• Η Αννα Διαμαντοπούλου στο πλευρό της Νίκης Κεραμέως για την κατάργηση των πανεπιστημιακών τμημάτων

    Το ότι η Αννα Διαμαντοπούλου, πρώην Επίτροπος και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, έχει πάρει εδώ και χρόνια τις αποστάσεις της από το Κίνημα Αλλαγής της Φώφης Γεννηματά, είναι γνωστό. Αλλά πάντα έχει ενδιαφέρον να το βλέπεις και ζωντανά, στο timeline σου.

     

    Είναι γνωστό ότι για την κυρία Γεννηματά το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για κατάργηση άχρηστων πανεπιστημιακών τμημάτων είναι ένας πλειστηριασμός λαϊκισμού με αντίπαλο τον Αλέξη Τσίπρα: οι δυο τους δίνουν μάχη ποιος θα υποσχεθεί πιο πειστικά και εμφατικά ότι οι σχολές δεν θα κλείσουν. «Να μη μείνει η Ηλεία χωρίς πανεπιστημιακά τμήματα» φώναξε τις προάλλες η Φώφη.

     

    Η Νίκη Κεραμέως βρήκε όμως μια σύμμαχο στο πρόσωπο της κυρίας Διαμαντοπούλου, η οποία είχε διατελέσει και η ίδια υπουργός Παιδείας και είχε προωθήσει τον περίφημο νόμο-μεταρρύθμιση που φέρει το όνομά της και είχε ψηφιστεί από τα μεγάλα κόμματα (για να ξηλωθεί στη συνέχεια από τα ίδια κόμματα και βεβαίως τον ΣΥΡΙΖΑ).

     

    Η κυρία Διαμαντοπούλου σχολίασε την Τετάρτη στο Twitter ότι η απόφαση της κυρίας Κεραμέως για την κατάργηση των 37 τμημάτων, καθώς και του Πανεπιστημίου Πάτρας για άλλα τέσσερα (δύο από αυτά στην Ηλεία, που λέγαμε), είναι σωστή και προς όφελος των νέων.

     

    Μάλιστα, η πρώην υπουργός υποσχέθηκε-απείλησε και ότι θα συνεχίσει τις σχετικές παρεμβάσεις της.

     

     

     

     

  • Οταν ο Τσίπρας τα είπε με το Χατζηδάκη

    Ο ένας θεωρεί το νομοσχέδιο του άλλου «έκτρωμα» και υπόσχεται ότι θα το καταργήσει μόλις επανεκλεγεί Πρωθυπουργός –όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Ο άλλος τον κατηγορεί όπου βρεθεί και όπου σταθεί για «fake news» και για «υπαρξιακό κενό».

     

    Θα περίμενε κανείς ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κωστής Χατζηδάκης είναι δύο πρόσωπα που αν βρεθούν κοντά ο ένας στον άλλον, θα παράγουν τόσο ηλεκτρισμό, που θα μπορούν να φωτίσουν την περιοχή από την Κουμουνδούρου ως το υπουργείο Εργασίας.

     

    Κι όμως, οι δυο τους και συναντήθηκαν και τα είπαν, χωρίς να υπάρξει ένταση. Το τετ α τετ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Εργασίας συνέβη στο περιθώριο του συνεδρίου που διοργάνωσε το «Πρώτο Θέμα» με θέμα «Το ΕΣΥ στην COVID-19 και στη μετά COVID-19 εποχή».

  • Ο Νίκος Καρανίκας τώρα και στην τηλεόραση

    Η αρχή έγινε με τον Αδωνι Γεωργιάδη, πριν από τρεις εβδομάδες. Ηταν όταν βγήκε στη Βουλή για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη φαρμακευτική κάνναβη και έπλεξε το εγκώμιο του Νίκου Καρανίκα.

     

    Η παραδοχή του κορυφαίου υπουργού και αντιπροέδρου της ΝΔ για το πόσο δίκιο είχε ο κ. Καρανίκας, άλλοτε σύμβουλος στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα όταν ο τελευταίος ήταν Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, προκάλεσε αίσθηση και δικαιολογημένα: για τη ΝΔ (και όχι μόνο) ο κ. Καρανίκας είχε υπάρξει το αντίθετο της περιλάλητης «αριστείας».

     

    Και κάπως έτσι, ο πρώην σύμβουλος του κ. Τσίπρα, που φώναζε «στα τσακίδια ElDorado» και εκθείαζε την Ελένη Μενεγάκη, επανήλθε με εμφατικό τρόπο στην επικαιρότητα. Εδωσε μια συνέντευξη στην αντιπολιτευόμενη «Δημοκρατία» (βλέπε άλλη Βαβέλ, εδώ) και τώρα θα βγει και για πρώτη φορά στην τηλεόραση.

     

    Θα δώσει συνέντευξη στη μεταμεσονύκτια εκπομπή «Tik Talk» του Αντώνη Σρόιτερ.

  • Η Λατινοπούλου, η ΝΔ και οι πολιτικές τρίχες

    Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο μια χώρα υποκύπτει στον πειρασμό και στο κάλεσμα της σαχλαμάρας και καταλήγει να ασχολείται με τρίχες. Τρίχες κανονικές και τρίχες πολιτικές.

     

    Η Αφροδίτη Λατινοπούλου συστήνεται στον κόσμο ως πολιτευτής της ΝΔ. Και είναι. Στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφια με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης –βγήκε τρίτη από το τέλος, με 5.297 σταυρούς.

     

    Αυτή η αποτυχία του ’19 δεν την πτόησε. Συνέχισε τη δράση της, κυρίως στα social media, όπου οι κομματικά στρατευμένες αναρτήσεις της την ανήγαγαν σε γαλάζιο darling των κοινωνικών δικτύων, ενώ της προσέφεραν και μια αγωγή από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη που της ζητάει 300.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση.

     

    Και κάπου εδώ οι τρίχες ήρθαν εμφατικά στο προσκήνιο. Τη Δευτέρα, η 30χρονη πολιτευτής δημοσιοποίησε ένα βίντεο, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων ότι «προσπαθούν να μας επιβάλλουν» –ποιοι το προσπαθούν, άγνωστο– την αξύριστη γυναικεία μασχάλη ως νέο «πρότυπο ομορφιάς».

    Τρίχες; Προφανώς. Αλλά στην Ελλάδα είναι πλέον αδύνατον να κάνεις το αυτονόητο: απλώς να αγνοήσεις την ανοησία. Αντιθέτως, μάλιστα, επειδή τα social media λειτουργούν ως πειραγμένο μεγάφωνο, κάθε ασημαντότητα παίρνει απίστευτες διαστάσεις, εισβάλλοντας παντού, με αποτέλεσμα να επιβάλλεται ως σημαντική.

     

    Επί ένα 24ωρο, το hashtag #λατινοπουλου κυριάρχησε στο Twitter, σχεδόν όλοι και σχεδόν όλες ασχολήθηκαν στους δικούς τους διαδικτυακούς τοίχους, προσπαθώντας να απαντήσουν σε ένα ούτως ή άλλως βλακώδες μανιφέστο περί προτύπων γυναικείας ομορφιάς, μιας μέτριας περσόνας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Και τελικά, καταλήξαμε η κυβέρνηση της χώρας να φτάνει να καλείται από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση για το θέμα!

     

    Η υφυπουργός Εργασίας Μαρία Συρεγγέλα κατά τη συμμετοχή της στην επιτροπή Ισότητας της Βουλής, όπου συζητούσε τις εκδοχές του ελληνικού #MeToo, ρωτήθηκε σχετικά από την Ειρήνη Αγαθοπούλου, βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε: «Εχουμε πάρει θέση από χθες. Σε καμία περίπτωση αυτές οι απόψεις δεν απηχούν τις απόψεις της ΝΔ».

     

    Επί του θέματος τοποθετήθηκε και η προεδρεύουσα στην Επιτροπή, Αννα Καραμανλή, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ, η οποία τόνισε ότι τέτοιες θέσεις «δεν εκφράζουν την κυβέρνηση ούτε την παράταξη της ΝΔ. Είναι αυτονόητο ότι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα ο καθένας να υπερασπίζεται το σώμα του».

     

    Εχει πάντως ενδιαφέρον αν η ΝΔ θα συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη ξανά στα ψηφοδέλτιά της στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν. Οχι τίποτα, αλλά με τη δημοσιότητα και την αναγνωρισιμότητα που κέρδισε αυτές τις μέρες, δεν αποκλείεται να τη δούμε να εκλέγεται.

     




text
  • Τέλος το fact checking και στο Facebook. Ο πόλεμος τελείωσε, οι ψεκασμένοι νίκησαν


    8 Ιανουαρίου 2025, 00:01