• Στιγμές από την πορεία: Ο Τσίπρας ξανά στους δρόμους στο πλευρό του Τζουμάκα

    Στην αρχή νόμιζες ότι ταξιδέψαμε στο 2014. Ηταν όλοι εκεί. Και ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Αλέξης Τσίπρας –όλοι στους δρόμους κατά ενός νομοσχεδίου που δεν το έχουμε δει ακόμα, αλλά ήταν μια καλή ευκαιρία να διαδηλώσουν, καταγγέλλοντας κατάργηση του οκταώρου και νεοφιλελεύθερη λαίλαπα από μια κυβέρνηση που δεν αφουγκράζεται την κοινωνία.

     

    Η μόνη διαφορά με το 2014; Οτι αυτή τη φορά στο πλευρό του κ. Τσίπρα ήταν και οι νέοι Πασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ. Και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Θάνος Μωραΐτης και ο Στέφανος Τζουμάκας.

    Σε ξεχωριστό μπλοκ, σαφώς πιο fit από τον κ. Τσίπρα, αλλά και αυτός με τον δικό του πρώην Πασόκο, τον Κρίτωνα Αρσένη, πορεύτηκε ο αρχηγός του ΜέΡΑ25.

  • Ο Λοβέρδος σε πασοκική χρονοκάψουλα - ονειρεύεται επαναλειτουργία των κομματικών γραφείων στην επαρχία

    Με το ΠΑΣΟΚ ισχύει ό,τι και με το γκέτο. Μπορείς να βγάλεις το παιδί από το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι το ΠΑΣΟΚ από το παιδί.

     

    Αν μάλιστα είναι και λίγο μεγάλο το παιδί, σαν τον Ανδρέα Λοβέρδο για παράδειγμα, όλο θα επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ.

     

    Ο κ. Λοβέρδος, βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής, έκανε μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση την Τρίτη του Πάσχα.

     

    Επισκέφτηκε γραφεία του ΠΑΣΟΚ στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, εκεί όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει κάπου στην πρώτη δεκαετία του αιώνα μας: παλιές φωτογραφίες του Ανδρέα, ένα κάδρο του Σημίτη, μια κάλπη σε αχρησία, ένας διακορευτής χαρτιού, πουθενά ηλεκτρονικός υπολογιστής.

     

    Σε αυτή την πασοκική χρονοκάψουλα λοιπόν, στην όμορφη Θεσπρωτία –όπου ο κ. Λοβέρδος προφανώς βρέθηκε κάνοντας χρήση ενός «παραθύρου» στις απαγορεύσεις διαπεριφερειακών μετακινήσεων– επισημοποιήθηκε και η τάση που ο ίδιος εκπροσωπεί με την υποψηφιότητά του για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ:

     

    Επιστροφή στα παλιά σύμβολα, στον πράσινο ήλιο και προφανώς στο όνομα (ΠΑΣΟΚ) και όλα αυτά να συνοδευτούν με επαναλειτουργία των ανά την επικράτεια παλαιών γραφείων της παράταξης.

    Βέβαια η Φώφη Γεννηματά διαφωνεί, όπως και κάποιοι άλλοι, που δεν είναι Πασόκοι αλλά είναι ΚΙΝΑΛ, όμως το πρόβλημα δεν είναι αυτό.

     

    Ας πούμε ότι ο κ. Λοβέρδος αναλαμβάνει εν τέλει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και του δίνει το παλιό του όνομα. Είναι βέβαιος ότι θα βρεθούν άνθρωποι για να στελεχώσουν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ; Ή και λεφτά για να πληρώνονται τα νοίκια;

  • Πολάκης και λοιποί σε πρόβα διαδήλωσης με πουκάμισο σινιέ

    Στον ΣΥΡΙΖΑ, λέει, υπήρχε ανησυχία για τη συμμετοχή στην πορεία της Πέμπτης κατά του εργασιακού νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση –λογικό, στα συνδικάτα ερείσματα η Κουμουνδούρου δεν έχει, ενώ στους δρόμους το ΠΑΜΕ κυριαρχεί.

     

    Ετσι, έκαναν μια πρόβα πορείας την Τετάρτη, με κάποιους βουλευτές να βγαίνουν έξω από τη Βουλή και να στέκονται πίσω από ένα πανό με το ρομαντικό σύνθημα «λιγότερη δουλειά, περισσότερη ζωή».

     

    Είδαμε τη Χαρά Καφαντάρη, τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τη Ραλλία Χρηστίδου, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Γιάννη Μουζάλα.

    Αλλά σίγουρα πιο εντυπωσιακή, αγέρωχη τη λες, ήταν η παρουσία του Παύλου Πολάκη. Που σε μια ενδυματολογική πρωτοτυπία, εμφανίστηκε φορώντας πουκάμισο Brooks Brothers των 140 ευρώ.

     

  • Περήφανοι 30ρηδες: Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης εμβολιάστηκε με AstraZeneca

    Τελικά υπήρχαν πολλά κυβερνητικά στελέχη που δεν είχαν εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα. Ετσι, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης βρέθηκε να εμβολιάζεται την Τρίτη του Πάσχα, με το εμβόλιο των AstraZeneca/Oξφόρδης φυσικά.

     

    Ο 39χρονος υφυπουργός και βουλευτής Ρεθύμνου επισκέφτηκε το εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι και έκανε την πρώτη δόση, δηλώνοντας «περηφάνια για τη γενιά μου 30-39 που προσέρχεται μαζικά στους εμβολιασμούς». Αδικο έχει;

     

    ? Η σειρά μου σήμερα για το καθοριστικότερο βήμα επανόδου στην οριστική κανονικότητα.
    Συγχαρητήρια στους υγειονομικούς…

    Δημοσιεύτηκε από Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης / Giannis A. Kefalogiannis στις Τρίτη, 4 Μαΐου 2021




text
  • Δωρεά Στέφανου στην Παναγία την Πορταΐτισσα. Η Παναγιά μαζί μας


    25 Απριλίου 2024, 06:30