• Η τούρτα με το τσαρούχι για τον Κώστα Πλεύρη

    Κάτι σε απωθημένο πρέπει να έχουν με τις τούρτες γενεθλίων στη Νέα Δημοκρατία, δεν εξηγείται αλλιώς.

     

    Τη μία ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας και βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών, σβήνει κεράκια σε μια τούρτα που τον εμφανίζει Σούπερμαν (βλέπε σχετική Βαβέλ, εδώ), τώρα ο Θάνος Πλεύρης, βουλευτής Α’ Αθήνας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, γιορτάζει τα 44α γενέθλιά του με θεματική τούρτα, με τσαρούχι τσολιά.

    Πέρα από το κιτς του θεάματος –το οποίο διαφημίζεται και στα social media, αλλιώς θα το απολάμβαναν μόνο ο εορτάζων και οι συν αυτώ– υπάρχει και ένα άλλο θέμα που υπέδειξε ο «Προσωπάρχης» στα «Νέα» της Δευτέρας:

     

    «Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο εθνεγερτικό. Επίσης περιμένω να δω τι θα ζητήσει από τον ζαχαροπλάστη του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ύστερα από αυτό, ντουλαμά με γλάσο ή γιαταγάνι από τρούφα; Ο ανταγωνισμός στα δεξιά της Δεξιάς είναι ανηλεής ως γνωστόν»…

     

    Εχουμε καιρό πάντως για τον κ. Μπογδάνο. Εχει γενέθλια στις 27 Δεκεμβρίου, οπότε μπορεί να μας εμφανίσει μια τούρτα-φάτνη.

     

  • Μπουτάρης: «Οταν με έλεγαν “κ@λ@τουρκο” και “αδελφή”»

    Με έναν εμφατικό και απολύτως δικό του τρόπο επέστρεψε στη δημόσια σφαίρα ο Γιάννης Μπουτάρης, τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Με μια χειμαρρώδη συνέντευξη στο GRTimes και τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.

     

    Σε αυτή τη συνέντευξη ο 78ετής κ. Μπουτάρης δεν μασάει τα λόγια του, μιλάει για όλους και για όλα και διαβεβαιώνει: «δεν μετανιώνω για τίποτα».

     

    Ισως πιο ενδιαφέροντα είναι αυτά που λέει ότι αντιμετώπισε όταν προσπάθησε να αλλάξει τη Θεσσαλονίκη· «επί δικής μου δημαρχίας “άνοιξε” η Θεσσαλονίκη και έπαψε να είναι χαρακτηρισμένη ως συντηρητική πόλη», λέει.

     

    Και θυμάται όταν προσπάθησε να προσελκύσει τούρκους επισκέπτες και τον έβριζαν ως «κωλότουρκο».

     

    «Πριν αναλάβω εγώ ήταν να ερχόταν 5.000 τούρκοι επισκέπτες στο σπίτι του Κεμάλ. Ερχονταν Τούρκοι οι οποίοι ζητούσαν στην Πολεοδομία πού ήταν τα πατρικά τους σπίτια. Οι Τούρκοι μένανε στην Ανω Πόλη. Οι Εβραίοι μένανε κυρίως στο Κέντρο ή στις εξοχές. Οι Ελληνες μένανε στην περιοχή της Καμάρας. Υπήρχαν οι συνοικίες διαφόρων εθνοτήτων», περιέγραψε και παρέπεμψε στη διπλωματία των πόλεων, που είχε εισηγηθεί ο τότε αντιδήμαρχος και από τις πιο φρέσκες φωνές στην πόλη, ο Σπύρος Πέγκας.

     

    «Οταν συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι αυτό… Τότε πηγαίναμε στην Τουρκία μέσω αυτής της ιστορίας που είχε κάνει ο Σπύρος ο Πέγκας, τη διπλωματία των πόλεων. Πηγαίναμε να παρουσιάσουμε την πόλη μας. Αυτό που μέτρησε πολύ ήταν ότι ανταποκρινόταν πολύ στο “ελάτε στη Θεσσαλονίκη”…»

     

    »Εγώ τους έλεγα: “Εγώ με τους Τούρκους αισθάνομαι αδελφός. Πεντακόσια χρόνια ήμασταν μαζί… Με τους Ευρωπαίους αισθάνομαι συνεταίρος. Τι σχέση έχει ο Ελληνας με τον Δανό, τον Σουηδό”. Και έτσι προέκυψε και φτάσαμε να έχουμε 100.000 Τούρκους (επισκέπτες). Είχαμε δύο γραμμές της Turkish Airlines».

     

    Επειτα ασχολήθηκε και με τον άλλο χαρακτηρισμό που του απέδωσαν άλλοι.

     

    «Οταν πρωτοέγινε το Gay Pride στη Θεσσαλονίκη… Είχε θυμώσει ο (μητροπολίτης) Ανθιμος. “Τι θα κάνεις; Και μην τους περάσεις από την εκκλησία μπροστά”. Πήγα τον είδα: “Δέσποτα, τι σε ενοχλεί σε αυτό;”. “Μην τους περάσεις από την εκκλησία”. Εντάξει θα την αλλάξουμε την παρέλαση και δεν θα περάσει”. Και πράγματι. Δεν πέρασε από τη μητρόπολη μπροστά, πήγε παρακάτω κι έστριψε.

     

    »Δεν είμαι αδελφή, κι όποιος νομίζει ότι είμαι, κακό του κεφαλιού του. Η σεξουαλική αντίληψη του καθενός είναι δικαίωμά του. Εγώ σαν δήμαρχος πρέπει να στηρίξω ολονών το δικαίωμα. Μετά ερχόταν ο πρόξενος των ΗΠΑ και ερχόταν με τον σύντροφό του. Υπάρχουν πράγματα που δεν είναι και τόσο τραγικά. Ετσι είναι τα πράγματα.

     

    » Υποβάλαμε τότε την υποψηφιότητα για να γίνει στη Θεσσαλονίκη το European Gay Pride, το οποίο ήταν μια ολόκληρη εβδομάδα, θα έρχονταν πάνω από 50.000 άτομα. Και κατά κακή μας τύχη ήταν τον Ιούνιο που μας πέρασε, που ήταν ο κορονοϊός και ήταν κλειστά όλα. Δεν ξέρω αν θα τη διεκδικήσουν τώρα και αν θα την κάνουν την επόμενη φορά. Τότε με κατηγορήσαν πολύ άσχημα… Δεν μπορείς να το αποφύγεις αυτό», είπε ο κυρ-Γιάννης.

     

    Τέλος πάντων, μια συνέντευξη του κ. Μπουτάρη έχει πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον και μπορείτε να τη δείτε εδώ. Απολαύστε υπεύθυνα.

  • Η σκληρή περιγραφή της Covid-19 από τη Σοφία Ζαχαράκη που ανέρρωσε

    H Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, απουσίαζε εδώ και δύο εβδομάδες από το πόστο της, έχοντας προσβληθεί από την Covid-19.

     

    Η ίδια επεσήμανε την επιστροφή της στη δουλειά, αλλά, όπως είπε, θα το κάνει με προσοχή και μέτρο, καθώς αυτά που περιέγραψε από την περιπέτειά της σε τρομάζουν.

     

     

    View this post on Instagram

     

    A post shared by Sofia Zacharaki (@sofia_zacharaki)




text
  • Αρχίζουν περιοδείες οι υπουργοί για να γνωρίσουν τις εκκλησίες της πατρίδας μας


    23 Απριλίου 2024, 11:00