• Οι πασχαλινές ευχές του Σκέρτσου εστάλησαν μέσω... του Πίνατ!

    Για τον «Πίνατ» (Peanut, Φυστίκης), τον αδέσποτο σκύλο που υιοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εγκατέστησε στο Μέγαρο Μαξίμου, τα ξέρετε —πρόσφατα άλλωστε έκανε και την πολιτική του πρεμιέρα, στο περιθώριο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Νίκο Αναστασιάδη, πρόεδρο της Κύπρου (βλέπε πρόσφατη Βαβέλ, εδώ).

     

    Τη Μ. Παρασκευή μάθαμε και ότι ο Πίνατ έχει κλέψει τις καρδιές στο πρωθυπουργικό περιβάλλον —μέσω αυτού έστειλε τις πασχαλινές του ευχές ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ακης Σκέρτσος.

     

    Καλή ανάσταση και χρόνια πολλά σε όλες και όλους από τον κύριο Peanut (που μας έχει κλέψει τις καρδιές) και όλους εμάς…

    Δημοσιεύτηκε από Akis Skertsos στις Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021

  • Ποιος στο Μαξίμου εισηγήθηκε τους εμβολιασμούς των 30ρηδων;

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Μ. Παρασκευή εμβολιαστικό κέντρο στη Ραφήνα όπου συνάντησε πολλούς 30ρηδες που εμβολιάστηκαν χάρη στη νέα γραμμή που άνοιξε, για το εμβόλιο της AstraZeneca.

     

    H επίσκεψή του είχε ξεχωριστό πολιτικό ενδιαφέρον για δυο λόγους:

     

    Πρώτον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τη Μ. Παρασκευή κανονικά δεν θα λειτουργούσαν τα εμβολιαστικά κέντρα. Αυτό είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 21 Απριλίου, κατακεραυνώνοντας μάλιστα όσους διατύπωναν τον σκεπτικισμό τους για την πασχαλινή παύση των εμβολιασμών —και ο όλος σχεδιασμός άλλαξε χάρη σε παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού.

     

    Δεύτερον, διότι δείχνει πόσο μεγάλο βάρος δίνει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στον ταχύτερο εμβολιασμό των νεότερων ηλικιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ρεπορτάζ στο «Βήμα της Κυριακής» η εν λόγω κίνηση από το Μαξίμου να ανοίξει μια fast lane για εμβολιασμούς νεότερων ηλικιών περιγράφηκε ως αυτή που αλλάζει τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού («gamechanger»).

     

    Στο ίδιο ρεπορτάζ, του Αγγελου Κωβαίου, υπάρχει και μια επίσης ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: ποιος εισηγήθηκε το άνοιγμα των εμβολιασμών στους 30ρηδες, το κατά Τσίπρα (άλλος και τούτος) «ξεστοκάρισμα»;

     

    Γράφει το «Βήμα της Κυριακής» επ’ αυτού:

     

    «Στον απόηχο της συζήτησης για την αλληλεπίδραση μεταξύ κυβέρνησης και επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ότι οι εισηγήσεις, αφενός, για τον οδικό χάρτη ανοίγματος της αγοράς και της εστίασης και, αφετέρου, για την επίσπευση του εμβολιασμού των νεότερων ηλικιακών ομάδων και ειδικότερα αυτής των 30-39 ετών προήλθαν από το στενό επιτελείο του Πρωθυπουργού (σύμφωνα με πληροφορίες, από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη)».

  • Και ο Αλέξης Πατέλης εμβολιάστηκε

    Μια που αναφέραμε τον στενό κύκλο του Μεγάρου Μαξίμου, να πούμε ότι τον εμβολιασμό του δημοσιοποίησε μέσω social media και ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.

     

    Δεν διευκρίνισε ποιο εμβόλιο έκανε, όμως με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός έγινε τη Μεγάλη Πέμπτη στο νοσοκομείο «Ελπίς», μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ήταν αυτό της Pfizer.

     

    Ο κ. Πατέλης, 50 ετών, έγραψε απλώς μια λέξη για να συνοδεύσει τη φωτογραφία του εμβολιασμού του: «Ελευθερία».

     

    Ελευθερία

    Δημοσιεύτηκε από Alex Patelis στις Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021

  • Τα 46α γενέθλια της Ολγας Κεφαλογιάννη

    Μέσα σε όλα η Ολγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, είχε γενέθλια. Και τα γιόρτασε με μια λιμπιστερή τούρτα με φράουλες και δύο κεράκια αριθμούς, δηλώνοντας —στο Instagram, διότι τι σόι γενέθλια θα είναι αν δεν κάνεις την ανάλογη ανάρτηση στα social media— «older and wiser», μεγαλύτερη και σοφότερη.

     

    «Από εδώ και στο εξής, να είναι οι γιορτές μας όπως τις μάθαμε και όπως τις έχουμε ανάγκη: με τους ανθρώπους που αγαπάμε κοντά μας. Με το χαμόγελο και την ελπίδα, που φέρνει η σκέψη της Ελευθερίας, που πλησιάζει όλο και πιο κοντά», έγραψε η βουλευτής της ΝΔ.

     

    Πέρα από τις ευχές, αυτό που οφείλει κανείς να αναγνωρίσει στην κυρία Κεφαλογιάννη είναι ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να δηλώσει την ηλικία της, τα 46 χρόνια, όπως συμβολίζουν τα κεράκια στην τούρτα.

     

    Chapeau και χρόνια πολλά!




text
  • Με τέτοια ποσοστά ευστοχίας στην κατάρριψη drones, η φρεγάτα «Υδρα» πάει για final four


    25 Απριλίου 2024, 16:55