• Η «προφητική» γελοιογραφία του Χαντζόπουλου με το τηλεφώνημα του Κυριάκου στην Μπέτυ

    Η Φώφη Γεννηματά θα πρέπει να την κάνει κορνίζα στο γραφείο της. Μήνες τώρα χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως τον μεγαλύτερο «πολιτικό χορηγό» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τώρα βρήκε μια γελοιογραφία να το απεικονίσει όλο αυτό.

     

    Τη φιλοτέχνησε ο Δημήτρης Χαντζόπουλος για την «Καθημερινή» που κυκλοφόρησε τη Μ. Τετάρτη. Και περιγράφει τον τηλεφωνικό διάλογο του Κυριάκου με την Μπέτυ για τον Αλέξη –τα ονόματα δεν είναι τυχαία.

     

    «Μπέτυ, έφαγε καλά ο Αλέξης;

    -Ναι Κυριάκο, έφαγε.

    -Ξάπλωσε;

    -Ναι Κυριάκο, ξάπλωσε.

    -Θα μου τον φιλήσεις;

    -Ναι Κυριάκο, θα σου τον φιλήσω.

    -Ωραία, τα λέμε το πρωί».

    Το ενδιαφέρον είναι ότι η γελοιογραφία δημοσιεύτηκε πριν από τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα στον Γιώργο Παπαδάκη και στον ΑΝΤ1. Πριν δηλαδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποπέσει στο ατόπημα να χαρακτηρίσει τους εμβολιασμούς των 30-39 «ξεστοκάρισμα», προσφέροντας μια καλή ευκαιρία στην κυβέρνηση να τον περιγράψει ως υπονομευτή της εμβολιαστικής διαδικασίας.

     

    Υπό μία έννοια δηλαδή, ακόμα και αυτό το «τα λέμε το πρωί» είχε το νόημά του!

  • Η ακροβασία του Κώστα Ζαχαριάδη για το «ξεστοκάρισμα»: «Είναι λάθος να στεκόμαστε σε μια λέξη» - «Δεν αισθάνομαι ότι θα κάνω εμβόλιο από το στοκ»

    O Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται από τις ψύχραιμες φωνές στο έξαλλο σύμπαν της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ετσι, βρέθηκε σε κάπως δύσκολη θέση, στη συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1», να πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στο κραυγαλέο της δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα περί «ξεστοκαρίσματος» για τα εμβόλια της AstraZeneca και στην προστασία του αρχηγού που δεν έχει πρόβλημα να μιλά για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 με όρους αποθηκάριου σε outlet.

     

    Ο κ. Ζαχαριάδης επιχείρησε λοιπόν μια περίτεχνη ακροβασία. Κατ’ αρχάς υπερασπίστηκε τον κ. Τσίπρα –αλίμονο αν δεν το έκανε…

     

    «Η πολιτική και οι πολιτικοί πρέπει να κρίνονται και να κρίνονται από αυτό το οποίο θέλουν να εκφράσουν συνολικά. Δεν θεωρώ ότι έκανε λάθος, θεωρώ ότι είναι λάθος να στεκόμαστε σε μια λέξη, ενώ έχουμε ένα πλέγμα μιας διαδικασίας η οποία προχωρά πιο αργά σε σχέση με αυτό το οποίο θα θέλαμε και έχουμε την πανδημία εκτροχιασμένη», είπε ο κ. Ζαχαριάδης αποκαλύπτοντας και μια σχετικά καινοφανή πολιτική διαδικασία, κατά την οποία οι πολιτικοί –άνθρωποι που κατ’ επάγγελμα μετατρέπουν τις έννοιες σε λέξεις– πρέπει να κρίνονται όχι από αυτό που λένε, αλλά από αυτό που εννοούν.

     

    Κοινώς, του ξέφυγε του κ. Τσίπρα και είπε μια κουβέντα παραπάνω για να περνάει η ώρα.

     

    «Αντί να στεκόμαστε στο γεγονός ότι 28 Απριλίου έχουμε 90 νεκρούς την ημέρα, 3.500 κρούσματα περίπου, 800 διασωληνωμένους και ενώ γνωρίζουν όλοι και τη θετική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, και στα μέτρα προστασίας και στον εμβολιασμό, μια φράση που ειπώθηκε την πιέζουμε και την πιέζουμε, ότι ο Τσίπρας δεν βοηθάει κ.λπ. Με συγχωρείτε, αυτό είναι τοξικότητα», προσέθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

     

    Και άντε να πούμε ότι είναι τοξικότητα –η μισή του κ. Τσίπρα, βέβαια, που πήγε να πει μια εξυπνάδα, αλλά ας το προσπεράσουμε. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για ξεστοκάρισμα του εμβολίου της AstraZeneca με τους 30ρηδες. Και ο κ. Ζαχαριάδης είναι 36 ετών…

     

    «Δεν αισθάνομαι ότι θα κάνω ένα εμβόλιο από το στοκ. Θα κάνω το ίδιο εμβόλιο που έκανε η κυρία Μέρκελ, θα κάνω το ίδιο εμβόλιο που έκανε ο κ. Ντράγκι, θα κάνω το ίδιο εμβόλιο που έκανε το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου και καλά θα έκανε ο κ. Μητσοτάκης να πάρει, αν έχει μείνει κανένας ανεμβολίαστος υπουργός και γενικός γραμματέας, και να τους εμβολιάσει όλους με AstraZeneca. Θα κάνω το ίδιο εμβόλιο που έκανε ο κ. Μόσιαλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ένα από τα λίγα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βγαίνουν να βοηθήσουν με το παράδειγμα και τον λόγο τους το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

  • Τηλεφωνήματα Μπούγα σε νεαρούς βουλευτές της ΝΔ να εμβολιαστούν

    Οχι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τα θεματάκια της με τους εμβολιασμούς του AstraZeneca. Δεν είναι τόσο ότι κάποιοι είχαν καταφέρει να εμβολιαστούν εδώ και μήνες κατά προτεραιότητα, όσο ότι υπάρχουν φόβοι πως οι νεότεροι βουλευτές δεν θα σπεύσουν να κάνουν χρήση της πλατφόρμας που άνοιξε για τους 30-39 και θα ανοίξει, τη Μ. Πέμπτη, για την ηλικιακή ομάδα 40-44.

     

    Ετσι, όπως έγραψε το parapolitika.gr, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας άρχισε να τηλεφωνεί σε βουλευτές της γενιάς 30-40, προκειμένου να τους παροτρύνει να μπουν στην πλατφόρμα και να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της AstraZeneca, ώστε να δώσουν το καλό παράδειγμα.

     

    Οχι ότι είναι πολλοί αυτοί. Από τους 30ρηδες, ο 32χρονος Ευάγγελος Λιάκος, βουλευτής Δυτικής Αττικής, είναι ο νεότερος της γαλάζιας ΚΟ, ενώ υπάρχουν η 35χρονη Αλεξάνδρα-Μαρία Κεφαλά, βουλευτής Ιωαννίνων και βεβαίως η 38χρονη Κατερίνα Μονογυιού, βουλευτής Κυκλάδων.

     

    Στους 40-44, περιλαμβάνονται η 40χρονη Νίκη Κεραμέως, υπουργός Παιδείας και βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών, η 40χρονη Στέλλα Μπίζιου, (Λάρισας), η 41χρονη Αννα Ευθυμίου, (Α’ Θεσσαλονίκης), ο 42χρονος Κωνσταντίνος Μπογδάνος (Α’ Αθηνών), η 44χρονη Τσαμπίκα Ιατρίδη (Δωδεκανήσου).

  • Εμβολιάστηκε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Φυσικά με AstraZeneca!»

    Στο Κίνημα Αλλαγής πάντως δεν έχουν τέτοια ζητήματα. Οι 30ρηδες του κόμματος, τα λεγόμενα «μωρά της Φώφης», σπεύδουν να δώσουν το παράδειγμα.

     

    Χαρακτηριστική η περίπτωση του Μανώλη Χριστοδουλάκη, γραμματέα της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, που όπως είχε προαναγγείλει έκλεισε ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca τη Μ. Τετάρτη.

     

    Πήγε, εμβολιάστηκε, φωτογραφήθηκε και έκανε τη σχετική ανάρτηση στα social media.

     

    Με τη σειρά μας και εμείς. Φυσικά με AstraZeneca!

    #emvolio

    Δημοσιεύτηκε από Μανώλης Χριστοδουλάκης στις Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021

     

    Σειρά έχει τώρα ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, 38 ετών.




text
  • Ο Στίγκας, των Σπαρτιατών, επαινεί τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Αρειο Πάγο. Ε, αν έχεις μοιραστεί την ίδια πλατεία σε δένουν οι κοινές εμπειρίες


    24 Απριλίου 2024, 22:27