• Ποιοι προηγούνται -και ποιοι πατώνουν- στον (ακήρυχτο) πόλεμο του σταυρού για τη ΝΔ στην Α' Αθηνών

    Εντάξει, το εμπεδώσαμε, εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας (λέμε τώρα). Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι δεν προετοιμάζονται κιόλας. Είναι γνωστό ότι κάποια στελέχη της κυβέρνησης σχεδιάζουν την κάθοδό τους στις εκλογές, για να διεκδικήσουν την ψήφο των νεοδημοκρατών. Και τώρα η GPO μέτρησε την απήχηση όσων συζητώνται για την Α’ Αθήνας, δηλαδή τόσο των νυν βουλευτών της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας, όσο και των πιθανών νέων υποψηφίων.

     

    Τη σχετική έρευνα, που διεξήχθη το τριήμερο 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου, την παρήγγειλαν τα «Παραπολιτικά» και σε αυτήν επιβεβαιώθηκε τόσο η υψηλή δημοτικότητα μεταξύ των γαλάζιων ψηφοφόρων του Βασίλη Κικίλια, υπουργού Υγείας, όσο και αυτή του Κυριάκου Πιερρακάκη, υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Στον αντίποδα, χαμηλή είναι η πτήση του αν. υπουργού Οικονομίας, Θόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος ίσως το ξανασκεφτεί και αλλάξει πεδίο –για Λακωνία τον συζητούν.

     

    Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή, με την πρόθεση ψήφου: εκεί τα άσχημα νέα είναι για το Κίνημα Αλλαγής της Φώφης, που μετρήθηκε στο 5% (5,16% πήρε το 2019), κάτω και από το ΜέΡΑ25 που κατεγράφη από την έρευνα της GPO στο 5,7%. Κατά τα άλλα, η ΝΔ μετρήθηκε στο 36,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23,4%, ενώ τρίτο πλασαρίστηκε το ΚΚΕ, με 6,7%.

     

    Μεταξύ, τώρα, των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων, σχεδόν έξι στους δέκα απάντησαν ότι θα σταύρωναν τον κ. Κικίλια, και τέσσερις στους δέκα τον κ. Πιερρακάκη (περίπου όσοι και την Ολγα Κεφαλογιάννη, που το 2019 ήταν πρώτη και με διαφορά στους σταυρούς, αλλά τώρα φαίνεται να περνάει τρίτη).

     

    Ακολούθησαν στις προτιμήσεις ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης και ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος. Στον αντίποδα, ο κ. Σκυλακάκης μετρήθηκε στο 5,5%, όσο και η Σοφία Νικολάου, η πολυσυζητημένη από τον ΣΥΡΙΖΑ γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

     

  • Εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ ο δήμαρχος Γλυφάδας;

    Μια που πιάσαμε την κουβέντα για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, να πούμε ότι υπήρξε μια εξέλιξη ως προς αυτό του Νοτίου Τομέα Αθηνών, με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου.

     

    Ο τελευταίος θέλει να κατεβεί βουλευτής –έχει ως προίκα τα υψηλά ποσοστά του και την κουμπαριά με τον Κώστα Καραμανλή–, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν άλλες σκέψεις, οι οποίες αποσαφηνίστηκαν κατά την κοινή παρουσία του δημάρχου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην παρουσίαση του σχεδίου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αττικής την περασμένη Πέμπτη.

     

    Αυτές τις εξελίξεις κατέγραψε η «Καθημερινή της Κυριακής» στη στήλη «Θεωρείο» του Σταύρου Γ. Παπαντωνίου:

     

    «Θα σας πάω τώρα στα πολύ βαθιά “γαλάζια” παρασκήνια. Είναι γνωστό στη “γαλάζια Ιερουσαλήμ” πως Γιώργος Παπανικολάου και Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν και τις πιο στενές σχέσεις. Δεν είναι κακές, αλλά δεν είναι και αυτό που λέμε “κολλητοί”. Ως εκ τούτου, η επιλογή του Μητσοτάκη να πάει στη Γλυφάδα για να παρουσιάσει με τον δήμαρχο μαζί την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, προκάλεσε αίσθηση εντός της ΝΔ, καθώς αποτέλεσε σαφέστατα μία κίνηση στήριξης στον Παπανικολάου. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση: ο πρωθυπουργός με αυτή την επιλογή του ουσιαστικά έδωσε εκ νέου το χρίσμα στον Παπανικολάου για μία ακόμη θητεία στη Γλυφάδα, κόβοντας κάθε πιθανότητα να μπει ο δήμαρχος στα ψηφοδέλτια του νοτίου τομέα, κάτι που λέγεται πως αποτελεί κρυφό πόθο του. Συνεπώς, ο επιτυχημένος δήμαρχος με τα σταλινικά ποσοστά στην περιοχή βάζει πλώρη για μία ακόμη θητεία στον παραλιακό δήμο».

     

     

     

  • Μετά το έργο Καρανίκα, ο Αδωνις Γεωργιάδης αναγνωρίζει και το έργο Κρέτσου

    Ο Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, κάνει κάτι σπάνιο: μοιράζει εύσημα σε δευτεροκλασάτα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης.

     

    Μετά τον έπαινό του στον Νίκο Καρανίκα, πρώην σύμβουλο στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, για τη συμβολή του στο θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης, τη Δευτέρα αναγνώρισε δημοσίως και το έργο του Λευτέρη Κρέτσου, πρώην υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

     

    Δεν πειράζει που ο κ. Κρέτσος υπήρξε δεξί χέρι του Νίκου Παππά, έκανε και κάτι καλό, άνοιξε τον δρόμο για την προσέλκυση των κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα. Αυτό το τελευταίο το επαίνεσε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ.

     

    «Επειδή εμένα μ’ αρέσει να προβάλλω τη συνέχεια του κράτους, την καλή συνεργασία και όχι μόνο τη σύγκρουση, να πω ότι επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ένας νόμος για την προσέλκυση τουριστικών (εννοούσε κινηματογραφικών) παραγωγών. Είναι η φύση μου, ποτέ δεν κρίνω τι μου έκαναν οι προηγούμενοι…

     

    »Εφτιαξαν έναν νόμο με τον κ. Κρέτσο που έδινε κάποια κίνητρα. Αυτά χρειάστηκαν και επέκταση και βελτίωση και το κάναμε με τον κ. Πιερρακάκη, αλλάξαμε τον νόμο με τον Κυριάκο και αυξήσαμε το rebate στο 40%», είπε μεταξύ πολλών άλλων ο κ. Γεωργιάδης στην παρουσία του στο στούντιο του ΣΚΑΪ.

    [απολαύστε υπεύθυνα]



text
  • Θρύλος, Ολυμπιακός, Τζολάκης!


    19 Απριλίου 2024, 00:54