• O εμβολιασμός της Νίκης Κεραμέως είχε πολιτική σημασία

    Η Νίκη Κεραμέως προστέθηκε στον κατάλογο των νεότερων κυβερνητικών στελεχών που εμβολιάστηκαν με AstraZeneca –δίνοντας το καλό παράδειγμα και αμβλύνοντας τις ανησυχίες που προέκυψαν τελευταία.

     

    Η κυρία Κεραμέως, υπουργός Παιδείας και βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών, είχε νοσήσει και αναρρώσει από τον κορονοϊό τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά δεν αρκέστηκε στα περί ανάπτυξης αντισωμάτων. Επίσης είναι 40 ετών.

     

    Ως εκ τούτου ο εμβολιασμός της την Πέμπτη με το σκεύασμα που ανέπτυξαν από κοινού το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca –καθώς αυτό αποκλειστικά διατίθεται για την ηλικιακή της ομάδα– είναι μια σημαντική πολιτική πράξη:

     

    Ηρθε να αμφισβητήσει όχι μόνο τη βλαπτική παραφιλολογία για ενδεχόμενα προβλήματα του εμβολίου στις γυναίκες, αλλά και την εκτός σύστασης Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών θέση που διατύπωσε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού –αυτή που ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας για υπουργό Υγείας– που υπονομεύοντας την τρέχουσα εκστρατεία, είχε βγει μία μέρα νωρίτερα στην τηλεόραση και είχε πει οι 30ρες και 40ρες να μην κάνουν τα εμβόλια της AstraZeneca ή της Johnson & Johnson και να περιμένουν αυτά των Pfizer/BioNTech ή Moderna.

     

    Έφτασε και εμένα η σειρά μου για αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης, υπέρ της ζωής! Απέραντη ευγνωμοσύνη στους…

    Δημοσιεύτηκε από Niki Kerameus στις Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

  • Και ο Γρηγόρης Ψαριανός καλά τα είπε με τον εμβολιασμό του

    Μια που πιάσαμε τη συζήτηση για το μήνυμα που στέλνει κάθε πολιτικός δημοσιοποιώντας τον εμβολιασμό του – άραγε γιατί, με φωτεινές εξαιρέσεις τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Κώστα Ζαχαριάδη, οι κατά τα άλλα ενθουσιώδεις στα social media βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέχουν από την όλη εκστρατεία;– να πούμε ότι ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η σχετική ανάρτηση του Γρηγόρη Ψαριανού.

     

    Πρώην βουλευτής του Ποταμιού (και πιο πριν της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Ψαριανός όχι μόνο εμβολιάστηκε –με το σκεύασμα των Οξφόρδης/AstraZeneca– αλλά και έθεσε ωραία, με το δικό του, λίγο αργκό, λίγο αγοραίο, πολύ ειρωνικό ύφος, το ζήτημα της επιλογής των εμβολίων.

     

    Είμαστε μεγάλα κορόιδα!
    Έχουμε κάνει δεκάδες εμβόλια χωρίς ποτέ να ρωτήσουμε Τι Μάρκα Είναι.
    Έχουμε κάνει Εμβόλια για…

    Δημοσιεύτηκε από Grigoris Psarianos στις Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

  • H καρέκλα gamer στο γραφείο του Αδωνι Γεωργιάδη σχολιάστηκε στο «Ράδιο Αρβύλα» - και ο υπουργός Ανάπτυξης τους απάντησε

    Ο Αδωνις Γεωργιάδης βγήκε ένα από αυτά τα απογεύματα στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega για να αναλύσει τα θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης. Βγήκε μέσω Skype, καθώς τα πρωτόκολλα του κορονοϊού απαγορεύουν τις πολλές επισκέψεις στα στούντιο και μεταξύ μας έχουν διευκολύνει τις πολλές συνεντεύξεις (ένας υπουργός μπορεί να περάσει από τέσσερις τηλεοπτικές συχνότητες μέσα σε λίγες ώρες από την άνεση του γραφείου του).

     

    Πέρα λοιπόν από τα πολλά ενδιαφέροντα που είπε, εντύπωση έκανε η νέα υπερμεγέθης και high-tech καρέκλα που έβαλε στο γραφείο του, για να κάθεται μπροστά από τον τεράστιο πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη «Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλογεί τη σημαία της Επανάστασης» (1865) –προφανώς το αντίγραφο, διότι ο αυθεντικός πίνακας αποτελεί μέρος της συλλογής της Εθνικής Πινακοθήκης.

     

    Αυτή η νέα υπουργική καρέκλα εντοπίστηκε από τη σατιρική παρέα του «Ράδιο Αρβύλα», οι οποίοι την περιέλαβαν καταλλήλως με ένα χιουμοριστικό δίλεπτο στην εκπομπή της Πέμπτης.

     

    Ο υπουργός όμως δεν το άφησε έτσι. Είπε ότι το καλό χιούμορ είναι ευπρόσδεκτο, αναπαράγοντας το σχετικό απόσπασμα των «Ράδιο Αρβύλα», αλλά επεσήμανε ότι την καρέκλα τη χρησιμοποιεί για λόγους υγείας, μετά και την πρόσφατη εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε.

    Για την Ιστορία να πούμε ότι πρόκειται για καρέκλα της σειράς «Anda Seat», που όντως είναι για gamers, όπως σχολίασαν ο Αντώνης Κανάκης και οι συν αυτώ.




text
  • Ελα πολικέ αεροχείμαρρε να βγουν οι γαύροι να χορεύουν στη βροχη!


    19 Απριλίου 2024, 06:43