• Ο Ζίζεκ εκθειάζει τον Βαρουφάκη και λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τα κινήματα

    Τον θυμάστε τον Σλαβόι Ζίζεκ, τον σλοβένο και καλά σταρ της φιλοσοφίας, που στα πρώτα αντιμνημονιακά χρόνια φιλοτεχνούσε το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα ως φάρου της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και έλεγε ότι όσοι δεν υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταλούν στα γκούλαγκ (με τον Αλέξη να χειροκροτεί);

     

    Ε, τώρα δεν του αρέσει και τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σλαβόι Ζίζεκ έδωσε συνέντευξη στα «Νέα» και στον Δημήτρη Ν. Μανιάτη και δήλωσε φαν του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά όχι και του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι πια ριζοσπαστικός.

     

    Ο 72χρονος διανοητής είπε ότι τον κ. Βαρουφάκη τον ξέρει πια 10 χρόνια και επιχείρησε να τον περιγράψει ως κάποιον που ήξερε τι έκανε το 2015:

     

    «Ο Γιάνης με έπεισε τότε ότι αν η Ελλάδα πήγαινε σε Grexit, με ευθύνη της ΕΕ, θα κατέρρεε οικονομικά (και ανθρωπιστικά), και πως ο ίδιος δεν θα ήθελε να είναι η αιτία για κάτι τέτοιο. Την ίδια ώρα όμως δεν ήθελε να συνθηκολογήσει με τους Ευρωπαίους. Αυτό δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικό είναι, έδειξε όμως πως έχει έναν τρίτο δρόμο στο μυαλό του», είπε, χωρίς να ενδιαφερθεί για την οικτρή πραγματικότητα, ότι τελικά αυτό που είχε ο «Γιάνης» στο μυαλό του δεν ήταν καθόλου ρεαλιστικό —απλώς του χάρισε τεράστια αναγνωρισιμότητα.

     

    Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ;

     

    «Δεν ξέρω πολλά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην καλύτερη στιγμή του πάντως εξέφρασε πολλών ειδών κινήματα. Από την ώρα όμως που συνθηκολόγησε με την ΕΕ έχασε αυτά τα κινήματα, τα δίκτυα ανθρώπων. Σήμερα για μένα ένα παράξενο φαινόμενο ήταν το πρόσφατο των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλλία. Δεν μεταφράστηκε σε μια κλασική πολιτική δύναμη. Εχουμε σήμερα νομίζω μια απόσταση μεταξύ του κόσμου και των πολιτικών αναπαραστάσεων. Δείτε ας πούμε το κίνημα των Ποδέμος. Ηταν ένα δημοφιλές και ενθουσιώδες κίνημα που γρήγορα μετεξελίχθηκε σε ένα μετριοπαθές σοσιαλδημοκρατικό ρεύμα. Εχουμε σήμερα αυτή την αδυναμία. Να μετατραπεί η δυσαρέσκεια του κόσμου σε πολιτική δύναμη. Αυτό έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ: έφυγε από τα κινήματα, έγινε κλασική δύναμη. Δεν είναι κακό αυτό, μπορεί να είσαι ένα σοβαρό παραδοσιακό κόμμα. Δεν είναι όμως επαρκές για τα διακυβεύματα της σημερινής κρίσης».

  • Οι πρώτες φωτογραφίες της Μαρίας Σάκκαρη με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

    Στα τελευταία νέα από το παρατηρητήριο σχέσης της Μαρίας Σάκκαρη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γιος του Πρωθυπουργού, ανήρτησε στο Instagram μια φωτογραφία του στην αγκαλιά της πρωταθλήτριας του τένις, επιβεβαιώνοντας ότι όντως είναι ζευγάρι.

     

    Τα περί δεσμού της 25χρονης πρωταθλήτριας του τένις με τον 22χρονο κ. Μητσοτάκη κυκλοφόρησαν μετά την παρουσία του τελευταίου στο Ρολάν Γκαρός, όπου εθεάθη να πανηγυρίζει για τη νίκη της στον προημιτελικό (βλέπε άλλη Βαβέλ, εδώ).

     

    Αυτός ο δεσμός πιστοποιήθηκε με εικόνες που δημοσίευσαν και οι δύο στα social media, μετά την αποχώρηση της Μαρίας Σάκκαρη από το τουρνουά λόγω της ήττας της στον ημιτελικό.

     

    Πρώτα ο κ. Μητσοτάκης δημοσίευσε μια φωτογραφία τους από γυμναστήριο.

    Και έπειτα η κυρία Σάκκαρη μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της ακολούθους ένα instastory από τη βόλτα τους στο Παρίσι.

  • Ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει αποφασίσει τι όνομα θα συνοδεύει το ΠΑΣΟΚ

    O Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε πως στις 16 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, θα δημοσιοποιήσει το βίντεο με το οποίο θα παρουσιάσει τις θέσεις του για την επόμενη ημέρα του Κινήματος Αλλαγής, επισημοποιώντας την υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος και την αμφισβήτηση της Φώφης Γεννηματά.

     

    Πάνω κάτω βέβαια ξέρουμε τι θα πει ο κ. Λοβέρδος —τα έχει περιγράψει εδώ και μήνες, αφού συνεχώς δίνει συνεντεύξεις. Ξέρουμε ότι αν γίνει αρχηγός του ΚΙΝΑΛ δεν θα λέγεται πια ΚΙΝΑΛ, ότι θα επιστρέψει ως σύμβολο η ήλιος του ΠΑΣΟΚ στη θέση αυτού που υπάρχει τώρα και μοιάζει με φουρφούρι.

     

    Αλλά σύμφωνα με την «Καθημερινή», το όνομα δεν θα είναι απλώς ΠΑΣΟΚ, θα έχει και μια τσόντα όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με το «Προοδευτική Συμμαχία» (ΠΣ).

     

    Έγραψε συγκεκριμένα ο Αντώνης Αντζολέτος:

     

    «ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη είναι, όπως μου μεταφέρουν, το όνομα που θέλει να δώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος στο ΚΙΝΑΛ. Στο δεκαπεντάλεπτο βίντεο με την υποψηφιότητά του, που θα παρουσιάσει στις 16 Ιουνίου, μαζί με τη διακήρυξη θα υπάρχει και μια προτροπή προς τους πολίτες να μπουν στην πλατφόρμα που θα ανοίξει, προκειμένου να διατυπώσουν τις απόψεις τους για το τελικό κείμενο. Εκ των ων ουκ άνευ, η επαναφορά του πράσινου χρώματος και βεβαίως του πράσινου ήλιου».

     

     




text
  • Ωραίες οι στολές. Δεν κάνουν μόνο για αφή φλόγας, αλλά και για μπουρλότο κανονικό


    18 Μαρτίου 2024, 22:51