• Το εμβόλιο του Μπακογιάννη προσέφερε ανοσία και στην Ακρίτα

    Κανονικά θα ήταν μια ανάρτηση εμβολιασμού σαν όλες τις άλλες. Το περασμένο Σάββατο ο Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων, εμβολιάστηκε και αυτός –με AstraZeneca, καθώς ως 43χρονος σε αυτό μόνο έχει πρόσβαση– και το δημοσιοποίησε στα social media, ενθαρρύνοντας τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας.

    Τι το ήθελε; Τον περιέλαβε η γνωστή και μη εξαιρετέα Ελενα Ακρίτα, συγγραφέας, δημοσιογράφος, ασυμπτωματική Συριζαία, η οποία έσπευσε να χλευάσει τον κ. Μπακογιάννη και να καταγγείλει ότι στην εν λόγω φωτογραφία ο δήμαρχος Αθηναίων ουσιαστικά ποζάριζε και δεν έκανε το εμβόλιο, διότι η σύριγγα είχε… καπάκι.

    Τον ισχυρισμό της κυρίας Ακρίτα αναπαρήγαγαν έπειτα άκριτα αμέτρητοι συμπτωματικοί Συριζαίοι –ας πούμε η ηθοποιός Αννα Ελεφάντη, πρωταγωνίστρια μεταξύ άλλων εκείνου του αξέχαστου βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ που περιέγραφε όλους τους δημοσιογραφους ως αργυρώνητους– επιλέγοντας να αγνοήσουν ότι οι σύριγγες των εμβολίων έχουν μια χρωματιστή βάση στη βελόνα και όχι καπάκι (προφανώς είτε δεν θυμούνταν οι ίδιοι τι ένεση έκαναν είτε δεν εμβολιάστηκαν, γιατί έλα μωρέ δεν υπάρχουν εμβόλια).

     

    Η επίμαχη ανάρτηση κατέβηκε σχετικά γρήγορα –όχι με απόφαση του Facebook, που προ ολίγων εβδομάδων είχε κάνει ban στην κυρία Ακρίτα, αλλά αυτή τη φορά από την ίδια τη γράφουσα, μετά την κατακραυγή για διασπορά fake news και αμφιβολιών για τα εμβόλια, αλλά και παρατηρήσεων ακόμα και από επιστήμονες στρατευμένους στην Αριστερά, ότι όλα αυτά είναι ανοησίες.

     

    Κάποιοι που αναπαρήγαγαν τον ισχυρισμό για σύριγγα με καπάκι ανασκεύασαν –όπως ας πούμε η κυρία Ελεφάντη, προς τιμήν της. Οχι όμως και η κυρία Ακρίτα, που αφού διέγραψε τα περί Ιονέσκο συνέχισε σαν να μη συνέβη τίποτα.

     

    Τέλος πάντων, το εμβόλιο του κ. Μπακογιάννη αποδεικνύεται ότι προσέφερε και ένα επιπλέον καλό. Δεν εφοδίασε μόνο τον δήμαρχο με την ανοσία κατά του κορονοϊού, αλλά βοήθησε και στον εμβολιασμό των social media έναντι της συνωμοσιολογίας, της πλέον επικίνδυνης μορφής της μάλιστα, που είναι όταν αυτή προέρχεται από τη λεγόμενη «διανόηση».

     

    ΥΓ. Τη Δευτέρα εμβολιάστηκε και η σύζυγος του κ. Μπακογιάννη, δημοσιογράφος Σία Κοσσιόνη. «Στα… καπάκια κι εγώ», έγραψε.

  • Η Καϊλή θέλει Λοβέρδο και χαρακτηρίζει «συμπαθή» τον Μητσοτάκη

    Στο σημερινό παρατηρητήριο Κεντροαριστεράς, να σημειώσουμε τη δήλωση της Εύας Καϊλή, δεύτερης σε σταυρούς στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής, ότι στηρίζει Ανδρέα Λοβέρδο για την ηγεσία του κόμματος.

     

    Κάτι είχαμε καταλάβει, δηλαδή, καθώς την άλλη Δευτέρα 24 Μαΐου, οι δυο τους θα κάνουν κοινή εμφάνιση σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την εξωτερική πολιτική. Ομως τώρα το δήλωσε και ξεκάθαρα η κυρία Καϊλή:

     

    Κατά την άποψή της ο κ. Λοβέρδος εκφράζει την πατριωτική και μεταρρυθμιστική γραμμή και άλλωστε δεν της αρέσει η ονομασία ΚΙΝΑΛ, προτιμάει το ΠΑΣΟΚ.

     

    (Και ποιος δεν το προτιμάει, εδώ που τα λέμε, το πρόβλημα είναι αν υπάρχει ακόμα ζωή στον πλανήτη ΠΑΣΟΚ).

     

    Αυτό σημαίνει ότι η κυρία Καϊλή όχι μόνο επιχειρεί μια ρήξη με την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη και τη Φώφη Γεννηματά, αλλά αποστασιοποιείται και από τον Νίκο Ανδρουλάκη, πρώτο σε σταυρούς ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, τον οποίο είχε στηρίξει στις εσωκομματικές εκλογές του 2017.

     

    Βέβαια, η κυρία Καϊλή δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι συμπαθής και προσεγγίζει το Κέντρο.

     

    «Στην Ευρώπη χαρακτηρίζεται ως social liberal. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Περισσότερο ανήκει σε αυτόν τον χώρο. Ο ίδιος έχει χτίσει μια πολύ καλή σχέση με τον Μακρόν. Το κόμμα του Μακρόν στο Ευρωκοινοβούλιο ανήκει στην πτέρυγα “renew”» παρατήρησε η κυρία Καϊλή.

  • Η Ελενα Ράπτη έχει χωρίσει εδώ και έναν χρόνο

    Σε άλλα νέα, η Ελενα Ράπτη, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, χώρισε. Το ανέφερε -και αυτό- το «Πρώτο Θέμα», επικαλούμενο πληροφορίες και σημειώνοντας ότι οι φήμες για κρίση στον γάμο της άρχισαν λίγο μετά τον Μάιο του 2020 και ενισχύθηκαν από το γεγονός ότι η βουλευτής κυκλοφορεί χωρίς τη βέρα της.

     

    Η ίδια ήθελε, λέει, να κρατήσει το θέμα του χωρισμού της με τον αστυνομικό και πρώην σωματοφύλακά της, Κίμωνα Μπάλλα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όμως αναπόφευκτα απασχόλησε και τα λεγόμενα πρωινάδικα της TV τη Δευτέρα, που ήρθαν να επιβεβαιώσουν το τέλος αυτής της σχέσης: Η τηλεπερσόνα Φαίη Σκορδά δήλωσε φίλη της βουλευτού και είπε ότι το ζευγάρι «δεν είναι μαζί εδώ και έναν χρόνο».

     

    Με τον κ. Μπάλλα, η κυρία Ράπτη είχε παντρευτεί τον Μάιο του 2019 (βλέπε Βαβέλ της εποχής εδώ) με την ίδια να δημοσιεύει και τα σχετικά αποδεικτικά στο Instagram (βλέπε δεύτερη Βαβέλ, εδώ).

     

    Τα δε Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς, η βουλευτής Θεσσαλονίκης δήλωνε σε μια lifestyle συνέντευξή της στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη (βλέπε Βαβέλ, εδώ): «Σήμερα νιώθω ότι βρίσκομαι εκεί που ονειρευόμενουν μια ζωή να βρίσκομαι. Από μικρό παιδί, όταν έλεγα ότι μια μέρα θα παντρευτώ –και αυτό ευχόμουν να γίνει αμέσως μετά το λύκειο– ο άνθρωπος που ονειρευόμουν… ο άνθρωπος ήρθε τώρα στη ζωή μου, 20 χρόνια μετά». 

  • Το μήνυμα του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για εμβολιασμό χωρίς «υποσημειώσεις»

    Και μια που ξεκινήσαμε με εμβολιασμούς πολιτικών, να τελειώσουμε και με αυτούς. Ο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας, έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου των AstraZeneca/Οξφόρδης και το δημοσιοποίησε με ένα μήνυμα στο Facebook:

     

    «Χωρίς επιφυλάξεις και “υποσημειώσεις”, με εμπιστοσύνη στις επιστημονικές συστάσεις και με επίγνωση της κομβικής σημασίας των εμβολιασμών στην αναχαίτιση της πανδημίας και στη δραστική μείωση νοσηλειών-θανάτων από Covid-19», έγραψε ο κ. Ξανθός, μια από τις σοβαρές φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Προσεκτικός ων, ο φωτογράφος προτίμησε μια γωνία λήψης χωρίς να δείχνει τη σύριγγα. Να μη βάζει και τις διάφορες Ακρίτες σε πειρασμό…




text
  • Ο Στίγκας, των Σπαρτιατών, επαινεί τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Αρειο Πάγο. Ε, αν έχεις μοιραστεί την ίδια πλατεία σε δένουν οι κοινές εμπειρίες


    24 Απριλίου 2024, 22:27