σχετική Βαβέλ, εδώ) και ποστάρει συνεχώς εικόνες και βίντεο για το πόσο καλά περνάει.

     

    Κάποιος λοιπόν σχολίασε στο Twitter ότι ο Μάτζικ κάνει καλύτερη διαφήμιση στη χώρα απ’ ό,τι η καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού και αμέσως ο κ. Θεοχάρης τσίμπησε και είπε ότι ο ερχομός του Τζόνσον δεν είναι άσχετος με τις ενέργειες του υπουργείου του.

    Πολλοί στάθηκαν στο ότι ο κ. Θεοχάρης υπαινίσσεται σε αυτό το tweet ότι έφερε τον Μάτζικ στην Ελλάδα. Και λίγοι παρατήρησαν ότι ουσιαστικά αποδέχεται ότι η καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού είναι υποδεέστερη των βίντεο που ανεβάζει στα social media ένας διάσημος.

  • Τι σχέση έχει η Βόρεια Μακεδονία με τον ανασχηματισμό;

    Από τα ενδιαφέροντα του Τύπου των τελευταίων 24ωρων είναι μια σύνδεση των σεναρίων για ανασχηματισμό που κάηκαν —με μια διαρροή προς το «Πρώτο Θέμα» που έγραψε ότι όλα πάνε προς τα τέλη του έτους— με τα μνημόνια-ουρές της Συμφωνίας των Πρεσπών που δεν θα κατατεθούν τελικά σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή, εξαιτίας της συμπεριφοράς της Βορείου Μακεδονίας στα γήπεδα του Euro 2020 (που γίνεται εφέτος, 2021, λόγω πανδημίας).

     

    Το έγραψε η «Καθημερινή της Κυριακής». Οτι όντως ο ανασχηματισμός ήταν να γίνει είτε τον Ιούλιο είτε μέχρι τη ΔΕΘ, αλλά τελικά αναβλήθηκε ακριβώς επειδή «πάγωσαν» οι νόμοι που πρέπει κάποια στιγμή να φέρει προς ψήφιση στην Ολομέλεια η ελληνική κυβέρνηση.

     

    Έγραψε συγκεκριμένα, στην στήλη «Θεωρείο», ο Σταύρος Παπαντωνίου:

    «Θα σας αποκαλύψω σήμερα διάφορα πολιτικά «σημάδια» και παρασκήνια, που δείχνουν προς τα πού πάει το πράγμα τόσο με τον ανασχηματισμό όσο και με τις εκλογές, καθώς και τα δύο θέματα είναι αγαπημένα στις πολιτικοδημοσιογραφικές συζητήσεις. Η πληροφορία πως στο Μαξίμου σκέφτονταν ανασχηματισμό εντός του Ιουλίου, και σε κάθε περίπτωση πριν από τη ΔΕΘ, ήταν αληθής. Αν κάτι άλλαξε τη συγκεκριμένη προοπτική για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ήταν η απόφαση να πάνε για αργότερα τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Η σκέψη ήταν να ψηφιστούν τα μνημόνια και αμέσως μετά να γίνει ανασχηματισμός. Η αναβολή της ψήφισης των μνημονίων Αθήνας – Σκοπίων ανέβαλε και τον ανασχηματισμό. Η σκέψη πολύ απλή: η προοπτική ενός ανασχηματισμού κάνει τους βουλευτές να κάθονται ήσυχα εν αναμονή πιθανής αξιοποίησής τους. Εάν γίνει πρώτα ανασχηματισμός, τότε όλοι οι δυσαρεστημένοι μπορούν να βρουν ευκαιρία να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους όταν έρθουν τα εν λόγω μνημόνια. Το συμπέρασμα που προσωπικά βγάζω είναι πως ο ανασχηματισμός πάει για αργότερα και, σε κάθε περίπτωση, μετά την ψήφιση των μνημονίων για τη Βόρεια Μακεδονία».

  • Η Νοτοπούλου πήγε να δει τις «Μέρες και νύχτες της Δήμητρας Κ.»

    Για να κλείσουμε με κάτι πιο ανάλαφρο, θερινό, να πούμε ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου πήγε σινεμά. Αλλά όχι σε μια οποιαδήποτε ταινία.

     

    Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης πήγε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης να δει τις «Μέρες και νύχτες της Δήμητρας Κ.», μια ταινία της Εύας Στεφανή που «αποτελεί το πορτρέτο της Δήμητρας, η οποία είναι εργάτρια του σεξ και επί χρόνια πρόεδρος του σωματείου της».

     

    Και έκανε τη σχετική ανάρτηση στο Instagram.




text
  • Είναι κρίμα που δεν θα γίνει debate. Να περιμένουμε τρία χρόνια αλλά ποιον θα έχει απέναντι ο Κυριάκος;


    20 Απριλίου 2024, 13:30